Capitolul 7

556 26 2
                                    

- Haide, Izy! Trebuie sa mananci ceva! ofta tata exasperat in timp ce eu ma jucam cu lingura in bolul cu cereale.

Au trecut doua saptamani de cand am aflat ca Ashley a fost rapita si nu s-a gasit nici macar un semn sau o urma a faptasului, iar pe zi ce trecea sperantele mele de a o regasi deveneau din ce in ce mai mici. Nimeni nu stie ce a fost in noaptea aceea.  Imi aduc vag aminte ce s-a intamplat dupa ce am primit vestea de la Erick. Tot ce stiu e ca am inaintat in multimea de oameni, impingand pe oricine imi statea in cale. La intrare se afla un grup de reporteri si de politisti care ii intervievau pe parintii lui Ashley. Imi amintesc privirea plina de durere si de ura pe care mi-a aruncat-o mama lui Ashley.

- Tu! E numai vina ta!  spusese aceasta cu vocea inabusita incercand sa ajunga la mine.

Imi amintesc cum au incercat persoanele din jur s-o opreasca si cum m-am intors pe calcaie si am inceput sa fug spre iesirea din curtea scolii, iar apoi m-am afundat cat mai mult in padurea din apropiere. Stiu ca m-am ghemuit la trunchiul unui copac si am inceput sa plang, iar apoi.....nimic! Nu stiu cat timp am stat acolo, dar m-am trezit la marginea padurii inconjurata de cativa politisti si de tata care mai avea putin si ii exploda capul de ingrijorare.

Cand m-am intors la scoala mi-au povestit colegii ca in ziua aceea, dupa terminarea cursurilor, Ashley a gasit-o pe Jackie plina de sange si ranita in parcare si a strigat dupa ajutor, alertand toata scoala, iar dupa aceea a plecat in graba sa ma gaseasca si sa vada daca sunt bine. Din acel moment, nimeni nu stie ce i s-a intamplat. Am urmarit toate anunturile de la televizor sau pe internet in speranta ca autoritatile au gasit ceva despre disparita lui Ashley Thompson, dar tot ce au gasit acestia au fost inca doua corpuri complet secate de sange ale unor soti dintr-un oras din apropiere. Multe persoane, speriate de atacurile numeroase si neincetate, si-au facut bagajele si au plecat din Richland.

Iar de parca toate acestea nu au fost de ajuns, cosmarurile s-au intors. In fiecare seara ma visez in acea incapere fara nici o scapare, stand in fata oglinzii cu rama in forma de cadran, incercand sa descifrez simbolurile ciudate. La un moment dat, apare figura imbracata in pelerina neagra in spatele meu, aud tipetele bunicii rasunand in toata camera, in timp ce mana alba si rece a siluetei ma apuca strans de brat, repezindu-se spre gatul meu. Iar apoi ma trezesc gafaind si incercand sa respir, rana de pe gatul meu arzandu-ma intotdeauna mai tare. Dar in noaptea aceasta a fost diferit.... Inainte sa fiu muscata, am incercat sa analizez fata agresorului meu. Si spre marea mea surprindere.....am recunoscut-o! Era fata baiatului pe care l-am vazut in curtea scolii, in ziua cand am aflat despre disparitia lui Ashley. Avea aceleasi trasaturi, aceeasi ochi verzi, acelasi par saten, usor buclat. Era la fel de perfect! Dar ceva era schimbat la el! Privirea aceea dura si rece pe care mi-a aruncat-o prima oara, a fost inlocuita de una usor amuzata si plina de dorinta salbatica. Avea un zambet mic, strengaresc in coltul gurii, iar dupa aceea i-am vazut coltii albi si ascutiti, repezindu-se spre mine...

M-am ridicat repede de la masa si am tasnit spre iesire, lasand protestele tatei in urma.

Cand am deschis usa, ceva mi-a atras atentia. Un Porche negru era parcat in fata casei, cu motorul pornit. Erick claxona si imi facu cu mana.

- Sper ca nu te duci cu tipul asta la scoala, nu-i asa? am auzit vocea isterica si exasperata a tatei din spatele meu.

Mi-am dat ochii peste cap si am pornit spre masina fara sa ma uit inapoi. Am deschis cu o miscare rapida portiera si am pasit inauntru, inhaland adanc mirosul de lavanda.

- Hei! spuse acesta zambindu-mi strengaresc si aplecandu-se sa ma sarute pe obraz. Mi-a facut cu ochiul, iar apoi a mai claxonat o data in semn de ,,la revedere, domnule Hawkston". O singura privire in oglinda retrovizoare si mi-a confirmat banuielile. Tata se facu rosu la fata de manie. M-am intors si i-am facut cu mana pe fereastra ca sa-l calmez. Acesta intra in casa si tranti usa in urma lui.

Pe aripile noptiiWhere stories live. Discover now