Hoofdstuk 7 Sluipwegwijzer

369 22 3
                                    

Dat opstel is echt lastig. Professor Algebra heeft Albus en Roos iets opgegeven wat ze de volgende les gaan doen. Nou is Roos een stuudje en weet ze al best veel, ook zij vindt het lastig. Na 3 uur zijn ze klaar en doodop. Albus loopt naar de leerlingen kamer van Zwadderich en komt Fred de geest tegen. Die plaagt hem en Albus gaat gewoon verder. Als Fred hem uitdaagt om de sluipwegwijzer, die heeft James weer laten afpakken, te stelen uit het kantoortje van Vilder. Albus neemt de uitdaging aan.

Het is avond en Albus gaat met mestbommen naar het kantoortje van Vilder. Hij gooit mestbommen neer en zegt tegen Nick dat hij Vilder moet halen. Als Nick dat heeft gedaan loopt hij het kantoortje binnen en pakt de sluipwegwijzer. Toevallig zag Scorpius dit en verklikte het. Albus moet morgenavond de trofeeën poetsen.

'S'avonds ligt Albus in bed. Hij opent de sluipwegwijzer en zegt:" Ik zweer dat ik snode plannen heb." Er komt dit te staan:

Gaffel wenst welkom aan zijn nageslacht.

Sluipvoet denkt dat jij hier veel aan gaat hebben.

Maanling denkt dat, ondanks zijn jonge leeftijd, hij goed grappen uit kan halen.

Wormstaart is het met allen eens.

Dus presenteren Gaffel, Sluipvoet, Maanling en Wormstaart met trots: De sluipwegwijzer!

Albus lacht om de 4. Hij opent de kaart en kijkt wie er rondloopt. Hij ziet Vilder en mevr.Norks en een aantal studenten. Maar hij kijkt snel op de kaart en ziet tot zijn verbazing dat Scorpius er op staat. Hij is vlakbij de kamer van Hoge Nood! Wat vogelt hij uit?

Albus Potter en de nieuwe vijandOù les histoires vivent. Découvrez maintenant