On a happy holiday...

894 33 9
                                    

Jack en Lucy gingen op vakantie. Maar ze wilden niet naar een druk hotel waar het krioelde van de mensen. Ze gingen liever naar een afgelegen appartement. Dus toen Lucy een advertentie zag voor een afgelegen appartement, was ze meteen door het dolle heen. Ze huurden een kamer, en reden er naartoe.

Maar toen ze er aankwamen, was het huis alles behalve wat ze verwacht hadden. Het was een oud landhuis, helemaal verlaten en vol spinnenwebben. Je moest eerst een meterslange oprit oprijden en dat deden Jack en Lucy. Toen ze eindelijk voor het huis stonden werden ze toch een beetje bang. Ze benoemden het officieel tot spookhuis. Ze klopten op de oude houten deur. Eerst deed er niemand open. Dus probeerden ze het alweer. Dit keer ging de deur piepend en krakend open. In de deuropening stond een oude vrouw. Ze droeg een oude jurk met gaten. In haar ene hand had ze een oude zwarte kat, en in de andere een glas wijn.
"Kom maar mee". Zei ze met een krakende stem. "Ik ben blij dat er eindelijk nieuwe gasten zijn..."
Lucy en Jack werden een beetje bang van de vrouw. Ze keken rond in de ontvangsthal. Er stond een oude ridder met een bebloed zwaard, en overal hingen schilderijen. Ondertussen was de oude vrouw al omhooggelopen. "Kom kom". Zei ze tegen Lucy en Jack. En Lucy en Jack liepen haar achterna. De treden kraakten toen ze erop liepen. En wanneer ze boven waren zaten er twee enge herdershonden op haar te wachten die gevaarlijk gromden. "Kssstt! Af! Bijt! Af! Graag! Zit!" Zei de oude vrouw. Dat zijn rare namen. Bijt en Graag...
De vrouw leidde Lucy en Jack naar hun kamer. Daar legden ze hun koffers neer. Die kamer was niet veel beter dan de rest van het huis. Het bed was ingezakt en had maar drie poten. De muur was gelig geworden en overal hingen spinnenwebben. En het ergste was de oude vrouw. Zij keek Lucy en Jack gemeen aan. Haar ogen veranderden van aardig bruin maar bloeddorstig rood. Haar mond werd een dunnw streep en haar nagels werden lang en scherp. Lucy en Jack liepen gauw de kamer uit. Maar de oude vrouw stond in de deuropening. "Blijf nou hier". Zei ze. "We moeten een hele leuke tijd hebben... Samen..." Nu werden Lucy en Jack écht heel erg bang. Jack pakte een van de kandelaars van het bijzettafeltje en sloeg de vrouw tegen het hoofd. Ze gebruikten de tijd dat ze verdwaasd op de grond lag om weg te vluchten. Toen ze beneden stonden, bijna bij de deur, riep de vrouw haar honden. "Bijt! Graag! Pak ze!!" En toen renden Lucy en Jack naar buiten. Ze smeten de deur dicht. Recht in de gezichten van de honden, Bijt en Graag. Daarna reden ze weg hysterisch lachend...

Bij de 5 votes op dit stukkie ga ik weer verder! Hopelijk vonden jullie het een goed stukkie! Een tip voor het volgende stuk?
Kusjes van jullie schrijver!
XxX

horror stories...Where stories live. Discover now