Chapter 6.

178 9 5
                                    

Otvaram oči,i par sekundi pokušavam da dodjem sebi. Oko sebe vidim sve belo i shvatam da ležim u bolničkom krevetu.

Pokušavam da ustanem ali osećam jak bol u glavu. Šta se desilo? Razgledam po sobi kako ne bih ugledala nekoga. Odjednom vrata se otvaraju i Stefan ulazi.

,,Hey ustala si,ja sam samo otišao do prodavnice da uzmem nešto.Kako si?" Još uvek mi nije jasno šta se desilo.

,,Stefane šta ja radim ovde? Šta se desilo?Dobro sam,valjda." Od svog ovog naprezanja boli me glava.

,,Pa ovako,ovde si jer si pala i udarila si glavaom,i bila si u komi dva dana" dva dana,nema šanse. ,,A pala si zato što si saznala ono za Harry-a." O,ne,sada se sećam svega,još uvek ne mogu da verujm. Dečko kog ne poznajem želi da mi naudi.

,,Stvarno sam bila u komi dva dana,nema šanse. Jesi sigiran za ono sa Harry-em?" u glavi mi se vrti bezbroj pitanja.

,,Nećemo sad o tome. Sad će doći doktor da te pregleda,i da nam kaže kad možeš kući. Ipak si imala lakši potres mozga. I još nešto." Stane i počne tražiti nešto po džepovima. Iz džepa vadi neku kovertu i daje mi. Otvaram kovertu i shvatam da je poslata sa fakulteta. I piše da sam primljena. Ne mogu verovati moj san se ostvario. Na lice mi je pobegao osmeh.Zagrlila sam ga jako. ,,Ajoj ne mogu verovati,kada je stiglo?"

,,Juče ujutru,i poneo sam ga sa sobom da ti ga dam,znao sam da ćeš se razveseliti. I dolazila je Jane,ubila bi me kad ti ne bi rekao da je dolazila,doće danas opet." Jane,ali otkud ona zna?

,,Otkud Jane?" Samo što sam završila ušao je doktor,veoma je mlad.

,,Dobar dan,gospodjice James.Ja sam doktor Daniel,drago mi je." rekao je dok je gledao neke papire.

,,Dobar dan doktore." Veoma je lep,pitam se koliko ima godina?Stefan je primetio da buljim u njega i samo sam se zacrvenela.

,,Vaš dečko je non-stop ovde. Rekao sam mu da ide kući ali nije hteo." Pogledao je u mene pa u Stefana,sada je on taj koji crveni.

,,On mi nije dečko,on mi je drug" nasmejala sam se.

,,Drug,ali ovde piše da je dečko kad je popunjavao anketu" rekao je zbunjeno. Stefan se nakašljao.

,,Um,to sam rekao samo zato da bi me pustili ovde,inače da sam rekao da sam drug ne bi bio ovde." Objašnjavao je.

,,Veoma pametno gospodine,pa sad kad se gospodjica James probudila,trebali bi da je pregledamo" pogledao je u mene.

...

Kada sam završila sa pregledima,rekli su da je sve u redi i da sutra mogu kući,super. Stefan je otišao i rekao je da će doći večeras. Uzela sam ono pismo da vidim kad krećem na fax,i po ovome u ponedeljak,jedva čekam. U glavi mi se vrte dogadjaji od ponedeljka,još uvek ne mogu verovati da je danas četvrtak i da sam spavala dva dana. Zar je sve ono moguće? Da su Edward i Harry zajedno radili? Da me Harry prati? Šta on hoće od mene?

Moje razmišljanje su prekinula vrata. Ovog puta je ušla zabrinuta Jane. Toliko mi je drago da je došla.

,,Ćao Bella,kako si?" Rekla je dok je sedala na stolicu pored kreveta.

,,Pa boli me glava,ali sve je uredu. Hvala što si došla i danas i juče. Kako si znala?" Rekla sam radoznalo.

,,Brinula sam. Uvek bi došla. Zvala sam te juče i Stefan se javio i rekao mi da si ovde." Pa da Stefan ,,I morala sam da te vidim. Htela sam da pričamo,ali ostavićemo za drugi put." U njoj se krije još uvek ona devojka koju poznajem. 

,,Da li ti je Stefan rekao šta se desilo?" Verovatno da nije,jer znam da ne bi to uradio. Samo je odmahnula glavom. U trenutku mi je pala ideja napamet,i misim da mi Jane može pomoći.

,,Slušaj reću ti sve,ali samo ako mi pomogneš nešto,hoćeš?" Pogledala me je čudno. Razmišlja par sekundi  i klimne glavom.

,,O čemu se radi?" To je moja drugarica.

,,Slušaj,ti znaš čime se Edward bavio,je l' tako?" Klimnula je glavom. ,,E pa postoji neki dečko koji je radio sa njim. Ali više ne,pošto su u svadji. Taj dečko je Harry Styles,je l' znaš koje to?" Čim sam pomenula njegovo ime prebledela je. Šta joj je. ,,Jane,jesi dobro,šta nije uredu?" Još uvek ćuti i gleda u mene.

,,Rekla si Harry Styles?" Mucala je.   ,,Da,on,šta možeš da mi kažeš o njemu?" Izgleda da zna nešto.

,,Bella kloni ga se,on je veoma loš. On je ženskaroš,manipulator,nema osećanja,i povredjuje sve. Zašto te on zanima?" Sad već histeriše.

,,Zanima me zato što mislim da me prati. Rekla sam ti da je radio sa Edwardom,ali su se posvadjali. I izgleda da želi da se osveti Edwardu preko mene. I zbog njega sam u bolnici." Kada sam to rekla,skočila je na noge.

,,Kako misliš prati te,zašto želi preko tebe da se osveti? I kako misliš da si zbog njega u bolnici?" Moraću sve da joj kažem.

,,Pa lepo prati me,od kada sam se vratila srela sam ga tri puta,ne znam zašto baš ja,verovatno zbog Edwarda. Pre nego što sam pala saznala sam to za Harry-a. A zašto se ti čudno ponašaš,imam osećaj da znaš nešto više. Reci mi?" Znam da zna dosta o njemu,vidi se po  jenim pokretima. Počela je da hoda po sobi,i nije htela da me pogleda u oči.

,,Ne znam kako ovo da ti kažem" sela je pored mene,i konačno me pogledala. Stisla sam joj ruku kako bi mogla da priča. ,,Meni možeš reći sve" osmehnula sam se.

,,Ja sam se družila sa Harry-em neko vreme. Svaki dan je dovodio drugu devojku,i sa svakom je spavao. To mi se gadilo. Hteo je čak da spava sa mnom,ali sam ga odbila,nijednu nije voleo sve ih je iskoristio. I sama znaš čime se bavio,i to sam tek posle saznala. Prestala sam da se družim sa njim,ali mi je zapretio. Rekao je ako nekom kažem da ću završiti kao ostale. Ti si prva kojoj sam rekla." Ne mogu da veruje,pa šta hoće od mene,ja mu ništa neću dozvoliti. Ali inam sjajnu ideju.

,,Znači on je takav kreten,ja ne želim ništa sa njim,ali je dobro,zato što ti znaš nešto o njemu i to se savršeno uklapa u plan." Rekla sam ohrabrujuće.

,,Kakav plan" osmehnula se.

,,Pa za početak ćeš da mi kažeš sve o njemu a kad dodje Stefan,sve ćemo se dogovoriti." 

...

*Jutro*

Konačno mogu kući. Spremam se i čekam da Stefan dodje po mene. Sinoć smo smislili super plan. Dogovorili smo se da zeznemo Harry-a tako što ćemo proširiti celim gradom kako ima problema sa erakcijom i tako ćemo sebi kupiti vremena da smislimo novi plan. Ne želim da mi prilazi. Nadam se da će uspeti,želim da se sve završi pre nego što i počne. Čujem kucanje na vrata,verovatno je Stefan.

,,Udji." okrenula sam se prema vratima. Vrata su se otvorila,i ne mogu de verujem,to je on,to je Edward!

"Hey Bella."

(Izvinite što nije bilo dugo nastavka,bila sam u gužvi,nastavak malo kraći,sorry zbog toga,sledeci mnogo duzi. Nadam se da vam se svidja. Ostavite vote ili kom.) Love ya :-*

Impossible - Aleksandra P.Where stories live. Discover now