Evrim'den

40 4 0
                                    

Bugün yeni bir okula başlayacağım.Hem heyecanlı hem üzgünüm eski okulumda 4 yıl eğitim gördükten sonra başka bir okula gitmek zorundayım. Eski okulumda birçok sevdiğim arkadaşım vardı ama maalesef onlarla ayrılmak zorunda kaldım. Sabah saat 5.30 kalktım okul için hazırlandım eve çıkmadan saate baktım saat 6.00 'ydı.Yeni okulum evime biraz uzaktı.Okula gittiğimde müdürün odasına çıktım ve müdüre yeni geldiğimi söylediğimde bana :

- Senin sınıfın 5/H dedi.koridorda yürürken 5/H sınıfını arıyordum sonra 1. katta yoktu. Bende 2. kata baktım merdivenden çıktığımda hemen karşımda 5/H sınıfını gördüm içeriye girdim. Öğretmen daha gelmemişti. Yeni sınıfımdaki bütün arkadaşlarımın gözü benim üzerimdeydi. Boş sıralardan birine oturdum ve önümde oturan kıza :

- Ders ne ? dedim oda bana :

- Türkçe dedi. bende başımı sallayıp :

- Tamam. dedim kız bana :

- Benim adım Almila senin adın ne? dediğinde kıza :

- Benim adım Evrim dedim. Almila:

- Tanıştığıma memnun oldum. dedi ben :

- Bende memnun oldum. dedim lafımı bitirir bitirmez Tükçe öğretmenimiz sınıfa girdi.Türkçe öğretmenimizle tanıştım. İyi bir kadına benziyordu. Almiladan bundan sonraki dersimizin sınıf öğretmenimizin dersi olduğunu öğrendim yanımda kitaplar yoktu. Bugün okulun 2. günüydü ben dün okula gelememiştim. Teneffüs zili çalar çalmaz aşağıdan kitaplarımı almaya gideceğim.

Teneffüste kitaplarımı aldığımda teneffüs bitim zili çaldı ve ben sınıfa çıktım. Sırama gidip kitaplarımı çantama koydum.Ardından ingilizce öğretmenimiz aynı zamanda sınıf öğretmenimiz içeriye girdi. Onunlada tanıştıktan sonra benim yanıma bir sıra arkadaşı seçti :

- Beren sen oradan kalk Evrim'in yanına geç dedi. Ben Almila dışında kimseyi tanımıyordum o yüzden etrafıma baktım. Bir kız somurtmuş bir şekilde sırasından kalktı ve benim yanma geldi güzel bir kızdı, tatlı ve iyi birisine benziyordu ama yanıma gelmeyi hiç istememiş olması beni biraz üzdü. Umarım bu kızla iyi anlaşırız ve umarım yeni sınıfıma alışırım .

Beşinci sınıf başlayalı 1-2 ay oldu ve ben artık Beren ve Almila ile çok iyi anlaşıyorum. Resmen süper 3'lü olduk.Beren ve Almilayı çok seviyorum.

Bugün karne günü ve ben tam 3 ay Beren ve Almila' dan ayrı kalacağım ama yinede mutluyum sonuçta daha onlarla geçireceğim birçok vakit var.Karnelerimizi alacağız ve karnemde iyi o yüzden mutluyum.

Tatilin bitmesine 1 hafta kaldı ve biz Beren ve Almila ile tatilde sadece 3 kere görüşebildik birbirimizi telefonla birçok kez aradık ve 3 kerede buluştuk. 1 hafta sonra artık onlarla 9 ay boyunca görüşebileceğiz çok mutluyum.

Bugün okullar açıldı. 6. sınıfa başladık sabah 5.30'da kalktım. hazırlanıp evden çıktım okula gittim.ve hemen sınıfıma çıktım sınıfımın hangi katta olduğunu bilmiyordum o yüzden önce 1. katlardaki sınıflara bakmaya başladım ve 6/H sınıfı gördüm. Hemem sınıfıma girdim.Sınıf arkadaşlarımı gördüğümde gülümsedim Beren ve Almilayı gördüğümde hemn birlikte oturdukları sıraya gittim birbirimize sarıldık ben de onların yanına oturdum.Sonra teker teker yeni öğretmenlerimiz derslere girdiler ve hepsiyle tanıştık. Hepsinide sevdim.Daha sonra seçmelilere derslerimize girdik. Seçmeli derslerimizin hepsi ayrı ayrıydı o yüzden ayrı ayrı sınıflara gitmek zorunda kaldık.Seçmelilerimizi geçen seneden seçmiştik. Seçmeli beden dersim vardı Beren müzik dersine Almila da Kuran dersine gitti seçmelilerden çıktıktan sonra Almila yanımıza geldi ve :

- Sınıfımıza yeni bir kız geldi ve çok da gıcık.dedi. Daha sonra kız sınıfa girdi ve arka sıralardan birine oturdu. Aslında kızın gıcık bir tipi yoktu ama Almila pek sevmemişti.Son 2 dersimiz kalmıştı umarım çabuk biter çünkü çok sıkıldım!!!

Bugün ilk iki dersimiz bedendi beden dersine girdiğimizde yeni gelen kızın adının Öykü olduğunu dün Almila söylediğinden biliyordum kız bir kenarda oturmuş hem bizi izliyor hemde dondurma yiyordu.Ben ve Beren kızla tanışmak istedik.Almila kabul etmesede kızın yanına gittik ve oda birşey diyemeden gelmek zorunda kaldı . Sonra yanına gittik ve Beren:

- Sen de  bizimle takılmak istermisin dedi. Kız :

-Tabiki dedi. Daha sonra kızla tanıştık çok kafa dengi bir kız . Daha sonraki derslerimizde çok eğlenceli bir kız olduğunu anladık sanırım artık bu kızda en iyi arkadaşlarım arasında olacak.

6. Sınıfbaşlayalı 1-2 ay oldu Ben,Beren,Almila ve Öykü harika bir 4'lü olduk. Onları çok seviyorum harika vakit geçiyoruz. Sınıfımızda Kaan adında bir çocuk var. Bana okullar açıldığından beri çıkma teklifi ediyor. Ama ben birşey diyemiyorum. Ama çocuktan biraz hoşlandığımı kabul ediyorum. Birşey demiyorum ve sanırım demiyeceğimde.

Okulların kapanmasına 1 hafta var ve bizim sınıfa bugün Beren,Öykü,Almila,Kaan ,Murat ve benden başka kimse gelmedi aslında bizim 4'lü de gelmeyecekti ama biz birbirimizi daha fazla görmek için geldik.Öğretmenler ders yapmıyorlar ve bize sınıfta oturmamızı söyleyip öğretmenler odasına çıkıyorlar. Kaan ve Murat çok fazla gürültü yapıyorlar.Murat Öyküye vurup duruyor Öyküde onunla kavga ediyor. Ve  günün olayına geliyorum:Kaan bana yine çıkma teklifi etti. Ben de bu sefer bizim kızların ve Kaan'ın baskısına dayanamayıp kabul ettim. Ama asıl olay şu:Murat da Öyküye çıkma teklifi etti ben ve Almila kabul etmesini söyledik sanırım Öykü de Murat'tan hoşlanıyor çünkü kabul etti.

Ertesi gün daha Murat ve Öykü çıkalı bir gün bile olmadı ve Öykü yeni birisine aşık olmuş. Adını Cem olduğunu öğrenmiş. Ee tabi biz de biraz tepki gösterdik ama pek aldırış ettiğini sanmıyorum. Sonra bir çocuğun yanına gitti.Çocukla biraz konuştuktan sonra yanımıza geldi konuştuğu çocuk Cem'in yani aşık olduğu çocuğun kardeşiymiş.Bize bunları söyledikten sonra Beren'e döndü ve :

- Beren senin aşık olduğun birisi var mı dedi?Bunun üzerine Beren aşık olduğu birisinin olduğunu söyleyip bize''Onur'' dan bahsetti yani aşık olduğu çocuktan böylece hepimizin aşık olduğu birilerinin olduğunu anladım Almila dışında.

Bugün okulklar tatil oluyor saat 5.00'te kalktım ellerimi yüzümü yıkayıp dişlerimi fırçalayıp üzerime kot gömlek altına kot pantolon giyip saçlarımı düzleştidim.Rimel sürdüm ve dudaklarıma hafif bir parlatıcı dürdükten sonra okula gittim. Almila gelmişti ama Beren ve Öykü daha gelmemişti onlarda geldiler . Karnelerimizi aldık karnem iyi .Beren,Öykü,Almilanın karneside iyi biraz üzgünüm çünkü çok sevdiğim arkadaşlarımdan 3 ay boyunca ayrılacağım.

Tatil olalı 1 hafta olmuştu ve arkadaşlarımı çok özlemiştim. Bugün Beren beni aradı. Öykünün 1 ay boyunca anneannesine gideceğini öğrendim . Biraz üzüldüm sonuçta görüşebilirdik ama o 1 ay yoktu .

Bugün kızlarla Berenlerin evinde buluştuk harika bir gündü tatil olalı 1 ay olmuştu. Onları çok özlemiştim.Bugün onları görmek bana harika geldi zaten muhteşem birgün geçirdim.

Yarın okullar açılacağı için çok mutluyum sonunda arkadaşlarımla kavuşağım hepsini çok özledim. Artık 7. sınıf olacağız ve ben çok mutluyum. İnşallah 7. sınıf bizim için harika olur.

Hayallere YolculukHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin