Hoofdstuk 1

14.6K 186 16
                                    

Hoi, ik ben Lexy, 19 jaar oud, ik heb lang, stijl, bruin haar, blauwe ogen en woon in Whitby, het oosten van Engeland. Ik heb een crush op Louis Tomlinson, ja, van One Direction! Hij is zo schattig en ik moet altijd lachen om zijn grapjes. WIE NIET?!?!

*Tring*

Ugh de les begint weer. 'He, Melody!' 'Lexy!' 'Zullen we vandaag langs elkaar gaan zitten?' 'Ja tuurlijk!'

'LELIJKERD!' Ik draai me om en zie Bas en Lotte. Het koppeltje van school. 'Wat is er?' vraag ik zuchtend. 'Ik denk dat het tijd is voor jou om hier weg te gaan!'

'Jij hoort hier niet met je kleding en alles.' maakt Bas af.

'Je lijkt wel een varken, je bent dik, raar en dat hoeven wij niet hier op school!' Ik voel de tranen in mijn ogen. NEE, niet je zwakheid laten zien. Ik kijk een keer omhoog zodat de tranen minder worden.

Als ik weer naar Bas en Lotte wil kijken voel ik een klap tegen mijn gezicht. 'WAAR WAS DAT VOOR NODIG!' Ik kijk recht in de ogen van Lotte. 'Ik zei toch dat je weg moet!' 'EN DAT ZAL IK VOOR JOU DOEN?' Ik kan gewoon niet normaal tegen haar praten... Dit is al de zoveelste keer! 'JA! WANT IEDEREEN DOET WAT IK ZEG!' Schreeuwt ze nu ook terug. 'DAN BEN IK DE EERSTE DIE DAT NIET DOET!'

Nadat ik dat zei, voel ik een stekende pijn in mijn buik en val op de grond. Bas heeft me gewoon in m'n buik getrapt! 'Luister je nu wel?' vraagt Bas. 'NEE, ik zeg toch dat ik niet ga luisteren!' 'Dan ga je voelen hoe het is om niet naar ons te luisteren!' Ze beginnen mij te trappen en te slaan in mijn buik, tegen mijn rug en in mijn gezicht wat het meeste pijn doet. 'STOP!!!!' Hoor ik Melody zeggen. Ze stoppen met slaan en draaien zich om naar Melody. Ik zie dat Melody een "vlucht" handgebaar maakt naar mij maar ik schud nee. Straks gaan ze haar ook schoppen en slaan. Ze maakt nog steeds het handgebaar en vormt met haar mond dat ze het wel gaat redden. Ik mompel nog dankje en ren weg.

Als ik uit het gebouw ben, ren ik naar mijn fiets en doe mijn slot open. 'WAT GA JE DOEN LEXY?' Hoor ik achter me. Ik draai me om en zie Zoë staan. 'Ik ga naar huis!' Ze loopt op me af omdat ze mijn bloedende neus heeft gezien. 'Wat is er gebeurt?' 'Niks, ik ga naar huis! Doei!'

Als ik bijna bij het huis ben voel ik me opeens schuldig. Ik heb Melody daar alleen gelaten en zo stom gedaan tegen Zoe. Wat ben ik toch een goede vriendin.

Ik gooi mijn fiets in het gras voor het huis en stop de sleutel in het sleutelgat. Als ik binnen ben gooi ik mijn tas op de grond en loop naar de bank. Ik plof neer en pak mijn telefoon. Ik heb een smsje. Ik open het smsje en zie dat het van mijn moeder is.

"Hi schat, ik ben een weekje niet thuis... Ik moet werken omdat Helen ziek is. Ik hoop dat je het niet erg vind? Ik heb wat geld neer gelegd op het aanrecht, als je meer nodig hebt ik heb mijn portemenee laten liggen. Tot over een weekje! xx"

Fijn! Ik ben de hele week alleen. Ik loop naar boven naar mijn kamer. Als ik binnen loop word ik weer wat blijer, al mijn muren hangen vol met One Direction posters. Ik word wat minder blij als ik mijn telefoon weer hoor. Ik loop naar mijn bed waar ik mijn telefoon had neer gegooid. Een sms van Zoë.

"Meisie wat is er? Als je je rot voelt over hoe je net praatte tegen mij? Dat maakt niet uit! Melody en ik zijn je aan het zoeken... Wil je alsjeblieft reageren?!?! xxx"

Ik zal maar wel reageren... Maar ik heb nu eigenlijk helemaal geen zin om tegen iemand te praten. Ik loop naar de badkamer om mijn wonden schoon te maken. Nadat ik alles schoon heb krijg opeens een goed idee! 'OMG dat ga ik doen!' Denk ik hardop. Niemand zal me horen. Ik pak een koffer onderuit mijn kast en gooi er wat kleding, schoenen en nog meer spullen die nodig zijn. Ik pak mijn telefoon en sms Zoë terug.

"Ik ben thuis... Als je hierheen komt met Melody leg ik je alles uit en ik heb een idee! xx"

Ik ren naar beneden naar de aanrecht, 250 pond. Ik ren weer naar boven maar nu naar mijn moeders bed. Ik loop naar haar kluisje laangs haar bed en pak haar portemenee. Woow, een briefje van 500 pond en haar pinpas. (Even voor diegene die het niet weten 1 pond is ongeveer 1.35,-)

Saving Me - LTWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu