24. Stay with me, forever. ♥

2.2K 111 4
                                    

S úsmevom sa dostaneš ďaleko..

No s úsmevom a so zbraňou ešte ďalej.

-Al Capone

SARAH

Nebrala som za najvhodnejší nápad len tak vraziť do Morganovej kancelárie. Síce to bol môj strýko a moja návšteva ho iste zaskočila, bolo vidno že ma vidí rád. Musel vedieť, čo sa deje.
Tarik ako vždy, snažiac sa svojim šarmantným úsmevom očariť vysoké dievča, vtrhol do kancelárie ako prvý. Iste, musel mať nejaký štýlový comeback. Ako náhle mi Ellen, alebo ako sa to dievča volalo, podalo papier, všimla som si v jej očiach pohŕdanie mnou. Nenávisť. Zlobu. Hnev. Toľko nenávisti a negatívnych pocitov v jednom pohľade. Pochopila som to až vtedy, keď som si prečítala papier, ktorý mi ostal trčať v ruke. Bolo tam moje meno a suma za moje zabitie bola „nevyčísliteľná“.
„Dosť,“ povedala som, keď som už ďalej nemohla znášať ich nenávistné hlasy. „Čo to má znamenať?“ opýtala som sa pokojným hlasom a papier položila Morganovi na stôl. Posadila som sa oproti nemu a vzdychla.
„Radil by som ti, aby si povedal všetko, čo vieš,“ usmial sa Tarik a ja som prevrátila očami. Strelila som po ňom pohľadom a on sa ešte väčšmi usmial.
„Vypísal ju na teba tvoj otec. Živá, či mŕtva, nepotreboval by teba ale ten chip,“ povedal a ja som prikývla. To mi prišlo na um už pred tým, ne nejako som sa tým nezaoberala.
„Zmenil si tie kódy?“ opýtala som sa ho, pociťujúc, ako mi oťažieva hruď.
„Nie,“ odvetil a Tarik sa zasmial.
„Klameš.“
„Súdiš podľa čoho?“ opýtal sa ho posmešne Morgan a Tarik sa doširoka usmial a namieril naňho zbraň.
„Margaret si myslí, že klameš a už som cítil, ako celá vibruje od vzrušenia, že po niekom strelí očko,“ povedal a Morgan sťažka prehltol. Potom sa pozrel na Sebastiana, ktorý ma hladil po ramenách zozadu. Vyzeral tak uvoľnene a mne to viac než len pomáhalo, aby som zostala uvoľnená aj ja. Vzdychla som a pokrútila hlavou. Moja rodina je vážne komplikovaná. Ak sa jedná o peniaze, nikto vtedy rodinu nepozná a myslím, že to nie je správne. Rodina je prednejšia ako peniaze, pretože peniaze ti neprinesú lásku, šťastie a pekné spomienky. Ale rodina áno. Preto sa pokúsim zmeniť túto rodinu k lepšiemu, ako to bývalo pred tým. Aké to bolo, kedy sme behali po dvore a krútili si kolieska obyčajnou drevenou paličkou. Ako nám mama vždy o pol jednej poobede priniesla čerstvú chladenú limonádu a ako otec sedával na hojdačke v tieni a pofajčieval jeden z jeho kvalitných kubánskych cigár.
„Viem, že sme sa dlho nevideli, strýko. Ale jediné, o čo ťa žiadam je, aby si povedal či si zmenil tie kódy. Kvôli tebe ma chcú zabiť a je im to jedno. A vieš kto? Môj vlastný otec. Pre boha Morgan! Mám len 17, a už je na mňa vypísaná odmena! Ty si v mojom veku ani nevedel v čom si! Nie to aby na teba vypísal niekto odmenu, tak ma pochop!“ kričala som a zhlboka dýchala, pretože som stratila prehľad o tom, že ma Sebastian už nedrží. Akonáhle som pocítila na kraji oka niečo horúce, zavrela som oči a sklonila hlavu.
„Ten kód som naozaj nezmenil, zlatíčko. Počul som, že sa zmenili, no ja som to nebol a dúfal som v to, že si to nebola ani ty. A ako predpokladám, tuto chlapci to tiež neboli,“ odkašľal si a pozrel na Tarika, ktorý sa stále usmieval.
„Pre boha, Tarik! Nečum naňho a neusmievaj sa naňho ako pedofil do kočíka!“ sykla po ňom Naomi a zložila zbraň, ktorá nejaký čas mierila na Morgana.
„Ellen by vedela zistiť, kto ich zmenil. Je v tom skvelá,“ pousmial sa Morgan a ja som začula, ako sa Marcus zasmial.
„Ale skvelá v čom. Ak je slobodná, daj jej na mňa číslo,“ zamrmlal a Sebastian sa zasmial. Vlastne sa len zachichotal. On sa naozaj zachichotal?
„Sme v moteli tu v Las Vegas. Ak niečo zistíš ohľadom toho, okamžite mi daj vedieť,“ šepla som a podala mu papierik s telefónom na Sebastiana. Ja som mobil už riadne dlho v ruke nedržala, čo ma dosť prekvapuje lebo ja som maniak na aplikácie a rôzne prezerania štatistík.
„Spoľahni sa,“ prikývol a postavil sa zo stoličky. Obišiel stôl, pohladil ma po vlasoch a vtisol mi bozk na čelo.
„Dávajte mi na ňu pozor,“ povedal Morgan Tarikovi a on to povedal Sebastianovi. Prevrátila som očami.
„To skôr ja budem musieť dávať pozor na nich,“ zamrmlala som a vybrala sa ku vchodu ako prvá. Ako náhle som otvorila dvere, do uší mi vrazila hlučná hudba a cinkanie automatov. Bože, ako ja toto nenávidím.
„Rýchlo vypadnime, inak mi praskne hlava,“ povedala som Sebastianovi a on ma chytil za ruku a viedol cez hlučnú sálu. Po ceste som zazrela Ellen pri bare. Doširoka sa na mňa usmievala a zvierala nejaký papierik v ruke. Potom schytila Marcusa za ruku a niečo mu pošepkala, čo ho zjavne moc potešilo, pretože zaklonil hlavu a ruku dal do pästi. Tarik mi vravel, že to je niečo ako jeho gesto k víťazstvu. Alebo keď proste dosiahne to čo chce.
„Pozri,“ šepla som Sebastianovi a aj on sa otočil na Marcusa a prekvapene nadvihol obočie.
„Prekvapujú ma dve veci. Prvá je, že sa s ním rozpráva baba o ktorú má záujem a druhá je, že o tú babu má vôbec záujem,“ zamrmlal a potom mykol ramenom. „Jeho vec. Nie si hladná?“
„Ani nie,“ povedala som a on sa zamračil.
„Kedy si naposledy jedla?“
„A ty?“
„Neodpovedaj mi na otázku otázkou, Sarah. Nenávidím to,“ zavrčal a viac si ma pritiahol k sebe. Ruku si ovil okolo môjho pásu a ladne ho stlačil. Cítila som sa naozaj príjemne.

Problems With The Mafia (slovak)Where stories live. Discover now