Capitolul 2.

6.8K 292 38
                                    

Ma trezesc mormaind cateva cuvinte neortodoxe pentru fiecare circuit a ceasului de pe noptiera il imping jos cu mana in speranta ca se va opri din bazaitul enervant, pufnesc exasperat cand dracia electronica care se afla acum pe podea incepe sa scoata tot mai mult zgomot.

Imi dau jos picioarele din pat cascand obosit  si ridica ceasul observand ca este ora 8. Iar eu trebuia sa fiu deja in biroul tatalui meu, alerg in baie unde fac un dus rapid cu apa rece care nu cred ca a drat mai mult de 5 minute ma barbieresc in timp ce imi usuc parul, ma spal cat de repede pot pe dinti si ma grabesc sa ma imbrac cu prima camasa ce imi iese in cale.

Iau telefonul si cheile masini in timp ca imi incalt unul din pantofi si alerg spre garaj, urc la volanul masini si plec in viteza spre firma tatei, am decis impreuna cu el ca e mai bine ca in ultimul an al facultati sa  lucrez pentru el. Asta ma va scapa de cazurile care imi vor fi oferite de facultate ca avocat din oficiu.

L-am auzit pe tata mentionand in timpul cinei de ieri ca mai angajase pe cineva ca asistent, putini avocati isi iau cate doi asistenti in acelasi timp dar tatei ii plac provocarile. Asa dar pe mine nu ma deranjeaza chiar ma bucura mai putina munca si batai de cap pentru mine, abia acum imi dau seama ca eu nu stiu nimic despre persoana cu care voi lucra timp de un an.

Parchez masina in subteran si vad un minic coopar albastru in apropiere si asta imi aminteste ca nu mai aveam sa o vad pe Elizabeth zilnic in cel mai rau caz ne vom intalni o data pe saptamana cand iesim cu acelasi grup de prieteni.

Alerg spre lift asteptand sa urca pana la etajul treizeci al cladiri. Pearson Hardman detine etajele douazeci si noua si treizeci. Usile se deschid iar eu imi verific ceasul constatand ca am intarziat patruzeci de minute,cu siguranta tata sa ocupat de formalitatile colegului meu.

Hannah ma saluta prin o aplecare a capului, vorbind la telefon si imi arata apoi spre biriul tatei. Se pare ca inca ma asteapta intru si il aud pe tata razand cu o tipa satena ce sta cu spatele la mine in timp ce chicoteste amuzata. Tata ma indeamna cu o miscare a maini sa ma asez in timp ce satena isi intoarce fata spre mine  iar eu arunc o privire confuza tatei la vederea chipului Elizabethi.

-Buna fiule ea este Sarah noua ta colega, sper ca nu te superi dar am planificat sa luam pranzul impreuna pentru a putea stabili programul vostru de munca pe perioada vacantei. Veti lucra amandoi la cazuri, ea terminand doar anul doi al facultati dar asta nu o va  scuti de munca. As mai discuta cu voi si alte detalii dar avem timp la pranz, acum daca ma scuzati trebuie sa discut testamentul doamnei Nagow cu familia si animalul ei de companie.Il aud pe tata vorbind in fundal dar singurul lucru care imi trece prin cap e ca voi avea parte de cel mai prost an posibil al vieti mele.

-E in regula. spun inca incruntandu-ma la Elizabetz.

-Am discutat cu Sarah detaliile dar daca e ceva ce te nedumereste discutati voi doi in birou, Va rog sa ma scuzati dar sunt voi intarzia daca nu plec chiar acum. tata isi i-a diplomatul si pleaca iar eu raman cu Elizabeth in birou.

-Sti unde e biroul? o intreb deoarece eu sincer habar nam si sunt inca socat de aparitia ei.

-Buna Christophet.

-Buna Elizabeth, deci sti? Sau o intreb pe Hannah.

-Stiu dar nu inseamna ca iti si spun. imi spune apoi se ridica si pleaca iar eu o urmez ca si un catelus pierdut. Ceea ce ii da un plus orgoliului de vrajitoare, ma intreb cand ii creste negul pe nas.

Intra intru-o incapere apropiata de biroul tatei si eu raman la usa habar nu am ce sa fac si unde e biroul, privesc in jurul meu cand o vad pe Hannah indreptanduse spre usa incruntanduse la mine.

-Nu intrati domnule? ma intreaba  apoi dechide usa facandumi loc sa intru.

Trec de Hannah si observ in mijlocul incaperi doua birouri,se pare ca Elizabeth a aplicat zicala "primul venit ,primul servit" deoarece a ales biroul de langa fereastra  pe acare se odihnesc acum cateva fotografi si o vaza cu crini regali preferati ei.

Hannah ne da cate un dosar explicand ceea ce avema de facut. Incep sa citesc observand ca trebuie sa castigam pentru un copil din flori dreptul la averea raposatului sau  tata, ceea ce se pare ca va fi usor deoarece testul de paternitate este pozitiv iar se pare ca acesta la recunoscut la nastere.

Mi se face tot mai frig si observ ca cele doua sunt destul de imbracate ca frigul sa nu le afecteze dar eu sunt doar intro camasa care nu am ajuta prea mult.

-Dumnezeule, de ce a atat de frig?

-Sa stricat sistemul de ventilatie domnule iar la pranz vine cineva sa il repare. imi raspunde Hannah.

-Daca tie atat de frig dute in colt. spune scorpia iar eu imi ridic o spranceana privindo intrebator.

-In colt sunt nouazeci de grade.imi raspunde ea la intrebarea mea nerostita inabusindusi rasul iar Hannei ii scapa un chicotit. Imi dau ochii peste cap la gluma ei seaca dar totusi imi e inca frig. O rog pe Hannah sa imi aduca o cafea in speranta ca ma va incalzi.

-Tu de unde ai stiut sa te imbraci mai gros?

-Ma sunat Hannah sa imi spuna de dimineata.

-Ce acum esti prietene si cu ea?

-Ti-am zis  a nu stiu cata oara Jessica ma rugat sa nu iti spun nimic si faptul ca m-am imprietenit cu Hannah nu are nici o legatura ca logodnica fratelui tau. Oricum de ce ti-as fi spus, ultima data cand am verificat eu eram tot femeie si noi doi tot nu ne agream.

-Normal ca are. Esti prietena cea mai buna a viitoarei mele cumnate, cand m-ati fi anuntat si pe mine in ziua nunti. Sebastian ma facut cavalerul lui fara ca macar sa stiu ca se insoara si se pare ca nu e tot m-am procopsit si cu vrajitoarea de onoare caruia trebuie sa ii tin companie pe tot parcursul petreceri.

-Termina Christopher si nu te mai ratoi la mine era datoria lor sa te anunte. Nici pe mine nu ma incanta ca trebuie sa stau cu tine si ma rog lui Dumnezeu sa fi invatat din liceu si pana acum sa dansezi, deoarece era sa imi amputezi doua degete in timpul unui amarat de vals.

Normal ca domnisoara perfectiune trebuie sa imi reaminetasca ca in liceu aveam doua picioare stangi dar multumita Nadiei o rusoaica cu gura aproape la fel de mare ca a ei cred ca pot dansa tango si vals pana si mort.

-Dar ce amuzanta esti azi. Ai spart borcanul cu glume proaste pentru prima zi de munca?

-Nu. Dar ma inspira fata ta, acum inceteaza si concentreazate asupra cazuli.

-Da da cum zici tu... oricum are dreptul la avere. Tipul la recunoscut asa dar, doar mergem si ii exercitam dreptul la mostenire.

La pranz am aflat ca va trebui sa imi petrec opt ore pe zi cinci zile pe saptamana in compania superbei scorpii pe perioada vacantei iar 6 in timpul facultati. Iar restul zilei l-am petrecut mai mult ignorandune sau raspunzandune scurt la intrebarile legate de cazuri sperand sa ajung cat mai repede acasa sa imi pun un pahar de whisky si sa ma trantesc in fotoluiul confortabil din fata televizorului.

A trecut o zi mai sunt trei sute saizeci si patru o sa imi pice parul intr-un an daca nu ma sinucid inainte. As putea incerca sa o fac sa plece dar se va ambitiona sa ramana doar pentru a ma enerva pe mine si eu nu sunt dispus sa muncesc ca avocat din oficiu asa ca va trebui sa o suport pe scorpia vrejitoarea Elizabeth Sarah Duless.

 Si uiute ce am gasit eu sub pat (defapt l-am scris in pat dar ce mai conteaza acum). imi cer scuze de pe acum pentru purcelusi mei din textul de mai sus dar nu am fost un copil prea silitor defapt nu am fost deloc un copil silitor am dormit tot liceul di generala am petrecuto visana la cai verzi elefant galbeni si oite zburatoare pe pereti. Va rog nu ma judecati dupa gramatica de balta.

Urmatorul capitol nu stiu cand apare deci scuze si pentru asta.

O minciuna si o poza de nunta.Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum