2. Stark to dokašľal

1.7K 140 15
                                    

Tony zarazene zažmurkal a Steve sa otočil. Obaja si ma začali prezerať keď Steve zrazu vstal a ozval sa.
,,Nechceš to trochu viac rozvinúť?" Ako to, že Tony ostal bez slov? Svoj pohľad som zamerala na Steva a nechýbalo veľa od toho, aby som oči zbierala z podlahy. Bol vyšší ako som si myslela, takže som musela dosť podvihnúť hlavu. Nadvihol obočie, stále čakajúc na odpoveď.

,,Prepáč, čože si sa to pýtal?" Zažmurkala som a cítila som jak mi červeň stúpa do líc. Steve zopakoval svoju otázku. ,,Ehm, no..." Začala som koktať. ,,Začnem možno trochu divne. Poznáte DC comics?" Vykúzlila som najväčší úsmev aký som dokázala.
,,Čo s tým má komiksový svet?" Ozval sa Tony, prvýkrát odkedy som sa tu zjavila.
,,No, technicky vzaté všetko." Pozrela som sa na osoby stojace oproti mne. Začínam sa obávať, že ma pošlú do blázinca.
,,Fajn, samozrejme, že to poznáme." Prikývol nakoniec Tony. Steve sa poškrabal na zátylku.
,,A počuli ste o teórii o multivesmíre?" Pokračovala som ďalej.
,,Eh, možno. Jarvis, vytiahni všetky informácie o tom multivesmíre." V rohu miestnosti sa zjavil hologram a Tony zo Stevom k nemu prešli. ,,Toto je tvoje vysvetlenie, ako si sa sem dostala?" Steve na mňa zarazene pozrel.

,,V podstate." Prikývla som. ,,Včera večer som bola ešte doma, v Austine a chystala sa na dnešný výlet do LA. Potom som šla spať a zobudila sa v zastrčenej uličke New Yorku. A určite nie je možné za menej ako osem hodín prejsť tisíc sedemsto míľ. Nie inak ako lietadlom, samozrejme." Tony sa zamyslel.
,,Počula si už aj o teleportovaní?"
,,Lenže v mojom svete niečo také neexistuje. Tam je aj toto tu, tento celý svet tiež komiksom. Alebo filmom. Takže žiadne superschopnosti."
,,A čo keď si výnimka?" Nadvihol obočie. ,,Môžem urobiť zopár testov a..." Tony bol prerušený prudkým otvorením dverí od požiarneho schodiska.

,,Prepáčte pán Stark, hneď túto bezdomovkyňu odvedieme kam patrí." Ozval sa dosť zadýchaný ochrankár, ktorý sa ma snažil chytiť dole na prízemí. Tony ho zastavil pohybom ruky.
,,To je v poriadku, Lee je môj hosť." Uškrnul sa. Ochrankár otvoril a zatvoril ústa ako ryba.
,,Ale pane..."
,,Môžete sa vrátiť naspäť." Tony ho zastavil a zároveň poslal smerom dole. Ochrankár na mňa vrhol naštvaný pohľad a zmizol na požiarnom schodisku.
,,Ten musí byť teraz nadšený, že šľapal tie schody zbytočne." Uškrnula som sa.
,,To hej." Tony sa zasmial, no vzápätí hneď zvážnel. ,,Kde som to skončil?"
,,Nejaké testy." Odpovedal mu Steve.
,,Presne. Takže urobíme nejaké testy, možno nakoniec aj tie superschopnosti máš a potom... To ešte domyslíme." Na tvári sa mu zjavil obrovský úsmev. ,,Takže, poď za mnou." Vykročil smerom k výťahu. ,,Ideme spraviť tie testy."

Približne o hodinu neskôr bol Tony hotový a študoval výsledky. Zo Stevom som osamela a ten si ma zvedavo obzeral.
,,Deje sa niečo?" Spýtala som sa po asi desiatich minútach.
,,Koľko máš vlastne rokov?" Spýtal sa nakoniec.
,,Pätnásť."
,,To musí byť pre teba divné byť v pätnástich tak ďaleko od domova. A navyše v inom svete."
,,A pre teba nie? Spadol si predsa na konci druhej svetovej a keď si sa prebudil, bol rok 2011. To musí byť dosť podobné." Nadvihol jeden kútik úst.
,,V tom máš pravdu." Vtedy Tony vyšiel z vedľajšej miestnosti, kde študoval výsledky a škeril sa od ucha k uchu.
,,Takže..." Začal. ,,Neviem, či ťa to nejak extra poteší, no máš superschopnosti."
,,Akože, viac než jednu?" Nadvihla som obočie.
,,Nie, len jednu a to presne to, čo som tipoval. Teleportovanie. Len ešte budeme musieť zistiť, či medzidimenzionálne, alebo normálne."
,,Neviem, čo je na teleportovaní normálne, ale okej." Zamrmrala som.
,,To zistíme po praktickom testovaní." Tvár sa mu ešte viac rozjasnila. ,,Už chápem, prečo bol otec tebou tak veľmi posadnutý." Povedal smerom k Stevovi. ,,Tak a teraz..." Tonymu zavibroval vo vrecku mobil. Otrávene pozrel na displej a zodvihol. ,,Pokiaľ nemáš naozaj že dobrý dôvod na to, že si mi zavolal Legolas, tak si ma neželaj." Zamračil sa. ,,Tvoje jediné šťastie. Pošlite mi súradnice. Som na ceste." Dobrá nálada mu hneď vyprchala a otrávene zložil. ,,Musím ísť na misiu. Dokončíme to neskôr. Ty sa o ňu Rogers dobre postaraj." Varovne sa pozrel na Kapitána. ,,Choďte zatiaľ, čo ja viem... Na zmrzlinu." Navrhol.
,,V tomto?" Ukázala som na svoj zjav.
,,Napíšem Pepper nech ti niečo donesie." Zamieril k výťahu. ,,Vidíme sa neskôr." Zakýval na pozdrav a zmizol vo výťahu.

Pepper, ktorá bola dnes priveľmi zaneprázdnená sa len ukázala s taškou s vecami a hneď na to, spolu zo slovami ,,Dúfam, že ti to bude dobré." Zmizla vo výťahu a mňa zo Stevom nechala zarazených na gauči. Rýchlo som sa prezliekla na záchode do pohodlných riflí a čierneho trička, ktoré mi Pepper doniesla. Na nohy som navliekla približne o číslo väčšie tenisky. Našťastie sa viac-menej trafila s veľkosťou všetkých vecí.

Okolo ochrankára som prešla nielen zo širokým úsmevom, ale som vyskúšala aj všetky možné grimasy. Ten bol od hnevu červený jak paradajka.

,,O tebe sa mu bude ešte i snívať." Zasmial sa Steve.
,,To je možné." Uškrnula som sa. ,,A za všetko môžu len tie schody." Mykla som plecami.
,,Určite to bude tým." Znovu sa zasmial a zastavil pri stánku zo zmrzlinou. Obaja sme si vypýtali čokoládovú a potom sme si sadli na lavičke v parku.

,,Čo keby si mi povedala, čo také v tvojom svete rada robíš? Nech tu nie je také ticho." Prekvapene som pozrela na Steva a potom na hlučný párik so psom kúsok od nás, otravné štebotavé vtáčiky a ani premávka nebola od nás ďaleko. Je tu všetko, len ticho nie. Ale aj tak som sa zamyslela a odpovedala mu.
,,Robím gymnastiku a parkúr."
,,Na koni?" Spýtal sa prekvapený.
,,Nie." Zasmiala som sa a nadýchla sa, že mu to vysvetlím.
,,Aha. Ten sa práve teraz učím i ja." Zasmial sa.
,,Vážne?" Prekvapene som zažmurkala. Prikývol.
,,Ako dlho sa venuješ obom týmto športom?" Zamyslela som sa.
,,Dlho." Uškrnula som sa. V tom Stevov mobil pípol.
,,Musím ťa vziať na základňu. Tony očividne svoju misiu pekne dokašľal a potrebuje záchranný tím."
,,Prečo nie som šokovaná?" Nadvihla som obočie.
,,Asi preto, lebo je to Tony Stark." Steve zamieril smerom von z parku.

𝘕𝘦𝘸 𝘏𝘦𝘳𝘰 - 𝘚𝘶𝘱𝘦𝘳𝘩𝘦𝘳𝘰 (𝘚𝘒) ✓Tempat cerita menjadi hidup. Temukan sekarang