Hoofdstuk 8

10.3K 395 41
                                    

Ik lig in bed met mijn nieuwe dagboek naast me. Milou staat onder de douche dus ik heb nu de tijd om eindelijk aan mijn nieuwe dagboek te beginnen. Het is een (nu nog) wit dagboek met een zwart elastieken bandje eromheen om de bladzijdes bij elkaar te houden. Tussen het erin schrijven door teken ik altijd op de kaften van mijn dagboeken, dat maakt het wat persoonlijker. Ik pak een pen en begin met schrijven:

Maandag 8 januari 2015 - dag 2 in het internaat

Lief nieuw dagboek,

A new life, a new story. Het is pas mijn tweede dag hier in het internaat, maar het voelt alsof ik hier al maanden zit. Iedereen die ik tot nu toe echt heb ontmoet is zo lief tegen me, ze behandelen me alsof ze me al jaren kennen en ik echt een deel van een groep ben. Mijn kamergenootje, Milou, is ook echt een schat. Ik heb d'r alleen nog maar vrolijk gezien en ze heeft echt een geweldige kledingsmaak. Ik heb haar nu ook al een paar keer betrapt op het gluren in mijn kledingkast en tussen mijn make-up :'). En dan hebben we Dylan. Knappe, gespierde, toch wat vreemde, Dylan. Met zijn zachte lippen. Vandaag heb ik eindelijk goed in zijn ogen kunnen kijken en ze zijn dus bruin. Normaal vind ik natuurlijk bruin haar met blauwe ogen perfect maar wauw dit is echt te perfect. Het lijkt erop dat hij zijn gevoelens wegstopt, maar als hij met mij is valt dat muurtje een beetje weg. We hebben vandaag dus zelfs gezoend, of nou ja een kusje uitgewisseld. Ik heb, zoals mijn andere dagboeken wel weten, nog nooit echt gezoend met iemand dus ik durfde nog niet echt verder dan een kus. Oh ik hoor Milou de douche uitzetten, dag!

Milou komt de kamer binnenlopen met alleen een handdoek om. Uit reflex kijk ik meteen weg en Milou lacht, 'Oh Nova alsjeblieft, we zijn toch meisjes onder elkaar? En daarbij, ik heb een handdoek om hoor. Het is niet dat ik hier poedelnaakt rondloop,' zegt ze grinnikend. Ik begin nu ook te lachen, 'Sorry, ik ben het denk ik niet zo gewend.' Milou en ik barsten nu echt in lachen uit. Als we een beetje bij zijn gekomen loop ik ook maar naar de badkamer om te gaan douchen. 'Hé, Noof wacht, zin om straks een film te kijken op Netflix? Dan zoek ik alvast wat leuks uit!' Roept Milou me na. Ik hang mijn hoofd om het hoekje, 'Ja leuk, is goed!' Roep ik terug.

Onder de douche denk ik terug aan de kus met Dylan. Het was zo onverwacht, zo teder, zo gevoelig. Ik ga met mijn vingers over mijn lippen, kon dat moment maar eeuwig duren. Heb ik even geluk dat ik nog wel even in dit internaat zit en hij als het goed is ook, als hij tenminste niet te veel regels overtreed zoals roken of zoiets. Niet dat ik verwacht een relatie met hem te krijgen, hoor. We kennen elkaar net, dat zou belachelijk zijn. 'Hé, slome kom je nog?' Roept Milou vanuit de kamer en ik word wakker uit m'n gedagdroom. Ik droog me af en loop in Milou-stijl de kamer binnen: met een handdoek om. Milou begint keihard te lachen, 'Die zag ik niet aankomen!' Zegt ze. 'Ach ja, ik kan me maar beter meteen aanpassen,' zeg ik met een knipoog. Gauw doe ook ik mijn pyjama aan en ga naast Milou op bed zitten. Ze start de film en ik zie meteen dat het Mean Girls is, geweldig!

We kijken en lachen tot we in slaap vallen.

Ik word wakker van een arm om me heen, wat krijgen we nou?! Ik knip het nachtlampje aan en zie dat ik nog steeds in Milou's bed lig. Volgens mij heeft ze een leuke droom, aangezien ze mij knuffelt. Hm nou het zal wel. Voorzichtig leg ik de arm van me af en sluip ik naar m'n eigen bed. Ik ga liggen en voel iets van een papier onder mijn rug. Ik knip nu ook mijn nachtlampje aan en lees het papiertje:

Lieve Nova, vandaag was heel leuk, zin om het weekend samen naar het gemaskerde bal te gaan? Het is dus gemaskerd dus er kan niets gebeuren. Kus, je weet wel wie.

Oh my, dit móét wel van Dylan zijn! Ik zal hem morgenochtend meteen laten weten dat ik meega en ik moet ook Milou maar eens om wat informatie vragen over dat bal. Ik ga lekker liggen en met een lach op mijn gezicht val ik in een diepe slaap.

Mr. Badboy and Miss. GoodgirlWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu