27.Strom života

86 12 2
                                    

Když jsme dorazili zpět domů, začali mi vysvětlovat co se vlastně stalo. Pokousali mě vlci a já jsem upadla do bezvědomí. Odnesli mě do domu a Arwix mě chtěl proměnit. Jenže podlehl upířím instinktům a málem mě zabil. Demäny s Jacobem mě zachránili. Jenže ani jeden nevěděl že žiju. Mysleli si, že se jim ti nepovedlo. Arwix proto odletěl za Michelovci, aby ho zabili. Dál o něm nic neví. Takže k jeho záchraně jsem potřeba já. Ano, já která ještě nejsem ani den upírem mám jet do města plného elfů. Jo, pojede se mnou And s Jacobem, ale i tak.

Letadlo nám letělo dneska v šest hodin. Takže tam musíme být okolo čtyř. Teď bylo jedenáct. To je ještě spousta času. Posadila jsem se na pohovku, a oni mi začali vysvětlovat, jak se mám chovat před elfy.

Když mi to dořekli, pořád jsem měla ještě spoustu času. Rozhodla jsem se, že se půjdu podívat po okolí.
"Můžu se jít podívat ven?"zeptala jsem se.
"Jistě, půjdu s tebou Kat."odpověděla mi And. Pak jsme vyrazili. Běželi jsme lesem. Užívala jsem si to. Užívala jsem si ten pocit letu, když okolo mě svištěl vítr. Moc dlouho to netrvalo a objevili jsme se na nějaké louce. Ta louka byla obrovská. Uprostřed stál nějaký strom. Vypadal zcela obyčejně.
"Toto je náš strom života. Každý novorozený upír k němu musí být zaveden. A teď pojď, musíme jít k němu."řekla a rozběhla se k stromu. Rozběhla jsem se za ní. Zastavili jsme u stromu.
"Až řeknu teď, tak položíš ruce tady to těch výběžků. A pak uvidíš co se bude dít dál."řekla a ukázala ke kůře toho stromu, kde byly v kůře protlačené dva výběžky. Přikývla jsem. And odběhla a po chvíli zakřičela teď.

Natáhla jsem ruce ke kůře a položila jsem je do těch výběžků. Něco mě koplo. Jako elektrický proud. Chtěla jsem ucuknout, ale nešlo to. Od mých dlaní se začala pohybovat jakási energie. Měla modrou barvu. Pomalu postupovala celým stromem až se celý rozzářil jako nějaká obrovská světluška s modrým zadkem. Když už strom svítil celý, jako by se zatáhlo. Všude byla tma, jenom uprostřed louky svítil ten strom. Najednou z toho stromu vyšlehly do vzduchu ty energické paprsky a napsaly: Elfír=schopnosti
A pak to zhaslo a energie se pomalu začala stahovat zpět až úplně zmizela ze stromu, ale mě se rozzářili ruce modrou barvou. Pak na levé ruce a na některých místech pravé ruky zhasly a mě se tím pádem na pravé ruce vytvořilo jaké si tetování, které po chvíli zhaslo. Oddělala jsem ruce od kůry a vyčerpáním jsem si sedla a opřela jsem se o strom. Už to byl zase ten normální strom jako na začátku.

Přiběhla ke mě And.
"Jsi v pořádku Kat?"zeptala se.
"Jo jsem, viděla jsi to taky?"
"Já jsem viděla jenom tebe jak stojíš u toho stromu, zbytek může vidět jenom ten novorozený."řekla a já jsem přikývla. Pak jsem si zavolala Wyrnel, aby mě odnesla zpět do domu k Arwixově rodině. Už jsme neměla sílu skoro na nic. A to mám jít někoho zachraňovat...

Fedraibow-elf princess ✔Kde žijí příběhy. Začni objevovat