Nieuwe ik

28 3 0
                                    

Aan het ontbijt werd ik ondervraagt door Madilyn, blijkbaar hadden mijn ouders haar verteld over mijn verloving. 'Nou darling, het komt vast goed! Maar vind je niet dat we je wat op kunnen dossen voor als die jongens komen?' Zei Madilyn ontdeugend. Ik keek haar niet begrijpend aan. 'Ik neem je vandaag mee Londen in. Dan gaan we nieuwe kleren kopen en naar de kapper.' Legde ze opgewekt uit. 'Wauw wat gaaf!' Reageerde ik net zo enthousiast. Marit ging niet mee dus vertrokken Madilyn en ik na het ontbijt met zn tweetjes, er was wel nog een soort lakij mee om de tassen te dragen had Madilyn gezegt. Eerst gingen we naar de kapper, Madilyn had me wat bladen gegeven zodat ik kon kiezen wat ik met mijn haar wou. Ik was nog nooit in een echte kapperszaak geweest, er kwam altijd iemand bij ons thuis om iedereen te knippen. Madilyn was druk in gesprek met de kapper. Ik ging in de stoel zitten en keek om me heen, alles was zo anders hier. Alsof ik in een nieuwe wereld terecht was gekomen. De kapper kwam naar me toe lopen en deed me een soort cape om en begon met knippen.

Ik kon niet stoppen met mijn haar bekijken. Bij elk raam bewonderde ik mijn nieuwe haar. Het voelde super zacht en er zaten prachtige grote krullen in. Madilyn was erg tevreden. De rest van de dag was gevuld met het passen van jurken, schoenen en accessoires. De lakei moest steeds meer tassen dragen en ik begon een beetje medelijden met hem te hebben, maar toen ik vroeg of ik ook wat moest dragen sloeg hij mijn aanbod resoluut af. De laatste winkel was een parfumerie. Madilyn kocht een heerlijke geur voor me in een prachtig glazen flesje. Toen gingen we weer terug naar haar huis. Marit stond al op ons te wachten, ze slaakte een kreetje toen ze mijn haar zag. 'Je bent zo volwassen!' Riep ze uit en ik werd een beetje rood. Toen alle tassen naar boven waren gebracht kwam Madilyn naar mijn kamer. 'We moeten je wel even opdoffen voor het eten darling.' Zei ze terwijl ze een van mijn nieuwe jurken uit een tas haalde. Een half uur later waren we eindelijk klaar, ze had me zelfs opgemaakt. Toen ik mezelf in een spiegel zag herkende ik mezelf haast niet. Marit had gelijk, ik zag er heel volwassen uit.

De rest van mijn verblijf in Londen was heerlijk. Madilyn nam me mee naar musea, het theater en zelfs een keer naar een bar met live muziek. De tijd vloog voorbij en voor ik het wist zaten Marit en ik weer in de trein naar huis met behoorlijk wat extra tassen dan we op de heenreis bij ons hadden. Ik vroeg me toch af hoe het kon dat moeder zo goed bevriend was met Madilyn. Moeder was zo netjes en strikt en Madilyn daarentegen was avontuurlijk en vrij. Ik staarde uit het raam, de landschappen vlogen voorbij. Ik miste Londen nu al. Marit zat tegen over me te breien 'alles goed meisje? Of moet ik zeggen jonge dame?' Ik glimlachte 'ja hoor' antwoordde ik, maar het was niet helemaal waar. Ik herinnerde me namelijk net dat ik me binnenkort moet gaan verloven en van dat vooruitzicht werd ik niet heel vrolijk.

De mysteries van Pittock MansionWhere stories live. Discover now