Bölüm 1= BİR İYİLİK

42K 1.3K 23
                                    

Genç kız elindeki poşetlerle evine gitmeye çalışıyordu. Havanın sıcak olacağını bildiğinden ince kısa kollu bir tişört ve kapri patolon giymişti. Annesi ısrar etmeseydi, geçen hafta terziye verdikleri kıyafetleri, kumaşları almaya gitmeyecekti. Aklında evde oturup film izlemek vardı. Genç kız elindeki poşetlerle ilerledikçe hem daha çok sıcak basıyor, hem elimdeki poşetler ağırlaşıyordu sanki.Cebinde telefonu titremeye başladı. Telefonu cebinden çıkarmak için önce bileğine dolanmış olan poşetlerden kurtuldu.Arayan annesiydi. Hiç düşünmeden açtı telefonu genç kız.

'' Efendim anne.''

'' Neredesin kızım.''

'' Terziden çıktım geliyorum. Başka yere uğra diyeceksen eğer hayır. Bu poşetlerle hiç bir yere gitmem ben''

'' Bir yere göndermeyeceğim. Hatta eve gelme demek için aradım. Ayşegüller geldi. Ne zaman bir araya gelseniz kavga çıkıyor.Ben seni arayana kadar gelme.''

'' Halla hallah bu kız yüzünden kendi evime de gelemiyorum iyi mi? Neyse iyi ki aradın hiç onunla kavga edecek havamda değilim.''

'' İyi. Onlar gidince ben seni ararım,gelirsin. Takıl işte oralarda.'' Dedi ve telefonu karşılıklı olarak kapattılar. Genç kız ne derse Ayşegül onun tam tersini yaptığı için küçüklükten beri anlaşamazlardı. Bu sıcak havada onunla uğraşmak istemedi. Poşetleri tekrar eline dolayıp bi kafeye geçti. Hem susuzluğunu gidermek hemde biraz serinlemek istedi. Kafede cam kenarına değilde duvar dibine, gölgelik bir yere oturdu genç kız ve soğuk bir limonata siparişi verdi. Limonatası geldiğinde büyük bir yudum aldı. İçi biraz olsun serinlemişti.

Genç kız liseyi bitireli neredeyse bir sene oluyordu. Aslında geçen sene üniversiteyi kazanmıştı ama şehir dışında. Babası da ben biricik kızımı göndermem diyerekten izin vermemişti. Genç kız tekrar hazırlanıyordu sınava.Bir yılını evde geçirmişti ve çok sıkılmıştı. Çalışmak istedi ama yine babası izin vermedi.O da işe yaramak için getir götür işlerini yapıyordu evde. Zaten bu yüzden terziye gitmeyi kabul etti. Küçük abisi SAMİ bir ay sonra evlenecekti. (Beş kardeşlerdi, iki abisi ve iki kardeşi vardı,genç kız ortanca 19 yaşında.) Annesi de üç kız ve gelini için elbiseler diktirmişti. Diğer abisi SEDAT (28) ise uzatmalı nişanlısı ile evlenmeyi pek düşünmüyordu. Kız kardeşlerinden DERYA beşinci sınıfa, DURU ise sekizinci sınıfa gidiyordu.

Limonatası bitmişti. Cüzdanından para çıkarttı, poşetleri yerden aldı ve kasaya doğru gitti.Parayı ödedi ve çıktı. ilerlemeye başladı. Annesi hala aramadı.Eve gidemezdi ama bu poşetlerle de gezemezdi.KIz ne yapacağını bilemez şekilde yürürken yaşlı bir adam cüzdanını düşürdü.Kız bunu gördü ve elindeki poşetlerle zor da olsa koşmaya başladı.

'' Heeey amca! Bak buraya.'' diye bağırmaya başladı kız. Adam hemen arkasına baktı. Kız adama doğru ilerledi.

'' Amca cüzdanını düşürdün.''

'' Yaaa. Farkında bile değilim. Teşekkür ederim kızım.'' Yaşlı adam yürürken oğlunun onun hakkında söylediklerini düşünüyordu. Bu yüzden hiç bir şeyde umurunda değildi. Zaten oldukça zengindi cüzdanının içindekileri kaybetmek ona pek zarar vermezdi. Yaşlı adam cüzdanından 200 tl çıkarttı ve kıza uzattı.

'' Cüzdanımı getirdiğin için teşekkür ederim. Lütfen bu parayı kabul et.'' Genç kız şaşırmıştı.

'' Ben bana para veresiniz diye yapmadım bunu. Yardım etmek istedim sadece.'' Yaşlı adam şaşırdı kızın bu sözlerine.

'' Senin yerinde başkası olsa parayı alır giderdi. Ama öyle biri değilsin belli ki, ısrar etmeyeceğim. Yine de ben bana yapılan iyiliğin altında kalmak istemem. Senin için ne yapabilirim?''

'' Teşekkür ederim ama benim için yapacağınız bişey yok. İllaki yardım etmek istiyorsanız, yardıma muhtaç birine yardım edin.'' Yaşlı adam daha da şaşırdı. KIzın gerçekten iyi biri olduğunu düşündü ve söylediklerini de içtenlikle söylediğine emindi. Bu kıza bir şekilde yardım etmek istedi yaşlı adam. Ayrıca kendisine yapılan iyiliğin altında da kalmak istemiyordu.

'' Çalışıyor musun, okuyor musun?'' Bu lafın üzerine genç kız anlatmaya başladı. O kadar iyi sohbet ediyorlardı ki sanki yıllardır tanışıyorlardı. Konuştukça kızın nasıl biri olduğuna dair daha çok fikir ediniyordu yaşlı adam.

'' Benim otelimde çalışmaya ne dersin? Son yaşadıklarımdan sonra güvenilir, iyi birine ihtiyacım var.'' Yaşlı adam hem kıza yardım etmek istiyor hemde oğlunun hakkından gelmek istiyordu. Oğlunun iyi bir derse ihtiyacı vardı.

'' Teşekkür ederim ama dediğim gibi babamın izin vereceğini sanmıyorum.''

'' Sen al kartımı. Babanla da konuş, olmadı ben konuşurum.'' Genç kız, yaşlı adamın uzattığı kartı aldı ve adamın adını sesli okudu.

'' Fehmi ALACA.''

Kız elini uzattı.

'' Memnun oldum bende Deniz KARA.''

Bir İyilik=Bir AşkWhere stories live. Discover now