1.chapter ♦️ Birthday wishes

7.5K 266 32
                                    

Byla sobota ráno, když mě probudil hlasitý zvuk zvonku. Podívala jsem se na mobil, abych věděla, kolik je a když jsem zjistila, že je teprve devět, zahrabala jsem se hluboko do peřin. Po chvíli zvonění přestalo, což bylo jedině dobře. Byl přece víkend a já měla v plánu prospat celý den.

,,Všechno nejlepší!" ozvalo se najednou v mém pokoji. Lekla jsem se tak, že jsem se vymrštila do sedu. Promnula jsem si oči a podívala se ke dveřím, abych zjistila, kdo mě zbudil. U dveří stála moje nejlepší kamarádka Margo, která v ruce držela obrovský čokoládový dort a můj nejlepší kamarád Scott, který nesl v ruce červenou krabici s modrou mašlí.

,,Ahoj, co tady děláte?" zeptala jsem se jich rozespale. Vylezla jsem z postele a oblékla si fialový župan, abych tady před nimi nebyla v pyžamu.

,,Chloe! Copak si zapomněla? Vždyť máš narozeniny!" vykřikla Margo a strčila mi do ruky ten obří dort, na kterém bylo osmnáct svíček.

,,Jo. Jasně. Mám. Narozeniny," řekla jsem každé slovo odděleně. ,,Úplně bych na to zapomněla. Díky, že jste přišli," usmála jsem se na ně a potom je oba obejmula.

,,Od toho jsou přece přátelé! My bychom tě nenechali celý den proležet v posteli," řekla mi s úsměvem.

,,I když by to nebylo poprvé, co by jsi se celý den proležela," ušklíbl se Scott a já se na něho zamračila. Měl sice pravdu, ale připomínat mi to nemusel. ,,Mimochodem, tady máš od nás dárek," řekl, aby změnil téma a podal mi do ruky tu velkou krabici.

,,Co to je?" zeptala jsem se zvědavě a s krabicí zatřásla, abych poznala, co v ní je.

,,Uvidíš! Otevři to!" poručila mi Margo. Posadila jsem se na postel. Rozvázala jsem modrou mašli a krabici otevřela. Naskytl se mi pohled na černobílou fotku, která byla zarámovaná v ozdobného rámečku. Na fotce jsem byla já s Margo a Scottem. Fotka byla pořízená minulé léto, když jsme byli u Margo na chatě. Tenkrát jsme si to tam strašně užili a rádi na to vzpomínáme.

,,To je úžasný! Moc vám děkuju!" řekla jsem nadšeně a oba je znovu objala. Byla jsem tak ráda, že jsou moji kamarádi. Nevím, co bych si bez nich počala.

,,Nemáš zač, jsme rádi, že se ti to líbí," usmála se na mě Margo a Scott souhlasně přikývl. Rozhlédla jsem se po pokoji, abych našla místo na stěně, kam bych ten obraz pověsila. Nakonec jsem se rozhodla, že sundám obraz, na kterém byla fotka moře a místo něho jsem tam pověsila ten od Margo a Scotta.

,,A teď další překvapení," řekla Margo po chíli. Překvapeně jsem se na ní podívala. Myslela jsem, že dort a dárek stačí, ale oni toho vymyseli asi více. ,,Jelikož jsi nechtěla žádnou velkou oslavu, tak jsme se se Scottem rozhodli, že tě večer vememe do baru, abychom to alespoň zapili," oznámila mi nadšeně.

,,To je dobrý nápad," pochválila jsem je. V barech mě to vždy bavilo. Tancovala jsem, bavila se a hlavně popíjela.

,,Dobrý nápad? Je to geniální nápad!" opravil mě Scott a já nad tím protočila očima. Vždy musel mít poslední slovo a navíc se rád chválil.

,,Promiň, Scotte, máš pravdu," řekla jsem a zvedla ruce do obraného gesta. Já a Scott jsme se strašně rádi navzájem zlobili. Nebyl to jen dobrý kamarád, ale také skvělí provokatér.

,,Přestaňte!" okřikla nás Margo, ale bylo na ní vidět, že se touhle naší situací baví. ,,Chloe, je na čase, abys sfoukla svíčky a něco si přála," řekla a vytáhla z kapsy zapalovač. Poté každou svíčku zapálila a postavila dort přede mě. ,,Přej si něco hezkýho," usmála se na mě.

,,Třeba sexy zadek," řekl Scott a my jsme se na něj s Margo jen významně podívaly. ,,Co je? Vždyť sexy zadek je hezkej," pokrčil rameny. Musela jsem nad ním protočit očima.

Poté jsem se otočila opět k dortu a přemýšlela jsem, co si budu přát. Přála bych si, abych úspěšně dokončila poslední rok střední, abych se dostala na vysokou a stala se doktorkou. Ale nejvíce bych si přála zažít pořádné dobrodružství. Něco, co by změnilo mů život, aby nebyl nudný. Když jsem si to v hlavě řekla, sfoukla jsem všechny svíčky.

_______________

• Rozhodla jsem se napsat další akční knížku. Doufám, že se vám bude líbit, protože vám slibuju velice zajímavý děj :-)

• Do hlavních rolí jsem obsadila Lily Collins a Iana Somerhaldera. Oba mi do příběhu skvěle sedí

• Budu moc ráda, když mi dáte vote a napíšete váš názor do komentářu :-)

• Udělala jsem i trailer, doufám, že se vám líbí :-D

- Eli

Protect YouKde žijí příběhy. Začni objevovat