"Aptalsın Işıl "

122K 4.4K 449
                                    

Arabaya bindiğim de radyoda çalan pera'nın suç benim şarkısının sesini biraz daha açmıştım. Ve kafamı cama yaslayıp gözlerimi kapadım. Bu gün olanlar gözümün önünden hızlıca geçmişti. Gözlerimden bir kaç damla yaş süzülürken bir elin yaklaştığını hissettim. Keremin eli göz yaşlarımı siliyordu. '' Neden ağlıyorsun Işıl ? Ne oldu ki birden ? '' diye eklemişti. Şaşırmıştım , sanırım bu gün olanları unutmuştu. Daha da hatırlatmamak için '' Hiç , hiçbir şey '' diye geçiştirdim. Ve gözlerimi kapadım.

...

Trafik yoğundu anca eve gelmiştik eve geldiğimiz gibi kapıda bizi karşılayan Fatma teyzenin kızı Bade kucağıma atlamıştı. Öpüp kokluyordu , arkamızda duran Kerem ise Badeye gülümsüyor şebeklik yapıyordu. Tanrıııım ! tam bir baba adayıydı. Bade benim kucağımdan inip Keremin üzerine atladı. Fatma teyze hızla yanımıza gelip ''Bade ışıl ablan ile kerem abini rahat bırak kızım '' diye eklemişti. Gülümseyip sorun değil Fatma teyzecim sen işine bak biz ilgileniriz badeyle , yani ben ilgilenirim demiştim keremin kucağından alarak. Onu aşağı indirip elini tuttuğumda ise arkamızdan koşarak gelen kerem badeyi kucağına aldığı gibi merdivenleri üçer beşer çıkarak odasına çıkardı. '' Yavaş düşereceksin dediğimde ise umursamayıp devam etti. Tanrıım onun bu kadar bebek daha doğrusu çocuk meraklısı olduğunu bilmiyordum. Yukarı geldiğimde ise keremin odasından gülüşme sesleri geliyordu. Kapıyı tıklatıp araladığımda ise içimi bir heyecan sarmıştı. İlk defa onun odasına girecektim. Çok geçmeden Badenin '' ışıl ablaaaa '' diyip üzerime atlamasıyla irkildim. Ona kocaman kucak açtıktan sonra keremin yatağına yatırdım ve bende yatağın kenarına oturdum. Odasını incelediğimde ise gerçekten muhteşem ve düzenliydi. Gri , siyah ve beyaz ağırlıklıydı. Çok geçmeden badeyle oynamaya başladığımda bizi gülümseyerek izleyen kerem bir hayli mutlu gözüküyordu.

Keremin ağzından ;

Işılın bu kadar çocuk sevdiğini bilmiyordum. Böyle çok güzel görünüyordu. Çocukla çocuk olması onu daha da bir çekici ve tatlı yapıyordu. Tam bir anne adayıydı..

Yaşadığı onca şeye rağmen nasıl bu kadar nasıl bu kadar güzel gülebiliyordu ? Tanrım ! neler diyordum ben böyle? Bu kızdan nefret ediyordum. Badenin '' kerem abii '' sesiyle irkildim. Düşüncelerimden sıyrılıp onunla ilgilenmeye başladım. Badenin uykusu gelmişti. Yavaş yavaş göz kapakları kapanıyordu. Bir yanında ışıl bir yanında ise ben yatıyordum. Işıl ona sarılıp şarkı söylüyordu. Bu kızın sesinde huzur vardı. Benim bile uykum gelmişti. Bade ve ışıl çoktan uyumuştu bile bense ışılı izliyordum , yaniii badeyi. Çok geçmeden bende uyuya kalmıştım.

...

Ada'nın attığı mesaj sesiyle uyandım. Bade ve keremin uyanmasını istemiyordum. Attığı mesajı okuyup hızla cevap vermiştim. Buraya gelicekmiş , tekrardan yatağa uzanıp badenin keremin göğüsün de uyuyuşunu izliyordum. Toparlanıp yavaş yavaş onları rahatsız etmeden odadan çıkıyordum ki adanın sesiyle irkildim '' Burası Keremin odası değil mi ? Sen ne yapıyorsun burada ? '' bu sorgusuna bir hayli şaşırmıştım. Ona ne ki bu durumdan ? Ne karışıyordu keremin odasına girmeme ? Adayı çekiştirerek odama götürdüm '' sessiz ol kerem ile bade uyuyor uyandıracaksın şim- '' sözümü odaya giren Fatma teyze bölmüştü.

'' Işıl kızım kusura bakmayın rahatsız ediyorum ama şey en son keremin odasına girdiğimde uyuyordunuz rahatsız etmek istemedim. Karnın aç mı hemen bir şeyler hazırlıyım sana'' diye eklemişti. Karnım gerçekten çok açtı '' Kurt gibi açım Fatma teyze hayır demem '' demiştim gülerek , hemen hazırlarım kızıma demişti. Fatma teyze ya çok seviyordum onu. Aynı soruyu adaya yöneltmişti bu sefer. '' Ada kızım sen aç mısın ? '' diye öfkeyle patlayan adanın ağzından çıkan kelimelere çok şaşırmıştım. Bu o değildi sanki. Benim bildiğim ada kimseyi incitmezdi. Büyüklerine saygılı olurdu. Edindiği hayat onu çok değiştirmişti. Fatma teyze odadan ağlayarak çıktığında sinirle adaya dönüp '' Bu ne cüret ada ? onu kırıp incitmeye hakkın yok. '' diyerek hızlı adımlarla Fatma teyzenin yanına doğru ilerledim.

Adanın ağzından ;

'' Bo no corot odo '' değersiz bir hizmetçi için en yakın arkadaşını kırıyorsun. Yazık olucak sana ışıl çok yazık olucak. Karşı odanın kapısı açıldığında kerem olduğunu farkettim eteğimi biraz daha yukarı çekip yanına gittiğimde oldukça tatlı görünüyordu. Beni baştan aşağı süzdüğünde umursamaz tavrıyla banyoya girdi. Bu çocuğu elde etmek zordu , hatta baya zordu ama benim olacaksın kerem aksu. Bir başkasının değil benim ! Aşağı indiğimde ışıla sarılıp ağlayan fatmayı gördüm. İkisinden de iğreniyordum. Sırf kereme yakın olmak için tüm gururumu ayaklar altına alarak bir hizmetçiden özür dileyecektim. Yanlarına yaklaşıp '' şeyyy Fatma teyze ben özür dilerim , biraz sinirliydim senden çıkardım sinirimi çok üzgünüm tekrardan özür dilerim '' diyip ona yapmacıkça gülümseyip kucak açmıştım. Yukardan gelen sesle üçümüzde irkilmiştik. Kerem ışılı yanına çağırıyordu. Işıl ise koşa koşa merdivenleri çıkıp keremin yanına gitmişti. En büyük düşmanımsın ışıl. Senden nefret ediyorum diye iç geçirirken ne konuştuklarını merak ettim. Ve Fatma teyzeye tuvalete gidiyorum diyip yukarı çıkmıştım. Odadan keremin sesi geliyordu biraz daha yaklaşıp onları dikkatlice dinlediğimde '' Fatma teyzeyi eğer o ağlattıysa onu yerin dibine sokarım ışıl. '' diyordu canım acımıştı hızlıca merdivenleri inerek evden çıkmıştım.

...

Akşam yemeğe indiğimizde ela abla okuldan izin aldığını bu cumartesi için hazırlanmamızı söylemişti. Keremle kafamızı aynı anda ela ablaya çevirince '' Sömestr tatili yoksa unuttunuz mu çocuklar ? '' demişti. ''Hayır unutmadık anne böyle bir haber nasıl unutulur ki canım kardeşimle on beş günümü zehir ediceğim bu unutulur mu '' dedi sinirli bir tavırla. Benden gerçekten iğreniyordu. Bense onunla 15 gün geçireceğim için çok mutluydum. Sağ olsun hevesimi kursağımda bıraktı beyefendi. Elimde ki çatalı hızlıca masayı bırakıp odama doğru hızlı adımlarla ilerledim. O ise sadece gülmüştü. Egoist , salak. Senden nefret ediyorum ! bunları içimden geçirirken odama geldiğimde kendi kendime söylenmeye başlamıştım. '' Ne bekliyorsun ki ışıl bugün sana sarıldı diye sana aşık mı oldu sanıyorsun ya da aynı yatakta uyudunuz diye? Aptalsın ışıl her defasında bu çocuğa inanacak kadar aptalsın. '' Düşüncelerimden sıyrılıp yatağıma yattığımda gözlerimi kapadığım gibi uykuya daldım.

 ÜVEY ABİM ( DÜZENLENİYOR) Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin