Bölüm 4=TALİHSİZLİKLER

18K 1K 36
                                    

Kapıya baktığında Kemal Beyin içeri girdiğini gördü.Hemen yanına gitti.

'' Hoş geldiniz Kemal Bey.''

'' Hoş bulduk.'' dedi ve ceketini vestiyere bıraktı. Kemal bey Deniz'i süzmeye başladı. Birde baktı ki Deniz'in üzerinde yağ lekesi var. Mutfakta fark edemedi üzerine yağ döküldüğünü Deniz.Kemal bey rahatsız olmuştu.Masaya doğru ilerlemeye başladılar. Şevket'te onların geldiğini görünce ayağa kalktı.El sıkışıp sandalyelerine oturdular. Kemal bey, Fehmi beyin nerde olduğunu sordu ve Şevket babasının işi çıktığını,yemeğe katılamayacağını söyledi.Bu sırada garson geldi ve menüleri dağıttı.

Aparatif bişeyler istediler ilk başta, daha sonrası için Kemal bey et, Şevket balık, Deniz ise pilav siparişi verdi.Ayrıca Kemal bey ve Şevket şampanya istediler.Yedi-sekiz dakika sonra siparişleri geldi.Yemekleri servis ettikten sonra garson şampanyayı dökerken eli kaydı ve şampanya Kemal beyin üstüne döküldü.Şevket garsona bağırmaya başladı. Garson ne kadar özür dilese de Şevket'te Kemal beyde ilgilenmiyordu.Deniz garsona gitmesi için işaret yaptı ve garson gitti.Kemal bey hala üstünü temizlemeye uğraşıyordu.Daha sonra yemek yemeye başlayıp,sohbet ettiler. Yemeklerinin yarısı bitmişti ki Kemal bey kaşınmaya başladı.İlk önce normal bir kaşıntı sandılar ama öyle değildi.

'' İyi misiniz Kemal bey?''   ne olduğunu anlamaya çalışıyordu Şevket.

'' İyi değilim.Galiba ete gereğinden fazla karabiber atmışlar. Alerjim var karabibere.'' Sinirlenmişti Kemal bey.Tabağını ileriye sertçe ittirdi. Şevket garsonu çağırıp şefin yanlarına gelmesini istedi.Biraz sonra şef yanlarına geldi. Kemal bey şefe bağırmaya başladı. Deniz daha fazla dayanamayıp araya girdi.

'' Şefin bir suçu yok. Ete karabiber atmasını ben söyledim.'' dedi ve kısa bir süreliğine sessizlik yaşandı.

'' Siz mi yaptınız? Neden? Beni öldürmek için mi?''

'' Hayır tabiki de Ben daha lezzetli olur diye düşündüm.Alerjiniz olduğunu nerden ilebilirm.Özür dilerim.''   Kemal bey hiç bir şey demeyip sinirle bakınca Deniz'de sustu. Şevket bişeyler söylüyordu.

'' Ceketimin içinde ilacım vardı. Ceketimi getirir misiniz?''   şefin yanında duran garsona söyledi.

'' Madem benim yüzümden oldu ceketinizi ben getireyim.'' Deniz ayağa kalktı ve Kemal beyin cevabını bekledi.Kemal bey olur şeklinde kafasını sallayınca Deniz hemen vestiyerin yanına gitti.Görevliden Kemal beyin ceketini istedi, görevli ceketi tezgahın üstüne bıraktı ve içeri girdi.Deniz ceketi çektiğinde ' cart ' diye bir ses duydu. Ceketi kaldırdığında yırtıldığını gördü.

'' Bütün aksililer bu geceyi bulmak zorunda mı?'' kendi kendine söylendi Deniz. Elindeki yırtık ceketle masaya gitti. Kemal bey ceketin yırtıldığını görünce daha da sinirlendi.

'' Bu ceketin hali ne böyle? Ne oldu?''  Kemal Bey ayağa kalktı ve Denizin karşısında durdu.

'' İstemeden oldu.Özür dilerim. Bi anda oldu.''  Etraftakiler onlara bakıyordu. Kemal bey yırtık ceketinden ilacını çıkarttı ve içti.

'' Yeter artık bu kadarı yeter. Planlamış olsanız bu kadarını yapamazdınız. Bu yemek burda biter.''  Kemal bey gitmeye çalıştı ama Deniz buna izin vermedi.

'' Özür dilerim. Hiç bir şeyi isteyerek yapmadım ki ben. Lütfen oturun .'' dedi,elini kolunu sallaya sallaya konuştu ve masadaki bardaklardan birinin Kemal beyin sandalyesine düştüğünü fark edemedi. 

'' Tamam. Ama şimiden sonra başka birşey olmayacak.'' dedi Kemal bey.

'' Tabiki de Kemal bey. Daha başka ne olabilir ki zaten.''  Oturalım diye işaret yaptı Deniz.  Kemal bey bir sinirle sandalyeye oturdu ve oturmasıyla bağırıp ayağa kalkması bir oldu. Kemal bey elini poposuna götürdüğünde cam kırıkları vardı ve onları çıkarttı. Eline baktığında kan vardı. 

'' Ama bu haddinden fazla.Nasıl becerdiniz bunu Deniz hanım. Daha bir dakika bile duramam burda.''  Bağırarak konuştu. Gitmeye çalıştı.

'' Kemal bey sadece bir talihsizlik lütfen konuşalım.''

'' Ne konuşmasından bahsediyorsunuz Deniz hanım. Götümü parçaladınız.'' dedi. Son cümleyi daha çok bağırarak söyleyince Deniz hiç bir şey diyemedi. Şevket Kemal beyi durdurmaya  çalıştı ama başarılı olamadı. Bu durum Şevket'in işine geldi. Babası işi kendisinin bozacağını sanmıştı ama Deniz bozmuştu işi. Deniz'in babasının gözünden düşeceğini düşündü Şevket.

Deniz, Şevket'in bu durumu babasına yetiştireceğini biliyordu. Gerçi Şevket yetiştirmese de bir şekilde öğrenirdi Fehmi bey. Deniz bundan korkmuyordu sadece Fehmi beyi hayal kırıklığına uğrattığı için üzülüyordu.Şevket kulağında telefonla bi köşeye geçti. Deniz ne olduğunu hemen anladı. Yarım saat sonra Fehmi Bey otele geldi. Denizi yanına çağırttı. Hemen yanına, odaya çıktı Deniz.

Bir İyilik=Bir AşkWhere stories live. Discover now