Bölüm 2

245 64 27
                                    

"Dün gece penceremdeki tıkırtıyla uyandım,korktum bir baktım Ali. Dilek ağacına gel dedi ve gitti. Şaşırmıştım önemli birşey olduğunu anlamıştım. Yoksa ne işi vardı bizim evde. Babam yan odada uyuyordu. Böyle bir şeyi asla göze alamazdı. Küçük kardeşim Arife'yi uyandırdım nöbet tutturdum . Evden çıktım . Dilek ağacının altında beni bekliyordu telaşlıydı nefes almadan anlatmaya başladı;

" Semam, Hemen kaçmamız lazım buralardan. Baban bugün kahve de Rahmi ağayla konuşuyordu. Senin ismin geçince dinledim seni Ömer'e verecekmiş. Rahmi ağa oğluna istemiş dügünü kararlaştırıyorlardı. Meğer bizim Ömer'in sana gönlü varmış babasına söyleyip isteyelim semayı demiş hemen kaçalım. Yarın gün doğmadan hazırlan benimle burada buluş ben araba ayarladım bile ibo yardım edecek "dedi.

Kıpırdayamıyordum Abim nerdeydi soramıyordum anlatmaya devam ediyordu.

" Bende kaskatı kesilmiştim cevap bile veremiyordum. Zorla ağzımdan tamam kelimesini çıkartabildim. Babam beni başkasına verecekti Berfin ďüşünebiliyomusun ? Asla varamazdım o pisliğe. Kabul ettim. Hemen eve gitmeliydim sarıldık, vedalaştık tam o sırada çalılıklardan bir çıtırtı koptu. Sanki birileri bizi izliyordu. Ali fısıldayarak;

" Hemen buradan gitmemiz gerek söylediklerimi unutma"dedi.

"Köyün girişindeki ikili patikaya kadar koşarak birlikte gittik sonra ayrıldık . Sanki takip ediliyordum arkamda birinin nefesini duyduğuma yemin edebilirdim. Arkamda karanlıkta birden bir bağırış koptu.ne olduğunu anlayamadım birisi bağırmamam için ağzımdan sımsıkı tuttu.Bir el silah sesi duydum. Uyandığımda güneş daha doğmamıştı. Şafak yeni sökmüştü her yerim mosmordu. Yanımda Ömer vardı ağzını açmış gülerek bana bakıyordu. Beni bayıltmış ve bana ... ve bana şey ...

"Sana sahip oldum ! sen artık benimsin" dedi. Pis pis sırıtıyordu. Gece ben dilek ağacına giderken beni takip etmişler. Meğer Ömer de bizim evin önünde evi dikizliyormuş. Ali'yi görmüşler ben evden çıktıktan sonra babamı uyandırıp 2-3 adamla peşimize düşmüşler. Ömer beni takip etmiş babamlarsa Alimi. Ömer her yerde beni arıyordur fazla zamanım yok Berfinim nolur alimi bul ona ne yaptılar bilmiyorum.birşeyler yap bana yardım et "

Sema gittikten sonrada kendime gelemedim. Hala kıpırdamadan ahırda duruyordum. Ne yapabilirdim abim için herşeyi yapardım.. hemen evden çıktım. Allahtan kimse kalkmamıştı ormana doğru koşmaya başladım dilek ağacına gitmeliydim abime ne olmuştu onu bulmalıydım..

POYRAZ

"Poyraaz hadi sofraya oğlum " annemin sesini duydum ama cevap veremedim. Gözlerimi açmaya çalışsam da açamadım. Sabah sabah bu ne bağırış çağırış anlamadım.Anlaşılan bu sabah kayaoğlu ailesi erkenci.

15 gündür Mardin'de olmama rağmen hala sabah erken kalkmaya alışamamıştım..bir an önce İstanbul'a gitmeliydim bana bu kadar tatil yeterdi ..gözlerim yarı açık halde eşofmanlarımı üstüme geçirdim.

"Günaydın kayaoğlu ailesii"diyerek masaya oturdum. Soframız her zaman ki gibi kalabalıktı. Kayaoğlu köşkü Mardin'in en büyük konaklarından biriydi .

"Oo hanımağa döktürmüşsün yine"

Annem her zamanki gibi çok güzel görünüyordu.Annemi geçen bayramdan beri görmemiştim değişen sadece gözlerinin etrafının biraz daha kırışmış olması ve yıllar geçtikçe dahada duygusallaşmasıydı..

"Her zamanmı geliyorsun oğlum ? Bugün yarın ben istanbul'a gidicem diye tutturursun tadını çıkarıyorum" dedi.

                               *****

RENKLENSİN GRİLEŞEN DÜŞLERİM #Wattys2016Where stories live. Discover now