》"Mimochodem, hezký tetování. "《

739 43 0
                                    

James s Anaid koukali na Liama s otevřenými ústy. Upírovi bylo jedno, jestli jejich host uvidí jeho udržované a pracně čištěné tesáky. Stejně věděl všechno. O upírech, vlkodlacích i démonech.

Dívka nemohla uvěřit vlastním uším. On je jako ona! Poloviční démon, který si svůj osud také nevybral. Liší se jen jednou menší drobností, ona ovládá vítr a on oheň.

„Já myslel, že démoni jsou vzácní a aby existoval více jak 1 poloviční démon, to je co říct." Jamesův hlas byl kolísavý. V jednu chvíli téměř pištěl, až se dívka i s chlapcem sotva drželi, aby se neusmáli.

„No. Démoni jsou vzácní, to ano. Ale to jen díky lovcům. Jak všichni víme, vy lovci jste dosti nelítostní vůči své kořisti. Avšak na světě potkáte mnohem víc polovičních démonů, jako jsem já či Anaid. Je to proto, že každý ví, že dva démoni se nesnesou. Jsou jako kočka a pes. Proto spolu démoni nemají skoro vůbec potomky. Je jim špatně z pohledu na jiného démona, i když nechápu proč. A tak často hledají lásku u lidí. A z toho vznikáme my. Poloviční démon má jednu hlavní výhodu, smí se pohybovat na slunci a skrýt své tesáky a oči. To obyčejní démoni nemohou. Proto mi nevadí, čím jsem. Štvou mě jenom lovci."

Liam dokončil své vyprávění a podíval se na dívku. Anaid na něj zírala pohledem bez emocí. Avšak uvnitř její hlavy jely kolečka na plné obrátky. Démony skoro nezabíjela. Nebylo proč, myslela, že už nejsou. A teď se dozvěděla, proč jich je tam málo.

Černovláska se omluvila a zamířila se prospat do svého pokoje. Stále má něco málo okolo čtyř hodin do západu Slunce. Potřebuje spánek a vypadnout od tohoto všeho.

V kuchyni zůstal pouze upír civící na mladého polovičního démona. „No." Plesk rukama o stůl a vstal. Liam čekal, co se bude dít dál. „Dejme tomu trochu času. Má svěřenkyně ho očividně potřebuje a ty taky nevypadáš nejlíp. Takže, po schodech nahoru. Hned první dveře vlevo je koupelna a svůj pokoj najdeš jako třetí dveře vpravo."

Mladík zíral na upíra a nevěděl, co na to říct. Přijde si do domu lovkyně a upíra a navíc dostane střechu nad hlavou. „Děkuji." Liam vstal a vydal se do koupelny.

Uběhlo čtvrt hodiny a lovkyně nemohla usnout. Celým prvním patrem se rozléhal naprosto falešný zpěv. Vycházel z koupelny. Anaid byla vzteky už rudá. Dovolí démonovi strávit tady pár dní a on tady udělá karaoke?! Tak to ne. Dívka vstala a do ruky uchopila dýku. Buď ztichne, nebo mu tu pusu uřízne.

Podlaha pod jejíma nohama vrzala. Anaid stála přede dveřmi do koupelny. Pevněji stiskla dýku a rozrazila dveře, až se ozvala ohlušující rána. „Buď sklapneš nebo...!"

Nedokončila větu. S otevřenými ústy zírala na Liama stojícího v ručníku před ní. Tetování neměl jen na ruce, jak si toho všimla, ale bylo téměř po celém hrudníku. Od ramene se mu přes prsa táhly různé ornamenty. Někdy poznala tygra útočícího na srnu, někdy zase vlka vyjícího na měsíc.

Dívka hlasitě polkla a už otevírala pusu k omluvě. Ale mladík ji uchopil za předloktí. „Jsi v pořádku? Vypadáš bledě." Ustaraný Liamův obličej směřoval k Anaid. Ta jen lehce kývla a otočila se na patě. „Mimochodem, hezký tetování." Lehce se na démona usmála a mířila ven z koupelny.

Dveře od dívčina pokoje se otevřely a dovnitř vešel blonďák se smaragdovýma očima. „Já, nechtěl jsem tě rušit." Jeho hlas zněl nejistě. Avšak on lhal. Do jejího pokoje vešel plánovaně. Chtěl vidět, jak tato spanilá kráska spí. K jeho smůle, Anaid byla vzhůru.

Liam již stál ve dveřích, když ho černovláska zastavila. „Pověz mi o tom tetování." Nasadila psí oči a sedla si do tureckého sedu. Mladík si k ní přisedl a vysvlékl si tričko, čímž odkryl potetovanou hruď.

„Toto," Liam ukázal na malý, téměř neznatelný, domeček obklopený lesy, „je můj rodný dům. Vyrůstal jsem v něm s rodiči, než jsme se odstěhovali sem. Tento tygr ukazuje život. Měl jsem ho těžký, musel jsem se naučit ovládat toho démona uvnitř. Určitě znáš ten pocit, jak ti našeptává. Když vidíš někoho kouřit, máš touhu se k němu připojit. Prostě chce, abys zhřešila. No a ta srna je můj démon. Já jsem ten tygr, útočím a zaháním svého démona do kouta, tam kam patří. Ostatní jsou převážně výplody mé fantazii a toto," Liam ukázal na vyjícího vlka. Až teď si Anaid všimla, že za ním se leskne v úplňku pár očí, „tak toto je mé první potkání s upírem a vlkodlakem. Musím uznat, že vlkodlaci mě vždycky uchvacovali. Nádherná stvoření. Poprvé jsem vlka viděl v páté třídě, když jsem byl na táboře. Pak jsem je vídával častěji a častěji. Upíra jsem poprvé viděl před rokem a půl, když jsem spal u kamaráda a pohádali jsme se. V jednu ráno jsem se vydal domů a uviděl upíra, jak se krmí. Chtěl na mě zaútočit, ale já ho pokousal. A naposled jsem upíra viděl dnes. A pak je tu ten vrah mých rodičů."

Anaid zesmutněla. Liam vypadal úplně zničeně. Musel si prožít těžké období, a to častokrát.

Zapípal budík, je čas lovu. „Víš co? Je to blbost, ano já vím, ale pojď se mnou na lov. Uleví se ti." Mladík se chvíli rozmýšlel, ale poté přikývl.

-----------------------

Další kapitolka je na světě :D V médiích máte tentokrát tetování vlka, nějaké takové podobné má na těle i náš Liam :3

A co tomu říkáte? Vyvíjí se to tak, jak jste tipovali? A jak asi dopadle lov? :)

Mimochodem, držte mi palce, děcka :D Zítra jdu na praktický zkoušky na Zdravku do Olomouce, kde budu modelovat a kreslit zub ( je to vcelku těžký) :/ DD Tak doufám, že to dám ;)

Anaid Viguité: Zrozena v pekle (1. díl) ✓Where stories live. Discover now