//009//

51 6 0
                                    

'Wauw, subtiel.'

~

'Verdomme Harry...' Vloekte Mark zacht. Ik zag pas wat hij bedoelde toen ik zijn kamer binnen liep. Vazen waren stuk gegooit, tafels en stoelen omgegooit en fotolijstjes van de muur af getrokken. Ik hielp Mark overeind van de grond.

'Gaat het een beetje?' Vroeg ik bezorgd. Mark knikte. Ik wees naar zijn had waar een grote snee in zat, waarschijnlijk van een stuk glas waar hij net in zat. 'Ik pak we een een natte doek.' Zei ik terwijl ik naar het kleine koffiekeukentje in de kamer liep. Ik zocht in de kastjes naar een theedoek en stak die onder het koude water wat uit de kraan kwam. Nadat de theedoek helemaal nat was, liep ik terug naar Mark en legde die op zijn wond.

'Het zal gehecht moeten worden.' Zei ik. 'Waar ligt de EHBO-doos?' Mark wees naar een kastje onder de wasbak. Ik opende het kastje en pakte de EHBO-doos er uit. Ondertussen had Mark al de stoelen en de tafel overeind gezet en was op eentje gaan zitten. Ik nam plaats naast hem en zette de EHBO-doos op tafel. Ik haalde een naald en draad uit de doos en trok voorzichtig de doek van Mark's hand af. Hij gaf me een wantrouwende blik toen ik de draad door het oogje van de naald stak. 'Geen zorgen, ik heb dit eerder gedaan.' Zei ik. Mark ontspande en ik hechte nauwkeurig de wond.

'Bedankt.' Mompelde Mark wanneer ik klaar was.

'Geen dank.' Zei ik. 'Als je me wijst waar de blik en veger staan dan ruim ik het glas hier wel op voordat er nog meer ongelukken gebeuren. Dan kun jij je papieren bij elkaar zoeken.' Zei ik terwijl ik naar de omgevallen papierstapel wees.

Mark knikte en stond op om de blik en veger te pakken. Nadat hij het aan me had gegeven zakte ik op de grond om de scherven op te vegen. Mark had ondertussen al zijn papieren al opgeruimd en de fotolijstjes, die nog heel waren, terug op de muur gehangen.

'Echt heel erg bedankt Isa,' zei Mark tegen me met een glimlach. Ik klimlachte terug en gooide de laatste glasscherven in de prullenbak.

'We kunnen dit beter voor ons houden, Harry heeft al genoeg problemen met de directrice.' Zei hij tegen me. Ik knikte.

Nadat alles weer was opgeruimd en we beiden aan tafel zaten, pakte Mark mijn dossier voor zich.

'Zo.' Begon hij. 'Ik heb het al allemaal een beetje doorgelezen, maar ik zou het graag van jou willen horen.'

Ik slikte een keer diep, en vertelde hem vervolgens het hele verhaal wat ik Amber ook heb verteld. Natuurlijk liet ik er wat dingen buiten, aangezien ik over sommige dingen simple weg niet wil praten.

Mark knikte steeds en schreef wat dingen op. Soms stelde hij wat vragen of vroeg hij het mij nog een keer te herhalen.

'Ik zie dat je wat dingen niet hebt genoemd.' Mompelde Mark. Hij keek in mijn dossier, waar alles in stond. 'Je bent verkracht.'

'Wauw, subtiel.' Mompelde ik. Alsof ik dat zelf niet weet. Het staat nog als de dag van gisteren in mijn hoofd geprent.

'We waren op zijn kamer, we kwamen met terug van zijn supprise party voor zijn verjaardag. Hij was 19 geworden. Ik was bijna 18. Ik zou bij hem blijven slapen, want ja dat doe je als je een jaar en 7 maanden bij elkaar bent. We hadden gedronken, maar alletwee niet meer dan 2 glazen. Het was meer om wat losser te worden.

We waren dus op zijn kamer, op zijn bed. Onze lippen op elkaar. Ik hield van hem, zo veel. Hij was alles wat ik had. Ik was er van overtuigd dat hij de gene was. Hij wist van mijn thuissituatie, en alsnog hield hij van me. Hij zorgde goed voor me, bood me onderdak wanneer dat nodig was en hij was zelfs bereid mij geld te geven wanneer ik dat zelf niet had aangezien we het niet breed hadden. Maar ik weigerde het. Ik wilde niet afhankelijk zijn van hem. Ookal was ik dat wel. Ik was zo gek op hem dat ik niet zou weten wat ik moest doen zonder hem.

Insane •H.S• DutchWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu