19.Překvapení

82 18 3
                                    

"Wyrnel."řekla jsem a rozběhla se ke konci tunelu. Když jsem tam vešla, nevěřila jsem svým očím. Vzadu byl obrovský křišťalový hrad, zdobený zlatými ornamenty. Brána , která byla že stříbra, byla obklopena velkým diamantovým drakem. Vlastně dvěma. U země měli zadní nohy. Břichem jako by leželi na bráně a přední nohy měli nahoře na bráně u sebe a dotýkali se jimi. Hlavami se na sebe dívali. Velká křídla měla roztažená a ocasy dělali nad branou malé srdce. Okolo oken byl vždy jeden malý zlatý drak. Hrad měl čtyři menší věže a jednu větší. Nahoře na té velké vlála, opravdu vlála vlajka s drakem. Před hradem, pod padací mostem tekla zlatá řeka. Uprostřed byla kašna se stříbřitou vodou. Na stěnách okolo byly vytesané různé ornamenty. Na Zemi by se asi podivili nad takovým množstvím zlata a drahokamů, u nás to však bylo běžné. Ale něco takového jsem ještě neviděla. Rozhlédla jsem se, ale Wyrnel nikde. Šla jsem se tedy podívat do hradu. Prošla jsem pod draky a rozhlédla se. Uprostřed nádvoří ležela Wyrnel. Rozběhla jsem se k ní a objala ji. Až teď jsem si všimla rozlomené skořápky vejce, vedle které ležel malý drak. Vypadal stejně jako Wyrnel, ale měl černou barvu místo Wyrneliny bílé. Ležel tam na zemi a nejspíš spal.
"Kdo to je?"zeptala jsem se jí.
"Můj syn, jestli se tomu tak dá říkat u draka. Jmenuje se Dam." odpověděla mi Wyrnel. "Můžeme?"
"Jasně."
Přešla jsem k němu a začala ho hladit. Otevřel své malé očka a podíval se na mě. Arwix a And si ho šli taky pohladit. "Neboj, já ti nic neudělám." řekla jsem a pohladila ho.

***

Byli jsme tam celý den a právě jsme se tam chystali přespat. Arwix s And zavolali Irseinga a Ellisin dovnitř za námi. Ve všech dracích se probudil hravý duch. Celý den si hráli s drahokamy, které se tam váleli po zemi. Zrovna jsem sledovala z leže Wyrnel jak si olizuje tlapu, když se najednou v polovině olíznutí zasekla.
"Co je?Co se děje?"zeptala jsem se jí.
"Měli by jste zmizet. Okamžitě!" vyhrkla.
"Proč? Teď? Až ráno." odpověděla jsem rozespale.
"Už to nestihnete. Schovejte se. Hned!"
"Máme se schovat."oznámila jsem né moc nadšeně. Ani jsem nestihla zareagovat když mě Arwix popadl a odnesl mě do hradu. Nejspíš se to dozvěděl od Irseinga. Najednou jsem nebyla na nádvoří, ale v té nejvyšší věži s Whi, Wykou, Damem, Arwixem a And. Já jsem pořád nevěděla co se děje a tak jsem se podívala na Arwixe. Měl úplně bledý obličej (ne nebylo to tím že je upír:-D). Jeho pohled směřoval ven z okna.
Podívala jsem se z okna, které vedlo na nádvoří. Tam se do jedné řady stavěli draci. Uprostřed bílo duhová Wyrnel, po jednom boku rudý Irseing a po druhém boku světle zelená Ellisin. Jejich pohled směřoval do tunelu, kterým jsme přišli. Všichni měli vyceněné zuby a nejspíš vrčeli. Byli připraveni trhat na kusy a ubránit nás.

Fedraibow-elf princess ✔Kde žijí příběhy. Začni objevovat