Bölüm 3 ~ // Seni Herkese Karşı Koruyacağım //

7.8K 375 17
                                    





Alex odasına geldiğinden beri söylenip duruyordu. Kızın onu istememesi canını sıkmıştı. Miras umurunda değildi zaten kendisinin yeterince parası ve mal varlığı vardı. Kardeşininkinden çok daha fazla hem de. Önce mirası ve kızı bırakacaktı ama Amelia'nın onu reddetmesi adamı deli etmişti. Kadınların onun peşinde kul köle olmasına alışkındı. Onunla evleneceği için mutlu olması gerekirken 'özgür olmak istiyorum' diye tutturmuştu. İşte o biraz zordu. Önce onunla evlenecek sonra yatağına alacaktı. Ee koca bir yıl başka türlü geçmezdi. O kıza öyle şeyler yapacaktı ki her gecesi arzudan tavan yapacaktı. Onu yalvarta yalvarta... o ahmak kardeşimin karısı o güzel karısı elimde oyuncak olacak. Kardeşim olmadığına göre ona olan hırsımı o güzelden almak daha eğlenceli olacak. 

Bu kadında tıpkı onun gibi yarım akıllıydı. Gerçi pek de öyle sayılmazdı. Tek derdi paraydı. Derin bir soluk veren Alex odasında bir oraya bir buraya dolaşıyordu. Aslında bu kızın neden evlenmekten bu kadar korktuğunu merak ediyordu. Bir de tutturmuş özgürlük diye sanki yük gemisinde köleydi.

"Sanki onu kilit altında tutan var. Acaba kardeşiyle olan evliliği nasıldı. O ikisi yatakta nasıldı ki? Eminim orada bile beceriksizdi o aptal. Ama Amelia'da fena değildi. Yüzü gibi vücudu da güzel miydi?" 

Bir an kendini Amelia'ya dokunurken düşündü. Sonra o elinin kardeşinin eli olduğunu. İçini bir anda hırs kapladı. Kardeşi onun kocasıydı fakat onun kıza dokunduğunu düşünmek bile genç adamı deli etmeye yetmişti. Tam neden böyle hissettiğini düşünürken kapı telaşla çalındı. Kalın sesiyle "Gir."dedikten sonra karşısına Amelia'nın özel hizmetçisi çıktı. Kızdaki panik hiç hayra alamet değildi. Kızın konuşmadığını gören Alex konuştu.

"Bu saatte kapı mı böyle karşımda dikilmek için çalmadın herhalde."

Hizmetçinin korkudan eli ayağına dolaşmış konuşurken kekelemişti.

"Şey..efen..dim..Leydim..Leydi..Amelia.."

"Ne olmuş Amelia'ya?"

"Biraz önce evden ayrıldı. Onu durdurmaya çalıştım ama olmadı. Ahırdan bir at alıp gitti."

Genç adam sinirle bir küfür mırıldanıp odasından çıktı.

"Bu salak bu havada ne yaptığını sanıyor ki."

Evden çıktığında yağmurun hızını epeyce arttırdığını görünce bir küfür daha etti. Ahıra doğru koştu. Ahırın kapısı açık kalmış içerideki hayvanlarsa fırtınalı havadan ürkmüş kişnedikçe kişniyorlardı. Kahya bir anda yanında bitmiş genç adamı neredeyse korkutmuştu.

"Hemen bana en hızlı atı hazırla Leydi Amelia evden ayrılmış bu havada başına bir iş gelmeden onu bulmalıyız. Zaten fazla uzağa gitmemiştir."

"Derhal efendim." Kahya büyük bir hızla atı hazırladı. Alex de Ahırda bulduğu yağmurluğu üzerine geçirip hazır olan ata binerek ahırdan çıktı.

"Bu kız kim bilir hangi yöne gitti." Kahya da başka bir ata binmiş yanında yol alıyordu.

"Efendim at mutlaka çamurda iz bırakmıştır. İzleri takip edelim."dedikten sonra ikisi de çamurdaki nal izlerini takip etmeye başladı.

"İzler burada bitiyor."derken çakan şimşekleri etraf iyice aydınlanmıştı.

"Galiba ormana sapmış."diyen Alex atını ormana çevirdi. Ormanın içinde ağır ağır ilerliyorlardı. Çünkü ormanın bu bölümündeki ağaçların sık dalları ilerlemelerini engelliyordu.

"Bu taraftan gittiyse dallar yüzünden çok zorlanmış olmalı."

"Efendim Leydi Amelia yaralanmamıştır değil mi?"

ESARETHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin