"Necunoscutul este infinitul și nimic nu este mai atragator."

47 1 0
                                    

Intotdeauna m-am intrebat ce inseamna curiozitatea, dar se pare ca este o intrebare la care niciodata nu vom primi un raspuns deoarece este o intrebare fara raspuns...o intrebare seaca.
Curiozitatea este un sentiment de care nu vom scapa niciodata, care ne va urmari mereu, pana cand vom muri. Curiozitatea este mai mult decat un sentiment, care este mai mare sau egal cu speranta, egal sau inegal cu frica, mai puternic ca dragostea sau mai slab ca ea.
Curiozitatea este atunci cand incepem sa ne intrebam prea multe si vrem sa stim prea multe, iar atunci se mai intampla sa ne bagam nasul unde nu ne fierbe oala, sau unde chiar me fierbe.
Curiozitatea poate fi si atunci cand ne pasa mult de cineva si vrem sa ii protejam, dar de fapt in unele cazuri facem mai mult rau decat bine.
Daca nu am fi oameni si nu ne-ar pasa atat de mult de tot ce este in jurul nostru poate si curiozitatea ar disparea si nu ne-am mai pune atatea intrebari stupide despre viata si despre tot ce ne inconjoara. Poate daca nu am mai avea atat de mult de aface cu totul si nu ar trebui sa ne mai pese atat de mult, poate atunci am fi si noi mai relaxati. Adica fara sentimentul asta permanent ca ar trebui sa fim in viata cuiva si ca ar trebui sa insemnam ceva cuiva cand defapt nu ar avea nici o importanta.
Cateodata cand ma plimb pe strada si vad muntii din jurul meu, pur si simplu imi las capul pe spate, ma uit la cer si atunci cand incep sa ma relaxez apare din nou curiozitatea. Pur si simplu ma las sa sper la o zi mai buna fara sentimente. Sentimentul de curiozitate care nu prea dispare, care este mereu in inimile noastre si care nu ne da pace, la fel ca si fluturii din stomac atunci ne indragostim. Fluturii nu dispar, ei raman acolo pana ni se face inima bucati. Dar curiozitatea nu face asa, ea ramane si aproape mereu isi face simtita prezenta.
Ce sa facem ? Continuam sa speram...

Ganduri pe hartie :>Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum