15. Únos

827 93 0
                                    

Teraz si to pekne zrekapitulujeme. Aký bol môj najhorší nápad v histórii zlých nápadov? Odmontovať schody v Tonyho dome, obliať Steva Rogersa ľadovou vodou uprostred noci, pokúsiť sa naplašiť Bruca (nevyšlo to mimochodom) alebo ísť na Lokiho neozbrojená? Určite viete trafiť víťaza.

Loki moje údery ľahko zablokoval a znovu ma odhodil do jednej zo stien quinjetu. Mierne som podvihla hlavu a zbadala Lokiho jak rukou prechádza po žezle. Zvonku bolo počuť strieľanie a krik. Prepaľovala som asgardského boha pohľadom.

Kolená som stiahla pod seba a znovu sa pokúsila postaviť. Išlo to ťažšie ako naposledy. Keď som sa konečne postavila, kolená sa mi triasli a mala som problém udržať sa na nohách.
,,Ty skrátka nechceš ostať na zemi." Zamrmral Loki a nadvihol obočie. Mojou odpoveďou bolo len vysielanie vražedných pohľadov jeho smerom.

Rýchlo som sa teleportovala za neho a pokúsila sa o útok. Dokázala som ho trafiť len raz, kým ma znovu odrazil.
,,Počkať, teba poznám." Naklonil hlavu na bok a sledoval, ako sa znovu pokúšam vstať. ,,Ja som ťa sem priviedol." Čože? ,,Prišla si sem z iného sveta." Pokračoval a na tvári sa mu zjavil široký úsmev. ,,Alebo si to aspoň myslíš." Zasmial sa a podišiel ku mne. Schmatol ma pod krkom a zdvihol do vzduchu. Začala som hompáľať nohami, hľadajúc pevnú zem pod sebou, ale očividne ma držal moc vysoko. ,,Hľadal som ťa, ak to chceš vedieť. Kde si sa prebrala? Prečo som ťa nedokázal nájsť?" Pýtal sa so záujmom.
,,Pusti ma." Zavrčala som. Znovu sa zasmial.
,,Nie. Pôjdeš so mnou." Moje okolie začalo tmavnúť a ja som začala strácať vedomie. Posledný krát som zachrčala kým som upadla do bezvedomia.

*Steve*
,,Ako ste ju mohli nechať ísť samú na misiu?! Má pätnásť!" Vpálil som do kancelárie Furyho totálne naštvaný. Jeden deň neprídem na základňu Shieldu a už posielajú Lee samú na misiu? Bez akéhokoľvek Avengera?
,,Upokojte sa kapitán. Neposlal som ju samú. Išlo s ňou niekoľko agentov."
,,A to ma má akože upokojiť?" Zavrčal som.
,,Je agentkou Shieldu. Je to súčasťou jej práce."
,,Má oprávnenie prvého levelu. Vždy má chodiť zo svojím veliacim. A tou je Natasha."
,,Agentka Romanovová bola potrebná niekde inde."
,,Tak prečo ste neposlali po mňa?"
,,Ide len o presun určitého nákladu. Pri presune nákladov Kapitán Amerika nie je potrebný."

V tom niekto náhlivo zaklopal na dvere a bez čakania na pozvanie dnu sa dvere prudko otvorili. Stál v nich jeden z agentov a na tvári mal vydesený výraz.
,,Počas presunu bola naša posádka prepadnutá. Nemáme s nimi žiadne spojenie."
,,Čo ste to pred chvíľkou hovoril?" Vyštekol som na Furyho. ,,Kto ich prepadol?" Opýtal som sa agenta.
,,Nejaká skupina vedená Lokim." Prisahám, že moje srdce pri tom mene vynechalo úder.

𝘕𝘦𝘸 𝘏𝘦𝘳𝘰 - 𝘚𝘶𝘱𝘦𝘳𝘩𝘦𝘳𝘰 (𝘚𝘒) ✓Where stories live. Discover now