Chapter 4

397 32 1
                                    

Liam parkeert de auto en we stappen uit. Ik snuif de buitenlucht op en we lopen door de stad. Ergens hier helemaal achterin de stad zit zo'n voodoo zaakje. Ik ben er al vaker geweest met Harry. We lopen door naar het arme deel van de stad. Sommige mensen liggen buiten op een dekentje en sommige vragen om geld. Mijn oog valt op een krullerige jongen. Zo te zien huilt hij. "Lopen jullie maar alvast door ik ga even uhh.. In dat winkeltje kijken. Zie jullie zo." Zeg ik en ze knikken en lopen door. Ik loop terug naar de jongen en ga naast hem zitten. "Hé, wat is er met jou?" Vraag ik rustig. Hij schrikt van mij en staat op. Zijn ogen zijn rood van het huilen en hij ziet wit. Als hij me ziet worden zijn ogen nog groter dan dat ze waren en rent hij weg. Ik blijf eveb zitten... Hij leek zoveel op... Nee Louis kappen... Harry is dood.. Ik sta zuchtend op en loop verder naar het zaakje.

"Hi guys." Zeg ik en we lopen naar binnen. Het oude vrouwtje wat hier werkt staat op van haar stoel en begroet ons. "We zijn op zoek naar een dromenvanger." Zegt Niall en de vrouw knikt vriendelijk en laat ons de dromenvangers zien. Mijn oog valt op een mooie donzige licht bruin/oranje kleur. In het midden zit een doorzichtige steen. Ik pak hem voorzichtig en bekijk hem. Ik voel een hand op mijn schouder en ik kijk recht in de ogen van de mevrouw. "Deze doorzichtige steen vangt de nachtmerries op. Hierdoor zul je alleen nog maar fijn dromen." Zegt de oude stem. Ik glimlach en kijk weer naar de dromenvanger. "Deze is het." Zeg ik en ik laat hem zien aan de anderen.
Liam wilde het persee voor me betalen dus betaalde hij.
Eenmaal met het tasje in mijn hand wilde ik de winkel uitlopen als ik weer een hand voel op mijn schouder. Ik draai me om en de vrouw pakt mijn hand en stopt er iets in. Ze sluit mijn hand. "Ik zie de verdriet in je ogen knul, dit zal goed doen. Veel geluk." En met die woorden gaat ze weer zitten op haar stoel. Ik loop de winkel uit en kijk in mijn hand. 2 houten tortelduifjes. Ik sluit mijn hand weer en loop snel naar de rest.

Als we in nog wat winkeltjes zijn geweest wilde Niall eten. Ik had niet zo'n trek dus besloot om maar even op een bankje te gaan zitten. Naast me zat een jongen met krullen en een zonnebril. Waarom de hele tijd krullen?! Hij kijkt me de hele tijd aan. Ik zie vanuit mijn ooghoek dat er een traan over zijn wang glijd. Ik kijk hem aan en hij glimlacht zwakjes. Ik glimlach terug. Waarom is die zonnebril zo donker? Ik wil zijn ogen zien. Nog niet een seconde later drukt hij zijn lippen op die van mij. Ik ga mee in de zoen. Het voelt zo vertrouwt. Alsof ik hem al jaren ken! Hij legt zijn hand op mijn wang en dan voel ik iets van binnen. Alsof ik weer compleet ben. Mijn ogen worden groot en mijn hart stopt even. De jongen stopt de kus meteen en rent weg. "NEE WACHT HARRY!!!" Roep ik zonder er bij na te denken. Ik ren meteen achter hem aan maar hij verdwijnt uit mijn zicht. Ik weet het zeker... DIT was Harry. Dit was mijn vriendje. De zoen, zijn hand alles!! Het voelde precies hetzelfde bij Harry! Ik wist het hij is niet dood, IK WIST HET!! Ik maak een sprong in de lucht. "IK WIST HET!!!" Schreeuw ik. Tranen van geluk stromen over mijn wangen. "Wow Lou waarom ben jij zo happy?" Vraagt Liam. Ik kijk hem lachend aan. "Harry! Hij leeft!! Ik weet het duizend procent zeker! Hij zoende me op dat bankje daar!" Zei ik en wees naar het bankje. "Wist je echt zeker dat het Harry was?" Vraagt Niall en ik knik meteen. Ze kijken elkaar aan en mijn glimlach verdwijnt. "Geloven jullie me niet?" Vraag ik. "Louis, ik weet dat het moeilijk is. Maar je moet echt geloven dat hij er niet meer is." Zegt Sophia. Ik schud mijn hoofd. "Nee nee nee ik zweer het! Ik zag hem!! Harry leeft nog!" Zeg ik in de hoop dat ze me geloven. "Louis.." Zucht Liam. "Nee!! Harry leeft! Harry leeft!! HARRY LE-" "Harry is dood!!" Roept Liam ineens. Het blijft een tijdje stil. Ik smijt het tasje met de dromenvanger naar Liam. "Best. Ik vind hem zelf wel!" Zeg ik. En loop weg. "LOUIS!!" Roept Niall maar ik negeer het. Dan voel ik (alweer) een hand op mijn schouder. "Ik geloof je." Zegt Niall. "Hoezo nu ineens wel?" Vraag ik en hij kijkt naar beneden. "Mijn ouders vertelde me dat ik een paar minuten dood ben geweest vlak na mijn geboorte. Maar toen ze mijn pink zagen bewegen wisten ze dat ik het zal redden en kijk nu eens. Ik ben er!" Zegt hij en ik glimlach en geef hem een knuffel. "Thanks." Zeg ik. "Kom. We gaan Harry vinden." Zegt hij en ik knik en we lopen door.

Als het donker is lopen we bibberend door de bossen en parken. "Ik be kapot..." Zegt Niall. "Ik ook Ni..." Zucht ik. Dan horen we luid getoeter. "LOUIS!!! NIALL!!!" Roept Liam. We denken geen moment na en we rennen meteen naar de auto. "Kom, stap in! Morgen gaan we zoeken. Okay?" Vraagt Liam en ik knik glimlachend. Liam geeft ons wat kleedjes en we wikkelen ze om ons heen. Ik word langzaam warm en sluit mijn ogen.

"Lou. Ni. Wakker worden we zijn thuis. Altans bij mijn huis." Zegt Liam en ik open mijn ogen. We stappen vermoeid uit en lopen naar binnen. "Louis, jij mag op de zolder slapen. We hebben daar alles opzij geschoven en een tweepersoons luchtbed laten oppompen plus de dromenvanger opgehangen." Zegt Sophia en ik knik en ren naar boven. Ik loop de zolder in en doe mijn shirt en broek uit. Ik ga liggen in bed en sluit meteen mijn ogen.
Al snel val ik in een diepe en rustige slaap.

PAM PAM PAAAMM!!! Zou Harry nog leven? En zoja zouden Louis, Niall en Liam hem ooit nog vinden? Haha dit klinkt echt zo als n horrorspel. Morgen krijg ik misschien mijn samsung s5 mini!! Dus dat word (hoop ik) meer updaten!!

I love you guys!! Xx Rachel;)

Dead?!Where stories live. Discover now