Kilitli Kapı

115 20 5
                                    

Harikaydı. Barkın Harikadaydı. Çok mutlu etmişti beni. Hemen arkamı döndüğümde Barkınla karşılaştım. Dostum deyip kollarımızı kavuşturduk.

"Çok sağol"diye mırıldandım. Sonra geri çekildim.

"Önemli değil. "Yine elini ensesine götürmüştü. Böyle yaptığı zamanlar umursamaz görünmeye çalışıyordu. Ama yaptığı bu güzel şeyin gerçekten farkındaydı.

Selen

Nilsuyla havuzun kenarındaki masada konuşuyorduk ve Nilsu arada geçen erkeklerin ve kızların tarzlarını yorumluyordu. Bu hali beni çok güldürüyordu.

Birdenbire herkes gökyüzüne baktı. Bende onlar gibi onların nereye baktıklarına baktım. Gökyüzünde renkli pırıltılı ışıklarla doğum günün kutlu olsun can dostum yazıyordu. Biraz daha gökyüzüne baktıktan sonra gözlerimi Akın'a çevirdim. Yanındaki daha önce görmediğim birisiyle konuşuyordu.Sarıldıklarına göre ona bu sürprizi o hazırlamış olmalıydı. Gerçekten mucizeviydi.Nilsu'ya baktığımda onun da gökyüzüne ağzı açık bir şekilde baktığını gördüm.

***

Lavaboya gitmem gerekti. "Nilsu ben lavaboya gidiyorum."

"Tamam git sen.Bende bu mükemmel şeyi izlemeye devam edeyim." Masanın üstünden çantamı alıp lavaboya Akın'ın evine girdim. Makyajımı tazeleyip lavabodan çıktım. Tam merdivenlerden aşağı inecektim ki bir oda dikkatimi çekmişti. Odanın kapısı diğer odaların kapılarından farklıydı. Üzerinde ise kilit vardı. Kilidin arkasını çevirdiğimde arkasında "dostum ve benim çizim odamız" yazıyordu. iyice merak etmeye başlamıştım.Sonra saçma bir merak olduğunu düşünüp merdivenlerden inmeye karar vermiştim ki içimdeki dürtü buna engel oluyordu. Tekrar kapının yanına yaklaşıp kilidi anahtar deliğinden çevirdim.

Açıldığını anlayınca içeriye doğru ilerledim. Hepsinin üstünde çarşafla örtülmüş tablolar vardı. Biraz daha yaklaşıp bir tanesinin üzerindeki çarşafı aldım.Kaldırmamla bir resim görüş alanıma girdi.Daha da inceleyince bu resim denilmekle kalınmaz. Dünya eseri denilecek kadar güzeldi. Resimde elimi gezdirdim.

Tablonun alt tarafında tahta kısmında " B" harfi yazıyordu. Etrafıma baktığımda bazısının üstünde de "A" harfi yazdığını farkettim.

Kenarda rafın üstünde bir boy aynası vardı. Aynaya gözüm kayınca arkamdaki bir tabloyu farkettim.Diğerlerinden çok fazla büyüktü. Tam arkamı dönüp o tabloya doğru ilerleyecektim ki öndeki görüntümün arkasında, arkamda bir çift ateş çıkan yeşil gözle karşılaştım. Görür görmez çığlık atmaya yeltenmiştim ki ağzımı ellerinle kapatıp sırtımı sertçe duvara yasladı.Ağzımdan kaçan acı dolu çığlığım ise onun ağzımı kapladığı ellerinden dolayı kısık bir uğultuya dönmüştü. Yüzünü net görünce ayırt edebilmiştim. Akın'ın yanında gördüğüm arkadaşıydı bu.

Merhabalar. Oylar <3 Yorumlar. Görünmez okuyucularım...;)
:)

HAYAT GiBiOn viuen les histories. Descobreix ara