🍇3. BÖLÜM🍇

249K 8.9K 940
                                    


🍇🍇🍇🍇🍇🍇🍇

🍇🍇🍇🍇🍇🍇🍇

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

1. BÖLÜM

Bölüm şarkısı: Sezen Aksu- Hovarda

Salonu saran sessizlik uzun sürmedi. Melek gülmeye başladı. "Necmi Dede'nin kalp krizi geçirdiğine emin miyiz? Bana daha çok psikolojik bir sıkıntı gibi geldi." Diye fısıldadı annesine doğru.

"Pamuk dedem. Sen en iyisi biraz dinlen. Doktorlar belli ki biraz sarsmış seni. Damar falan tıkandı sanırım." Dediğinde Hamit dedesi "Melek!" diye uyardı.

Melek bu konuşmada, neden uyarılanın kendisi olduğunu anlamıyordu.

"Necmi Deden doğru söylüyor." Diye söze girdi annesi. "Senin evleneceğin kişiye çoktan karar verildi. Yiğit'le evleneceksin."

Melek öylece kaldı. "Çok af edersin anne ama tam olarak kim karar verdi buna? Benim şu an haberim oluyor da..."

"Sen doğduğunda Beşik Kertmesi yaptık." Dedi Necmi Bey ağır ağır başını sallayarak.

Melek sinirden ortalığı dağıtmakla, yere uzanarak kahkahalar atmak arasında bir yerdeydi. Böyle bir şeye nasıl tepki verilirdi bilmiyordu.

"Beşik kertmesi? 21. Yüzyılda? Valla mı?" diye sordu Yeliz. Mine Hanım kızını çimdikledi. "Sen karışma!" diye de sessizce payladı.

"Beşik Kertmesi ne?" diye sordu Yiğit alık alık bakarak. Melek de bu sorunun cevabını merak ediyordu esasen. Beşik kertmesi ne ya?

"Yani sizin ileride evleneceğinize karar verdik. İki aile birbirine bunun sözünü verdi." Diyen annesine anlamsızca baktı. Melek'in de Yiğit'in de dili tutulmuştu adeta. Karşılarındaki sorun normal olsa, tepki gösterip direkt kavgaya başlayabilirlerdi ancak ikisi de henüz tam olarak ne olduğunu anlayabilmiş değildi.

"İki bebeğin evlenmesine mi karar verdiniz?" diye sordu Melek hayretler içinde. Şu an karabasanlı bir kâbusun içinde olmalıydı. Ağzını açamaması bunun en büyük göstergesiydi.

"Büyüyünce evlenmesine..." diye düzeltti Hamit Bey...

Yiğit'in kurmak için ağzını açtığı cümleyi Yavuz kurdu. "Peki, bu iki bebek büyüyünce kiminle evlenmek isteyeceğine kendileri karar vermek isteyebilirler diye düşünmedi mi kimse?"

Şu an herkes bir şoktaysa Yavuz yüz şoktaydı. Melek'i kimseyle değil, kendi kuzeniyle evlendirmeye çalışıyorlardı. Olacak iş miydi bu?

"Bu konuda laf söylemek size düşmez!" diye azarladı torununu Necmi Bey. Şu an zaten Melek ve Yiğit'i ikna etmek oldukça zordu. Tüm hepsine laf yetiştirecek halleri yoktu.

"Zaten evleneceksiniz. Ben isterim ki ben dünya gözüyle düğününüzü göreyim." Dedi Necmi Bey. Melek, Necmi dedesi şu an canını istese verirdi vermesine ama böyle bir şey... Mümkün değildi.

BÖĞÜRTLEN MUCİZESİHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin