Hoofdstuk 2 De Sorteerceremonie

447 25 3
                                    

Marcel, voor de kinderen professor Lubbermans, vertelt over de ceremonie. " Een voor een roep ik jullie naam. Dan komen jullie naar voren. De Sorteerhoed beslist dan waar je thuishoort!" Albus keek om zich heen. Dit is het moment. Zometeen weet hij in welke afdeling hij zit. Met gezonde spanning loopt hij achter professor Lubbermans aan. Ze gaan ergens voor in de grote zaal zitten, op banken. Albus kijkt om zich heen en ziet Scorpius een beetje gemeen kijken. Voor hem is dit niet spannend. Hij komt in Zwadderich. Daar kun je je hele vermogen op zetten.

De ceremonie begint. Marcel begint en roept:" Anderson, Lisa!" Lisa loopt nerveus naar de sorteerhoed. Na een halve minuut beslist de hoed dat zij goed bij Ravenklauw past en schreeuwt uit:" RAVENKLAUW!" De tafel helemaal links juicht en verwelkomt hun nieuwe leerling.

Na lang wachten was Scorpius aan de beurt. Hij liep arrogant naar de hoed. Die dacht niet na en schreeuwde:" ZWADDERICH!" Scorpius loopt naar de juichende tafel. Nu is Nick. Hij loopt nogal rustig, maar is vanbinnen hartstikke zenuwachtig. Als de hoed hem naar Zwadderich stuurt, lijkt hij blij.

Eindelijk is Albus. Hij neemt op de kruk plaats en hoort de sorteerhoed zeggen:" Jij bent dapper, maar je bent ook een slimme jongen. Kattenkwaad vind je ook wel leuk. Mmm, een lastige keuze. Maar het wordt toch....." Albus slikt en wacht op de stem van de hoed. "ZWADDERICH!" James schrikt en Albus schrikt ook. Nu zit hij echt in Zwadderich. Hij kan wel door de grond zakken.

Het feestmaal is voorbij. Roos zit tot overmaat van ramp bij Griffoendor en hij kreeg geen hap door zijn keel. Even wil hij hier niet zijn.

-------------------------
Hoi, ik heb besloten dat hier een serie van komt. Dus na dit boek komt er een deel 2!
Groetjes Daan.

Albus Potter en de nieuwe vijandOn viuen les histories. Descobreix ara