Capitolul 13

266 10 3
                                    

- O portie de tocanita cu mere si chiftelute, va rog! spuse Kevin, stramband din nas.

Ii mai arunca femeii cu plasa de par, si cu fata imbufnata o ultima privire, dupa ce isi lua tava de pe masa.

Mi-am luat si eu acelasi meniu ca si Kevin si am fugit sa-l prind din urma.

Cand ne-am asezat amandoi la masa la care stateau Ashley, Julia si gemenii Sam si Brody, am auzit un glas tipand acoperind toata cantina.

- Asta-i carne?! tuna Ashley, suficient de tare incat doamna de la cantina se intoarse spre noi cu o privire ucigatoare. Incearca sa ne otraveasca pentru ca directorul nu vrea sa o plateasca mai mult? Pai, nu e de mirare. Toata lumea stie ca isi lasa unghiile in piure. Julia pufni intr-un ras isteric, incercand sa-i dea coate si picioare lui Ashley sa taca inainte ca femeia masiva de la cantina sa vina si sa ne dea afara din sala.

- Uite ce fata suparata are. Crezi ca si-a omorat sotul ca sa-l bage in chiftelutele astea? Cu ce i-o fi gresit biata faptura? spuse Brody fara sa bage de seama.

- Probabil ca a vorbit prea mult! Ca si tine! Urmatoarea chifteluta ai putea fi tu...ce mandra ar fi mama de ceea ce vei deveni, ranji Sam, inainte sa primeasca un pumn in umar.

In toata sala se facu liniste atunci cand usa se deschise, iar inauntru intrara Lidya impreuna cu prietenele sale majorete, cu alti trei baieti din echipa de baschet ai scolii si cu .... Erick Gilberson.

Am incercat sa nu ma uit la ei atunci cand trecura pe langa masa noastra fara sa ne arunce nici macar o privire si se instalara la masa alaturata.

Am aruncat o privire spre locul lui si am observat ca Lucya se uita insistent la mine. Cand i-am prins privirea imi zambi rautacios si se apleca spre Erick si il saruta pe obraz suficient de pasionant incat sa para ca face reclama la gloss-ul de buze.

Am simtit cum mi se pune un nod in gat si am incercat sa ma concentrez pe tocanita mea cu mere.

- Pe ea de ce nu o face nimeni chiftelute? intreba Ashley observand scena.

Restul pauzei trecu intr-o liniste mormantala, singurele rasete auzindu-se de la masa Lucyei.

Urmatoarea ora o aveam in laboratorul de chimie impreuna cu diriginta noastra, doamna Guffin.

Asa cum se intampla la fiecare inceput de an, trebuia sa intram in sala, sa extragem un biletel din bolul de sticla de pe catedra cu numarul bancii in care trebuia sa ne asezam.

Numarul biletelului meu era 3 asa ca m-am asezat si am asteptat sa vad care imi va fi partenerul meu de laborator anul acesta.

Ashley si Brody se asezara cu o banca in spatele meu, iar Sam si Julia la doua banci distanta.

Kevin si Lucya stateau pe locurile din spatele clasei.

Mi-am scos cartile de chimie pe masa si am inceput sa le rasfoiesc pentru a omori timpul.

Kevin veni si se aseza pe locul de langa mine si isi incrucisa bratele la piept, privind parca prin peretele din fata.

- Tu nu trebuia sa fii colegul Lucyei? l-am intrebat zambind rautacios.

- Am eu fata de catel? m-a intrebat el cu o fata bosumflata.

- De ce intrebi? am intrebat pufnind in ras.

- Pentru ca mi-a spus sa ma dau la o parte din banca ei pentru ca sunt prea scarbos pentru a putea respira in prezenta mea. Am eu fata de catel? striga Kevin.

- Poate doar putin..., i-am raspuns eu in gluma.

Imi arunca o privire care in mintea sa trebuia sa fie mortala, dar care lui Kevin nu ii reusea niciodata, ceea ce ma facu sa rad din nou.

Pe aripile noptiiWhere stories live. Discover now