Bölüm 3=İŞ YEMEĞİ

22.7K 1.3K 16
                                    

Medyada Deniz KARA !

Şevket sekreterin bekleyin haber vereyim demesini bile aldırmadan kapıyı çalıp içeri girdi. Fehmi Bey telefonda konuşuyordu ve kapı açıldığında kafasını kaldırıp baktığında oğlunu görmesine şaşırdı. Oğlunun gelmesini bekliyordu,onu kendisi çağırmıştı zaten ama sekretere oğlu geldiğinde haber vermesini söylemişti. Oğlunu iyi tanıyordu,bir şekilde sekreteri atlatmış olamlı diye düşündü. Telefonla olan görüşmesi bittiğinde telefonu masanın üzerine bıraktı.

'' Sekretere geldiğinde haber vermesini söylemiştim ama... Bir daha bu şekilde odama girmeyeceksin.'' Fehmi Bey oldukça sinirlenmişti.Oğlunun bu tavırlarından bıkmıştı artık.

'' Ne gerek var diye düşündüm. Sonuçta ben senin oğlunum baba. Ama bir daha olmaz. Sen beni neden çağırdın?'' Şevket  babasını iyi tanıyordu. Sinirlendi mi gözünün hiç bir şeyi görmeyeceğini biliyordu. O yüzden temkinli yaklaşmaya karar verdi.

'' Bu akşam Kemal Bey gelecek.MRT Holding'in CSO'su. Catering şirketiyle ilgili bilgi almak istiyor bizden. Eğer anlaşırsak holdingin yapacağı organizasyonları biz düzenleyeceğiz.''  Oğlu işlerle ilgilenirse birazolsun değişir diye çoğu iş görüşmesine oğlunu da gönderiyordu Fehmi Bey.              '' Deniz'de yemekte olacak.''  Fehmi Bey ikisinin anlaşamadığını biliyordu ama bunun sebebinin oğlu olduğunu da biliyordu.  Şevket hiç istemesede kabul etmek zorundaydı. 

'' Sen nereye gideceksin?''  diye sordu Şevket.

'' Kişisel işlerim var. Bu işi alacaksın Şevket. Dİğerleri gibi olmasın, eğer olursa bu sefer elimden çekeceğin var.''  Aslında Fehmi Bey oğlunu daha altı yıl önce silmişti. Ama bunu anlarsa neler yapacağını kestiremediği için belli etmemeye çalışıyordu. Ayrıca belki söylediklerinden, bu hareketlerinden vaz geçer diye susuyordu. Şevket istemese de kabul edip odadan çıktı. Çıktığında Deniz karşısındaydı.Sİnirli bir şekilde ona baktı. 

'' Bu akşamki yemekte beraberiz. En ufak bir hata bile istemiyorum. Herşeyle sen ilgileneceksin. '' dedi tehtitkar bir ses tonuyla. Deniz, Şevket'in neyden bahsettiğini anlamadı ama bozuntuya da vermedi. 

'' Ben bunu her zaman yapıyorum. bu benim işim unuttunuz mu?'' deyince Şevket daha da sinirlendi. Bir hışımla yanından geçti gitti Şevket. Deniz de hemen Fehmi Beyin yanına gitmek istedi. Kapıyı tıklattı, ' gel ' sesini duyduğunda içeri girdi. Deniz hiç beklemeden konuşmaya başladı.

''Fehmi amca iyi misin?'' dedi.Kimse yokken amca diyordu. 

'' İyiyim kızım iyiyim. Bu akşam MRT Holdingin CSO'su Kemal Bey'le bir iş görüşmesi yapacaksınız. Aman dikkatli ol çok pimpirikli bir adamdır.'' Oğluna güvenmediği kadar Deniz'e güveniyordu.Deniz duvar dibindeki dolap çekmecelerinden bir kutu ilaç çıkarttı ve Fehmi Beye uzattı. Doktora bile Deniz'le gidiyordu Fehmi Bey. Hastanedekiler bile sadece Deniz'i tanıyorlardı.Deniz, Fehmi  Beyin yanından ayrıldı. Dosyaların olduğu dolaba gidip,gerekli dosyaları çıkarttı. Dosyalarla  ilgilenmekten saati fark edemedi. Akşamüstü olduğunu fark ettiğinde üstünü değiştirmeye personel odasına gitti. Yarım kollu , mavi bir elbise , siyah topuklu ayakkabı ve biraz makyajla  Deniz hazırdı.Hiç bir aksilik çıkmaması için aşçılarla,garsonlarla,resepsiyondaki ikizlerle ve güvenlik görevlileriyle konuştu Deniz. Restorand bölümünün manzarası en güzel masası hazırlanıyordu. Şevket  masanın etrafında geziniyor, masada duran dosyaları inceliyordu.Kemal Beyin gelmesine yarım saatten az bir zaman kalmıştı. Deniz mutfağa bir göz atmak istedi. Mutfak kapısını açtığında çeşit çeşit baharat kokusu Deniz'in çok hoşuna gitmişti.Her zamanki gibi bir koşuşturmaca vardı mutfakta. Bu karşıklığın içinde şefi bulmaya çalıştı. Şefi ocağın başında, elindeki tavadan ateşler çıkartırken gördü ve hemen yanına gitti. 

'' Kolay gelsin şefim.''   Şef omuzuna dokunan eli hissetti ve arkasına tavayla beraber döndü.                 '' Aman şefim yakma beni'' dedi Deniz. Az daha üstü batacak ve yanacaktı.

'' Sen olduğunu fark etmedim kusura bakma. Yardıma geldiysen hayır demem.'' dedi şef.

'' Malesef,yardım etmek isterdim ama biliyorsun bu akşam önemli bir iş yemeği var.'' 

'' Biliyorum zaten şaka yaptım.''

'' Kemal Bey biraz pimpirikli biriymiş aman yemeklerde bir sorun çıkmasın.''

'' Hiç merak etme sen.Herşey yolunda gidecek.'' 

'' Yemeklere bol bol baharat atın. Hatta bolca karabiber atın şefim daha lezzetli olur.Tabi yine sen daha iyi bilirsin.'' 

'' Tamaam. Herşey istediğin gibi olacak. Artık git başımdan işime engel oluyorsun.''  diye takıldı şef. Deniz de gülerek mutfaktan çıktı.Kapıya baktığında Kemal Beyin kapıdan içeri girdiğini gördü. Hemen yanına gitti.

'' Hoş geldiniz Kemal Bey.''

Okuduktan sonra lütfen beğenin ve yorum yapın. 

Bir İyilik=Bir AşkWhere stories live. Discover now