-Part 29-

2.8K 86 0
                                    

***(4 meseca kasnije)***

Pištav zvuk me budi iz sna I odmah počinjem da jebem sve po spisku alarmu koji mi pišti u mozgu
„Gasi to!“ mrmljam i osećam kako Liana ustaje te odlazi na kraj sobe i uzima telefon te gasi alarm..
„Hajde Zayn moramo da krenemo“ Govori i ja se uspravljam u sedeci položaj i trljam oči kako bi mi se vid razbistrio.. Liana je počela da radi kod louisa u klubu kao neki kao organizator.. Ona organizuje sve i jako dobro je plaćena.. Naravno da sam skrenuo pažnju Louisu da ne dozvoljavam da ona konobariše i nosi one kratke suknjice na žurkama.. Ne želim da je drugi momci gledaju a kamoli da je lupaju po dupetu kao one devojke.. Kupila je i stan i sada ne živi kod mene.. Stan joj se nalazi cetiri ulice odavde i mrzim te ulice samo zato što nas razdvajaju.. Jebeno ju je teško nagovoriti da ostane da prespava kod mene.. od kada se iselila retko kada sam spavao kući, svo vreme sam kod nje.. Ne znam zašto odbija da spava u mojoj kući kada je isto da spavamo u njenom stanu ili kod mene.. Danas je jedan od dana kada smo kod mene i to se desilo samo zato što nisam hteo da joj otključam kapiju, a nije mogla da je preskače
„Jebeno jedva čekam da završim ovo sranje od koledža“ Govorim.. Danas neću na predavanja, imam posal neka sa bandom i moramo da smo za tri sata spremni i da se nalazimo u garaži neke napuštene zgrade sa ni sam ne znam čime.. Za to se pobrinuo Louis.. On je sve organizovao i zahvalan sam mu na tome.. trebao nam je posao i on je to sredio.. Liana ne zna za to i želim da tako i ostane.. Ne volim kada mi govori da moram da se pazim i da prestanem sa tim jer je opasno.. Znam da je opasno, ali to je moj posao i ja želim to da radim bar još neko vreme..
U ova 4 meseca sam se I promenio.. sada mi je frizura drugacija I sa strana je skroz kratka dok je po sredini dugačka.. Stil I ponašanje nisam menjao I idalje nisam priznao Liani da je volim I ne planiram još.. Bojim se da će pobeći kad to čuje I to ću čuvati za sebe.. Kod lekara idem redovno I moja zavisnost polako nestaje.. Doktor je zadovoljan time I smanjio mi je dozu leka.. I ja sam napokon zadovoljan time.. Banda idalje radi punom parom samo smo u poslednjih par nedelja malo zabušavali.. Morali smo to da prekinemo I zato danas imamo taj mali opasni poslić.. 

Ulazim u kupatilo i zatičem Lianu kako uzima grudnjak sa mašine za veš te naramenice stavlja na ramena i polako ga zakopčava nameštajući grudi u njemu.. Nasmejem se te je zagrlim od pozadi i poljubim u obraz..
„Hajde zakasnićemo“ Govori dok se izmiče iz mog zagrljaja i uzima svoju i moju četkicu za zube te mi pruža moju i sipa mi malo paste.. Operemo zube i obučemo se te sidjemo i udjemo u kola..
„Ipak nisi trebala tako kratak šorc da obučeš“ Govorim i ona prevrće očima
„Proleće je, vruće je vreme i mogu da pokazujem moje noge“  Govori.. I šta to bi trebalo da me smiri
„Ja bi ipak da samo meni pokazuješ svoje noge“ Govorim i ona prevrće očima
„Zayn mi nismo u vezi“ Kao da me nešto preseče.. Da znam da nismo, ali boli.. Boli kada nekog voliš, a on ne oseća ništa prema tebi.. Boli kada od voljene osobe čuješ te reči.. Da boli! Ne odgovorim ništa na ovo već samo sklonim ruku sa njenog bedra i premestim pogled na put puštajući muziku.. Ne želim da izgledam kao da me ovo zabolelo iako jeste.. Ne želim da joj svojim ponašanjem pokažem da je volim iako mislim da ona to već zna..
“Znam” Tiho govorim te rukom poletim ka radiju I pustim muziku..  Pustim pesmu I otvorim oba prozora kako bi u auto ušlo vazduha, ne znam da li je to samo meni, ali je jako zagušljivo.. I ja I Liana pevamo svaku pesmu sa cedea I smejemo se kada naidje neki perverzan deo..  Vožnja brzo prodje I uskoro smo ispred koledža I skole.. Oni blizu kapija pogledaju u smeru kola kako bi videli ko to sluša tako lasnu muziku.. Ugasim radio, stavim naočare te otvorim vrata izlazeći.. Liana izadje te namesti svoj rep I belu majcu na bretele malo spusti kako joj se stomak ne bi video.. Uzme svoju torbu I prebaci je preko ramena.. Pridjem joj I naslonim usne kratko na njen obraz te krećem ka koledžu vrteći ključeve na prstu.. Stenem kod kapije gde se nalazi poznata grupica od pet momaka sa kojima se družim dok sam na koledću.. Pozdravim se sa svima te Liamu uzmem jednu cigaru pošto on koristi iste kao ja..  Pogledam ka srednjoj I primetime da je I Lil sa društvom ted a se već smeje I da je onaj plavi mamlaz odmerava.. Stoji pored Harryja I nekog drčka za kojeg ne znam..  Oglasi se zvono za početak predavanja I svi krenu ka vratima.. Sačekam ispred das vi udju u školu I kada se uverim da je Liana ušla u školu brzo odem do kola I odem ka Louisovom klubu.. Tamo me sačeka oprema I lazna policiska značka.. Napokon su gotove.. na njih čekamo već više od dva meseca..
“Gde ste momci, spremno za akciju” Pitam kada im se pridružim u oblačenju u sobi za planove.. Oni svi mrmljaju das u spremnijo nego ikada.. uvek tako kažu I tada znam das u raspoloženi.. Svakom od njih igra osmeh na licima I znam das u puni adrenalina kao I uvek.. Kada sve spremimo odemo u garažu te svako sedne na svoj motor I zajedno na moj znak krenemo ka napuštenoj zgradi u napuštenoj ulici.. Već neko vreme smo promatrali tu ulicu I shvatili da tu niko ne zailazi.. Našli smo pogodnu zgradu I Louis je sredio posao.. Parkiramo se u zgradi te na neki prašnjavi sto stavimo tri torbe pune heroina.. Svako od nas ima snajper u rukama I čekamo da se kupci smeste.. Oni spuštaju šest torbi punih para na drugi sto.. 
“Doneli ste robu?” Onaj glavni pita
“Naravno, vi lovu?” upitam sa onim mojim poznatim osmehom I on pokaže rukom na one torbe.. Louis spusti svoj snajper te im polako pridje I počne da proverava da li je novac pravi ili falcifikovan.. Kada utvrdi da je svaka novčanica prava klimne glavom ka nama I vrati se na svoje mesto
“Pa hoćemo lid a uzimamo šta je naše I da se rastajemo” Pitam I trojica od kupaca nam pridju svako sa dve torbe u rukama.. Bace torbe ka nama u isto vreme kada  mi bacimo torbe ka njima.. Začujemo sirene policije te svi brzo sednemo na motore I izadjemo na sporedni ulaz zgrade ostavljajući kupce da se sami snalaze.. Dobro je što nikad ne govorimo kupcima naše prave indentitete već imamo izmišljene I kada god nas neki prijavi policiji ne mogu da nas nadju.. Uključimo se u saobraćaj I svi seb mene, Louisa I Minha krenu kući.. Mi krenemo ka koledžu.. Posle svakog ovakvog posla nikad ne ostajemo sami.. Uvek se podelimo u dve grupice I idemo tako neko vreme zajedno..

Liana’s P.O.V

Gledam u ekran telefona na kom vidim sliku Zaynovog beživotnog tela te sa rukom na ustima I suzama u očima ustajem sa stolice I idem ka Harryjevoj klupi koja je na početku reda.. Svi roditelji pa tako I učenici gledaju u mene dok mi se suze slivaju niz lice.. Danas je jedan od onih časova na kom su oba roditelja svakog učenika obavezna da prisustvuku.. Kada na pola puta pročitam tekst poruke skroz se slomim I padnem na kolena ispuštajući glasan jecaj..

-Zayn Malik je mrtav-

XES <-----Where stories live. Discover now