Víkend!

440 42 1
                                    

V pátek odpoledne mě konečně madame Pomfreyová pustila. Když jsem se vrátila do zmijozelské společenské místnosti, byla plná. Jako první si mě všimla Katie a zatáhla mě stranou.

                „Hele, Marcelle, co ti madame Pomfreyová řekla?" zeptala se naléhavě. „Prý otřes mozku. Ale je mi divný, že to nevyřešila za dvě minuty hůlkou." Katie se ke mně naklonila ještě blíž. „Hele, slyšela jsem o tom a někdo, kdo tě vážně nemá rád, tě musel proklít, ale madame Pomfreyová to chtěla zamaskovat. Kdo tam byl, Marcelle?" Vrátila jsem se myšlenkami do pondělní přestávky na oběd. „Byli tam Fred a George Weasleyovi, ale ti mi pomohli. A pak tam byl ten blonďatý blbeček Malfoy!" nadávala jsem polohlasně. Katie se zamyslela. „Bolelo tě něco?" zeptala se po chvilce. „Jo. Hlavně hlava." Katie se rozzářily oči. „Ten naprostý idiot tě uřknul! Nejspíš madame Pomfreyová nevěřila, že jsi jenom upadla, co? No, každopádně, ať to bylo co to bylo, přišla jsi o první týden ve škole.  To bylo chytré." To už jsem soptila vzteky, a kdyby mě prefektka nechytla za ruku, byla bych už ve společenské místnosti.

                „Nech mě, Kat! Mám chuť toho idiota rozkuchat příborákem!" vrčela jsem. Ona mě jen se smíchem pustila. „Já ti nebráním. Jenom tě zdržuju, protože to chci vidět."

                „Do zmijozelské společenské místnosti vlétl hurikán jménem Marcelle Hannah Cottonová. A namířil si to přímo k Malfoyovi. Ten jen posměšně utrousil „Hele, simulantka je zpátky." Kdybych uměla nějaké kletby, asi bych už měla v ruce hůlku. „Jo, no. Ona je totiž sranda uřknout prváka, že jo..." sykla jsem nenávistně. Draco seskočil z křesla a vytáhl hůlku. „Tak, a co mi uděláš, Cottonová?" zeptal se posměšně. Namířila jsem si to rovnou k němu, napřáhla se, a dala mu tu největší facku, jaké jsem byla schopná. Ten rozmazlený fracek se chytl za tvář, až mu vypadla hůlka z ruky. „Něco ti upadlo, Draco." Poznamenala jsem, zvedla jeho hůlku a vyšla se vztyčenou hlavou na chodbu.

                Vyšla jsem nahoru po schodech, kolem velké síně a rovnou na školní pozemky. Toulala jsem se a vychutnávala si skvělý pocit z té facky.

                Když tu jsem se ocitla u Hagridova obydlí a viděla jsem, jak na jedné obři dýni sedí Ginny a něco píše, až se jí od tužky kouří. „Ehm, Ginny?" zeptala jsem se. Ginny rychle zaklapla knížku, strčila ji do vínové tašky přes rameno a seskočila z dýně. „Jo?" Vylíčila jsem jí, jak jsem právě dala facku tomu nejblonďatějšímu, nejnafoukanějšímu a nejrozmazlenějšímu blbečkovi z mé koleje. Ginny se smála „JO, dobře mu tak. Draco Malfoy je blb i na zmijozelské poměry, bez urážky." Přitakala jsem.

                Spolu jsme se šly podívat do sovince na Luciáše, zdrbly její bráchy a pak se Ginny omluvila, že se musí učit.

                Vydala jsem se do společenské místnosti. Malfoy byl nejspíš zalezlý v chlapeckých ložnicích, a dobře mu tak. Já se vydala do naší. Na posteli tam napůl seděla, napůl ležela jedna holka s černými vlasy a skoro černýma očima. „Hm, ahoj?" zkusila jsem to. Ona zvedla oči id své knížky a zeptala se „Potřebuješ něco?" Asi to nemělo vyznít nepříjemně, jenže to tak vyznělo. Stejně jsem se nevzdávala. „Půjčíš mi prosímtě nějaké poznámky?" Přikývla, ale když mi předávala štos pergamenů, upozornila mě „Nejsem moc vzorná studentka." Zašklebila jsem se. „Já taky ne."

                Nakonec jsem neuznala za vhodné cokoli si opisovat. Na lektvarech neměla žádné poznámky a na většině ostatních hodin byly jenom omílané základy, které jsem znala už z domova.

                „Nemá to cenu, kašlu na to. Stejně za to může ten trollí mozek Malfoy." Řekla jsem a hodila po holce její zápisky. „Jo, no. Slyšela jsem o tom. Pěkná rána." Usmála se. „Mimochodem, Liz, celým jménem Elizabeth Jane Steamová." „Marcelle. Hannah Cottonová." Odpověděla jsem. Liz se na chvíli zamyslela, a pak řekla „Máš zajímavá jméno. Ve všech máš zdvojené písmeno." Nad tím jsem nikdy nepřemýšlela. „Máš asi hodně ráda symboly, co?" Ona se jen záhadně usmála a ponořila se zpátky do knížky.

Marcelle Hannah Cottonová - Harry Potter FF - ročník 1.Where stories live. Discover now