del 6. Teaming

686 48 7
                                    

Jag ser ner på schemat. En nyfikenhet stiger sig inom mig. Nu var det dags för teaming.
*
Jag rusar in i vad jag tror är sal 912.

Jag slänger häftigt igen dörren bakom mig, och tittar upp. En man ser ner på mig med en besvärad min. "Du är sen" säger han bistert. Jag nickar "ursäkta" han nickar lätt mot mig, och säger med blicken åt mig att sätta mig vid en bänk, bredvid en kille, som tittar ner i bänken. Jag skyndar mig att sätta mig ner. Jag viskar ett "hej" till killen som sitter bredvid. Han tittar upp på mig, fast undviker min blick. Jag blir förvånad, det är Everett. Han nickar, och tittar sedan ner i bordet igen. Jaha. Jag vet inte vad jag ska göra för att få hans uppmärksamhet, jag menar, Emanuel var ju liksom väldigt framåt.

"Välkommen teaming lektionen" säger magistern. Han tittar på mig. "Vi har nämligen två nya novisar! Bree och Regina" Jag vänder mig om. Några bänkar bakom mig sitter en kort, brunhårig tjej, och rodnar. Hon är ganska blek, men hon har fylliga, röda läppar, och hennes hy är alldelles finn fri. Jag tänker på när jag var kanske tolv år gammal, och jag fick en masssa finnar över hela ansiktet. Mest i pannan, jag var så himla osäker då. Så fort någon okänd person tittade på mig trodde jag alltid att det var på grund av finnarna. Men sedan gick de bort. Mamma köpte något slags medel som tydligen var jätte bra. Jag riktar tillbaka konsentrationen mot magistern. "Jag heter Chuck Tinkel, men som alla andra på skolan, måste ni kalla mig för magister Tinkel" Jag nickar.

Det låter inte så konstigt.

"Men, ni två unga damer vet nog inte vad teaming är gissar jag?" Han rättar till glasögonen, som fallit lite på snedden. Jag skakar på huvidet, och antar att Bree också gör det, för att han säger "trodde väl inte det".

En kille hostar, och Magister Tinkel ser på honom, men en sträng min. "Ursäkta" mumlar han, längst bak. Magistern nickar bara mot honom. "Kan någon här inne berätta för dem nya unga damerna vad teaming är för något?" han ser ut över den stora klassen. En röd hårig flicka räcker snabbt upp handen i luften. "Emina var så god" säger magistern.

Flickan har en ganska störig röst, och öratar fort. "Jo, teaming kommer från det engelska ordet team, vilket betyder grupp, eller lag. Och i Teaming så måste man vara minst tre personer, så därför blir det liksom TEAM-ING. När tre eller flera änglar teamar så bildar de en liten cirkel, ofta i luften. Alla måste konsentrera sig mycket, eftersom att det är mycket ansträngande. Sedan så använder de sina krafter och samlar dem i cirkelns mitt, då skapas en bubbla av alla krafterna, och så kan man liksom använda den för allt möjligt som har med att skydda, och sånt att göra. Och just det, varje ängel som är med i cirkeln måste ha ett olikt element än dem andra. Så om det är två sol ängkar i en cirkel så fungerar det inte, bara om det är två luft änglar, eftersom att den kraften inte tar så mycket plats".

Jag blinkar, och försöker att smälta ner all information jag fått. "Så vilka krafter har ni, Regina och Bree? Det måste jag nämligen få veta för att ni ska kunna få en bra grupp" magistern låter vänlig på rösten, men en otålig underton. En tunn röst ekar i rummet. "Månsken" Jag spärrar upp ögonen. Det var samma tomma röst som jag pratade med på toan. Hon som grät. "Vad har du då?" frågar magistern mig. Jag sväljer. "Jag vet inte"

SkyddsänglarWhere stories live. Discover now