Prolog

16K 945 32
                                    

Smysl pro humor. Vlastnost, kterou v sobě má každý. Toto prohlášení se jistě dočká záporné reakce, ale je to skutečně tak. V hloubi duše má každý aspoň špetku toho humoru. Něčí humor je překryt vrstvami jiných vlastností, až se sám na povrch skoro nedostane, a někdo naopak vystavuje svůj humor na odiv pokaždé, když se naskytne sebemenší příležitost. I největší mrzout se aspoň jednou zasmál, stejně jako největší dobrodinec někdy určitě pomyslel nejdříve na zájem svůj, než ostatních. Možná některým lidem přijdou vtipné jiné věci než vám, možná věci, které směšné ani nejsou, ale je to důkaz toho, že každý v sobě aspoň tu trošku této vlastnosti má.

Naším smyslem pro humor v životě otřese hodně věcí a i věční vtipálkové narazí na situace, kdy jim do srandy moc není. Nemůžeme se proto divit, že někteří svůj humor zkrátka neudrží při životě. Čeká ho tolik zkoušek, že je těžké zachovat si ho. Jenže s ním je život mnohem veselejší a více pohodový.

Samozřejmě to nemá samé klady. Někdo se narodí s větším smyslem pro humor, někdo s menším. Jenže když je toho humoru moc, může to začít být otravné a častokrát i velice nemístné. Ale zaokrouhleně, stejně je smysl pro humor krásná vlastnost hodna obdivu.

Moje myšlenkové pochody byly zarážející. Místo toho, abych přemýšlela nad svým posledním rokem na střední, který začínal zítřejším dnem, a na setkání s mými nejlepšími kamarádkami po dlouhé době, myslím tu jak nějaký filozof. Humor je prostě humor a konec! Teď jsem se musela soustředit na to, jak zařídit, aby byl letošní rok úžasný a nezapomenutelný.

Můj letošní rok měl být skutečně nezapomenutelný, jenže trochu jinak, než jsem předpokládala. Humor bylo téma rozhodně na místě. Ten můj měl být totiž v příštích několika měsících jedinou zbraní ve válce s jistým velice milým, ale ještě více pošahaným klukem.

Osud si zkrátka dokáže vymyslet zábavu. Jen mě do ní nemusel zatahovat.

Nový příběh je tu! Ten prolog je takový nějaký, ale aspoň je a já jsem s ním - v rámci možností - spokojená. Slibuji, že kapitoly budou mnohem delší, ale tady jsem to potřebovala ukončit. Budu moc ráda za vote a kdyžtak i komentář, co si o tom zatím myslíte.

Bye, bye!

Everything Is A JokeKde žijí příběhy. Začni objevovat