11. Sebastian Whiston

2.1K 131 7
                                    

Takže som sa rozhodla, že bude lepšie sem dať aj Sebastianov pohľad, aby som vás trocha uviedla do deja. Dúfam, že sa bude páčiť. 

Pobozkal som Sarah letmo na pery a odišiel som von z izby. Tarik s Naomi na mňa divne pozerali a mali obaja založené ruky.

"No čo," prevrátil som očami a vydal sa vpred. "Kde je Lee?"

"Hľadá kľúče od jeho auta v obývačke," povedala Naomi a s úsmevom sa s nimi hrala v ruke. 

"Dobre, ďakujem," povedal som a vzal si ich k sebe. Zhlboka som sa nadýchol a vošiel do obývačky, ktorá tak ani nevyzerala. Bola hore nohami a všetko bolo porozbíjané. 

"Lee! Kurva zbláznil si sa?!" skríkol som po ňom, keď som videl ako si kus skla drží pri zápästí. Ihneď som k nemu pribehol a vytrhol mu sklo z ruky, čím som sa porezal. Sykol som a sklo odhodil čo najďalej.

"Sebastian! ja to už ďalej nezvládnem!" zhúkol a videl som, ako moc na dne je. Preglgol som a zadíval sa mu do očí.

"Počuj. Pokým som tu ja, všetko zvládneme. Dobre? Je tu Marcus, Kevin, ja a Stewart tak isto," povedal som mu a on pokrútil hlavou. Chytil som ho za ramená a potriasol s ním trocha. 

"Nie, prepáč, musím odísť!" zhúkol a snažil sa vymaniť z môjho zovretia, ale ja som ho nepustil. 

"Lee! upokoj sa!" zhúkol som aj ja a on sa skĺzol na zem. Začal plakať, takže ho niečo trápilo. A kurevsky moc. Čupol som si k nemu a chytil jedno jeho rameno. "Čo sa stalo?"

"Ja.. všetko ma mrzí.. ako som sa správal," šepol a sklonil hlavu. 

"Ku komu?"

"K Sarah," zamrmlal jej meno a ja som sa posadil.

"Čo.. čo presne si jej spravil," snažil som sa nasadiť pokojný tón, ale nejako mi to ušlo a hlas sa mi zvýšil o oktávu vyššie. Jeho tvár sa zmenila na prevenilú a potom znova sklonil hlavu. "Lee? Čo si jej spravil?"

"Pri únose som jej pichol drogy," povedal a ja som sa zhlboka nadýchol a prudko sa postavil na nohy. Toto nie! veď mohla ostať závislá! potom by to bolo už úplne v riti!

"Dobre. Nevadí.. čo sa stalo, stalo sa. Ale dúfam, že to bolo len raz," zavrčal som a pozrel sa naňho. On len pokýval hlavou že nie a na ruke ukázal tri prsty. Tri krát jej pichli drogy?!

"Len ty?" opýtal som sa. 

"Marcus a ja." 

"S Marcusom si to..vybavím neskôr. Teraz... ideme preč," sykol som a schmatol ho za ruku hore. Vyletel som s ním z obývačky a nakázal mu, nech ma počká pred mojim autom. Vošiel som do kuchyne a uvidel Tarika, Naomi, Stewarta a Marcusa. Nahnevane som sa naňho pozrel a Tarik cukol. Okamžite ma schytil za rameno a postavil sa predo mňa, aby som naňho neskočil.

"Sebastian. Spomeň si, čo pre teba spravil on, a čo ona. Potom sa rozhodni, či ho udrieš," šepol mi a ja som zavrel oči. Zhlboka som sa nadýchol. Vlastne, Tarik má pravdu. Marcus tu bol od môjho začiatku al je tak tiež pravda, že ma podržal v najväčších sračkách. Ale Sarah.. ona mi môže dať viac ako on. Vždy mi mohla dať viac.  

Pozrel som sa na Tarika a zložil jeho ruku z môjho ramena. 

"Ako brata si ťa vážim, mám rešpekt, ale toto je moja vec a ty nemáš ani tušenie, čo sa mi udialo keď si tu nebol.. nevieš čo chcem spraviť," sykol som mu rovno do tváre a on sklonil hlavu. "Myslíš, že keď sem napochoduješ raz za rok, že sa ti všetci pokloníme? Ale kdeže. Toto je môj dom. Posledná vec, o ktorú ťa požiadam je, aby ste Sarah zobrali zajtra na chatu pri jazero. Nie je to na teba moc?" zamračil som sa a on prikývol. 

"Bez problémov," povedal a odstúpil. Ešte raz som zazrel na Marcusa a vzal si kľúče od auta. 

•••••

"Už.. som tu dlho nebol," povedal Lee a obaja sme vystúpili z auta. Čerstvý vzduch mi vrazil do nosa a tak tiež tá vôňa jazera. Chýbalo mi to tu.  Z vrecka som vytiahol kľúč a odomkol dvere od chaty. Nemyslím, že bol zlý nápad premiestniť sa. Hlavne teraz, keď sa poslala nahrávka. Síce je to cesta o dve hodiny dlhšia, ale oplatí sa sem ísť. 

"Je tu ešte nejako chladené pivo," zasmial sa Lee a vybral z chladničky kartón. Bolo tam osem pív, nemeckej značky a nejaké čipsy. 

"Zajtra prídu ostatný.. ale teraz..  sa porozprávame," povedal som a vykročil k zadnému vchodu, čo bol vlastne vchod na terasu. Chata bola z tehál, ale terasa bola z čieneho dubu, čo neuveriteľne zvýraznňovalo pohľad na jazero. Posadil som sa na drevenú hojdačku a prisunul si sem stolík. 

"Žiadne mobily, počítače, signál.. len ty a príroda," slastne povzdychol Lee a podal mi otvorené pivo.

"Neboli sme tu dva roky," usmial som sa.

"Tri roky, bratku," pozdvihol pivo a štrngli sme si.

"Tak na tie tri roky," povedal som a napil sa sladkého studeného piva. Lahoda! Za toto by som dal aj život. 

"Vieš, Sebastian," načal Lee a ja som sa naňho pozrel. "Najprv som si myslel.. proste pri únose.. že bude lepšie použiť omamné látky, aby sme to mali všetci jednoduchšie. Ale potom Marcus začal byť viace agresivnejší a dominantný. Všetko chcel len on a všetko muselo byť po jeho. Bál som sa a tak som len držal hubu a krok."

"Ale neublížil si jej, však že."

"Nie, to.. by som si nikdy nedovolil. Nech by bolo dievča akékoľvek, neskrivil by som jej ani vlások na hlave. Sarah je milé dievča a dosť si vytrpela. A pravdu povediac. Vedel som, že ak bude najhoršie, pôjdeme sem," porozhliadol sa a ja som sa zamračil.

"A čo Ethan? ako to ide?"

"Ethan je už dávno preč."

"Mŕtvy?"

"Ale nie!" zasmial sa a odpil si. "Je na ceste do Washingtonu za Tarikovim priateľom. Uzavreli sme spolu dohodu. Ak povie čo má a čo bude Giuseppe chcieť počuť, tak ho zavezieme domov a už mu dáme navždy pokoj."

"A on hlupák súhlasil?"

"Isteže áno," zasmial sa a potom si vzdychol. 

Po troch hodinách sedenia a rozprávania sa s Leem, som pomaly dopíjal poslednú fľašku. Rozhodli sme sa ísť spať. Predsa len.. je už noc a nie je nič, čo by sa dalo robiť. Vzali sme prázdne fľaše a hodili ich do koša. Ako vždy, Lee spal v obývačke a ja v kresle. To boli naše miesta. Ale nedalo mi to. Sarah. Neustále myslenie na ňu a na ten bozk. Zamračil som sa. Pri pomyslení na ňu by som sa mal usmievať, nie mračiť. Určite bude trocha nahnevaná, keď sem príde. Budem jej to musieť všetko vysvetliť. 

WELL DARLINGS. ĎALŠIA ZA NAMI :) ZANECHAJTE KOMENT ČI SA PÁČILO :)  love you xoxo

Problems With The Mafia (slovak)Where stories live. Discover now