Kadınlar Susarak Gider

92 0 0
                                    

Hep giden kalandan sanslidir derler,
doğru...
Daha çabuk tazeleniyor insan kalbinin yanık ve yaralı derisi..
Ama ben gittigimde de yenildim  kaldigimda da.
Arkama baksam zulüm, önüme baksam ölüm..
Ben çok defa kendimi dünyanın en mutlu kadını hissedip, 'sonunda hakettiğim gerçek hayata başlıyorum' diye şükür secdelerine egildim. Hikayem tam başladı derken gün geliyor asıl şimdi başlıyormuş meğer diyorsun.
İşin asli bu dünya sınav dünyası.
Bitti dersin başlar, başladı dersin bitiverir.
Bir defa güler bin defa tokat atar hayat..
Bundan kacilmiyor. Ömür imtihan ömrü ..

Samet'le son imtihanım

Samet'in mesajını açmadan Sibel'i uyandirdim.

- Sibel !
-Sibel uyaaann ! Samet bana mesaj atmışşş !!!!!

Neredeyse 'Sibel' diye bagirirken bayilivericekim oracikta.. Neden biz kızlar heyecanımızada, acimizada bir arkadaş ortak etmek zorunda hissediyoruz kendimizi? Bırak ışte uyusun kızcağız. Uyanınca anlatırsın sen okusana mesajını ! 
Neyse.. Konumuz bu değil..

Sibel'de uyandigina göre mesajı açabiliriim..

- Sana bunların hepsini soracağım! O Samsun'a gelmeler, baskalariyla buluşmalar falan ! Samsun'a geleceğim, hepsinin hesabını vereceksin....

Bu mesaj Samet'in seni çok kiskandim deme sekliydi. Öküz ışte ancak bu kadarını yazabiliyordu.

- Sanane Samet! Sana hesap mi verecegim bana yaptıklarından sonra? Sakin bir daha mesaj atma.. Sakin !!!!

Bende ki cevaba bak.. Sanki aylardir eve kapanıp ağlayan ben değilmisim gibi, Samet gelsin diye sabahlara kadar Allah'a yalvarmamisim gibi birde atar yapıyordum sakin karsima çıkma diye. İnsanın kendini kandırması bu olsa gerek..

- Nasıl banane lan. Nasıl banane. Sen benimsin. Oraya geleceğim ve bunların hepsini konuşacağız. Daha bitmedi. Ben bitti demeden bitmez !

Aptal.. Bir yıl önce beni terkederken bitti demeden gitmişti, acaba bitti demeden bitmez derken bundan mi bahsediyordu ? Bu yüzden mi bitti diyememişti bok yiyenin oğlu ? Yinede Samet'in bu kadar tutusacagini bilsem facebook şifremi kendi ellerimle yazar verirdim yemin ederim.

-  Sen kimsin de benimle böyle konuşabiliyorsun? Bitti diyorum. Bittii.. Karsima çıkma, mesaj atma Samet. SENİ İSTEMİYORUM..

Samet'e seni istemiyorum diyerek hayatımın en büyük yalanını soylemistim.. Cehennemde yanacak kadar büyük bir yalandı bu...

Bu son mesajımla kafayı yiyen Samet tüm gece bana kendini affettirmeye çalıştı. Sarhoştu belli.. Asla sarhos olmadan gururunu böyle zedelemezdi. Asla bu kadar açık konuşamazdi. Her mesajında onu tersleyip reddetsemde deli gibi seviyordum ışte. Hiç ara vermeden, her an, her saniye seviyordum onu..
Kaçışı yok.. Çaresi yok.. Bana ne yaparsa yapsin önemi yok.. Seviyordum.

Samet'in kendini affettirme çabası günler sürdü. Eskisi gibi değildi.. Açık konuşuyordu artık benimle. Beni unutmadığını ve bundan sonrası için bizi güzel bir hayatın bekledigini söylüyordu..
Beni hiç uzmeyecekmiş... Çok değişmiş.. Bu sefer herşey çok farklı olacakmış..
Birde artık benimle ciddi bir adım atacakmiş. . .

Sevmek; sana zarar veren aşktan kaçmak değil, o aşka herşeye rağmen sahip çıkmaktır.. Delice sevmek budur.. Zaten insan hayatında sadece bir kez "delice" sever. Büyük aşk denir buna.. Herkes çok defa aşık olabilir ama bir defa delice sever..
Bende bundan sonra başka birini sevebilirdim.. Bir adamın gülüsüne, başka bir adamın güzel bir cümlesine, baska bir adamın bakışlarına aşık olabilirdim.. Ama en büyük aşkim Samet olarak kalacakti.. Bu gerçek hiç değişmeyecekti...

İleride birkez daha duşecek sevdaya yolum.. Kızım olursa adı Nazenin olacak.. Ve ben bu hikayeyi kızım Nazenin'e okuyacağım. . .

Not: Beklemeyi bırakın kızlar, erkekler hep beklemeyi bıraktığımız zamanlarda gelir.. Bazen çok geç olur ( benim gibi)  bazen tam zamanında yakalarlar sizi.. Ama merak etmeyin.. Gelirler. . .

Son Şans

Bu defa Samet'e inanmış gibi yapmadim.. Bu defa ona gerçekten ınandim... Ona ve bize son bir şans verdim.. 
Evet değişmişti. Büyümüştü sanki.. Bu ayrilik beni dibe çekerken onu adam etmiş olmalıydı..
Haklıydı bir konuda; Onu unutmak için bile olsa başka bir erkekle bir araya gelmemeliydim..  bunu kendime yapmamaliydim.. Ben bu değildim çünkü. Bir daha asla, Samet olsada olmasada böyle bir yanlisin içine düşmeyecegim... Asla...

Kavgasiz gürültüsüz huzur dolu bir ay... Ben daha fazla ne kadar hakedebilirdim ki zaten Samet için mutluluğu...
Samet'in aşkima biçtiği ömür bu son bir aymis demek ki. Ona güzel veda edebilmem için bir aylık mutluluk...

Söylemeye dilim varmıyor! Söylemeye utanıyorum ! Hatırlamaya cesaretim yok ! Ama bu kez.. Bu kez yakın bir arkadaşıma yaklaşmaya çalıştı...

Ben ne yaptım biliyor musunuz? Sustum... Normal şartlarda aşık bir kadın olarak Samet'in kafasını kırmak ve adamlığına sövmek gerekirdi değil mi.. Ama hamuru bozuk olanın mayasi tutar mi hiç ?
Tartışan kadin devam etmek isteyen kadındır.. Tartisan kadın bitmesin diye uğraşan kadındır.. Tartışan kadın aslında "beni birakma, beni sev" diye haykıran kadındır..
Bir kadın gerçekten gidecekse susar..
Vazgeçmişse susar..
Bitmisse susar...
Bende sustum...
Hiçbir şey söylemeden.. Sakince çıkıverdim hayatından.
Aradı, yazdı, sordu... Sadece susarak cevapladım..

Kimsede aramadim seni ben..  Buldukça kaçtım.
Kactikca kayboldum..
Kendimde seninle savaştim.. Bir bilsen , bir bilsen bir parfüm kokusunun bile nasıl yaktığını   ciğerimi..
Karanlık çöküp ışıklar söndügünde canlandın fikrimin dört duvarinda.
Yüreğimde açılan film perdesinde nasıl yaşadım tekrar tekrar seni.
Bir kere değil, bin kere gittin benden sanki...
Sesini, kokunu duydum. Bana dokundugunu geceleri.
Allah'a yalvardım uyumamak için;bitmiyor icimdeki kavga uyuyamiyorum, o var gozlerimin ardında. Korkuyorum ölüm gibi bu duygudan. Bu başa cikilamayan, bu inatçı, bu lanet duygudan ! Yaşamaya nefes almaya devam ediliyor elbette. Yaşamak diyorum ben buna, her boşluğumda gözümden akan sensizlik acisina.. Senden kaçarken kendimi kaybettim icimde.
Düştüğüm boşluk soğuk, tehlikeli,acimasiz. Senden de acimasiz.. Senin bile gelip bulamayacagin kadar issiz ve karanlik !  Asıl şimdi tadiyorum içimde en derin en sahici acıyı.
Keşke sadece gitseydin Samet! Keşke beni bu boşluğa itmeden gitseydin. O zaman herşey farklı olabilirdi.. Benim için, senin için.. Ama diyorum iyi ki, iyi ki var şu unutmak denen şey..
Zaman bir silgi bir merhem gibi yok ediverecek  seni. Bende bıçak gibi kesip attığın yeri..

Onun hayatımdaki varlığının bende açtığı yara kapandı artık.. Artık o yoktu.. Artık söküp atmıştım onu içimden, hayatımdan, aklımdan...
Yeni bir hayat başlıyordu benim için. Samet'siz daha güzel daha sahici bir hayat.. Çünkü anlamıştım artık onun bende açtığı yaraya o bile deva olamazdı... Zaman iyilestirecekti beni..
İlk defa bu kadar hafiflemistim.. Deniz'in kokusu ilk defa bu kadar güzeldi..
Gökyüzü ilk defa bu kadar maviydi..
Gece ilk defa bu kadar dosttu bana..
Bir yıl sonra ilk defa güzel bir uyku çektim ve dedim ki; "ohh bee. Dünya varmış! "

Dostlarım saskinlikla izliyordu aşkimi terkedişimi.. Samet'i değil, aşkımı terketmistim ben.. 17 yaş maceramı.. İlk sevdami.. Yüreğime dokunan ilk adamı. . . İlk acı tecrübebi atlatmış bulundum.
İcimde güzel ne varsa alan adamdan geçmiş bulundum..

Şimdi sırada başka bir imtihan vardı...
Neydi ömür; bir tiyatro salonunun siyah perdesi..

İyi ki Unutmak Diye Birşey VarHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin