:)

650 10 0
                                    

 Yıllarca annesini ağırlayan yaylan çıkmış koltuğa şimdi sürekli kendisi oturuyordu. Alışkanlık olmuştu ve alışkan-lıklarından kolay vazgeçen biri değildi.

 Gazeteye şöyle bir göz attı. Birinci sayfa Körfez Krizi ha-berleriyle doluydu. Köşe yazarlarının bazıları "Körfez'de sa-vaş çıkacak" yorumlan yaparken, tam tersini öne sürenler de vardı.

 ABD'nin İrak'a müdahale edeceğine inanıyordu.

 Tıpkı Cumhurbaşkanı Özal gibi o da, Türkiye'nin de Amerika'nın yanında savaşa girmesinin ülke menfaatleri açısın-dan iyi olacağını düşünüyordu.

 Ortadoğu politikasını çok iyi bildiği kanısındaydı.

 Konuklarına çeşitli dönemlerde gittiği Beyrut'u anlat-maktan ayrı bir zevk alırdı.

 Şirkete gitmek için hazırlık yaptı.

 "Patronu" Fevzi Gandur'u tanıdığında kanı ısınmıştı.

 Yıllar önce Beyrut'ta tanışmışlardı...

 ikisini bir araya getiren Beyrut'a ilişkin anılan değildi kuşkusuz...

 iki yıldır birlikte çalışıyorlardı.

 Fevzi Gandur müessesesi, deniz nakliyatçılığı yapıyordu. Oğlu Cengiz de aynı şirketteydi, "umumî vekil" sıfatıyla gö-rev yapıyordu. Kendisinin görevi ise "danışmanlık"tı!..

 Israrla reddetmesine rağmen şirketin ortağı olduğu iddi-alan sürekli dile getiriliyordu...

 Merak edilen başka bir soru ise, ne taşıdıklarıydı!

 istanbul'un yoğun sabah trafiğine yakalanmamak için işe biraz geç gidiyordu. Şirketin merkezi Taksim'deydi. Asya ile Avrupa'yı birbirine bağlayan Boğaz Köprüsü trafiği bıktıncıydı.

 Yatak odasına dönüp bornozunu çıkardı, iç çamaşırlarını giydi. Gardırobunu açtı. Temiz beyaz bir gömlek seçti, onu giyerken, dolaptan gelişigüzel bir kravat aldı. Aynaya bak-madan alışkanlıkla bağladı.

 Koltukaltı kılıfını boynundan geçirip omzuna astı. Yeni aldığı Magnum 357 marka tabancasını kılıfına yerleştirdi. Suikast silahı olarak bilinen tabancasıyla gurur duyuyordu. .Arkadaşlarına tabancasının özelliklerini anlatmaya bayılı-yordu: "Domuz kurşunu atıyor, kurşun vücuda girdikten sonra ikinci bir patlama etkisi daha yapıyor..."

 İsveç Başbakanı Olof Palme, Magnum 357'yle öldürül-müştü!..

 Spor giyinmeyi seviyordu. Yatmadan önce iskemleye astı-ğı koyu gri pantolonunu alıp giydi, kemerini bağladı. Açık gri ekose ceketini sırtına geçirdi. Koltukaltını ceket üstünden bir daha yokladı.

 Eşiyle vedalaştı.

 Ağzında piposuyla evden çıktı.

BAY PİPOWhere stories live. Discover now