25.Max Darwin

2K 74 10
                                    



Duboko sam udahnuo. Ovo je bio trenutak kada sam joj mogao reći: Prema tebi osjećam nešto što nikada nisam prije osjećao. Borim se sa time od trenutka kada sam te ugledao,prije nekoliko tjedana. Ne znam šta ovi osjećaji znače,ali želim otkriti.

I ovo je bila misao na koju nisam pomislio samo jedanput. Već mnogo,mnogo više.

Ali nisam bio spreman. Kvragu,ni sada,ni sutra,a kamo li za više vremena.Bio sam u potpunosti tup te nisam znao šta zapravo radim. Koliko znam,ovo je moglo biti ništa više od onoga što bih osjećao za svaku curu s kojom sam se ševio. Ali ona. Kvragu,nismo čak ni spavali skupa,ali bili smo tako bliski da sam imao neobično čudan nagon da je na svaki mogući način zaštitim od svakog muškarca na ovoj planeti.

Vrijeme.

Potrebno mi je vrijeme.

Ali njega je sve više i više nestajalo.

Šta ako se naši putevi raskrste u New Yorku?

Šta ako zaboravimo jedno drugo? Uz obaveze,uz posao,uz vlastiti tok života...

Ade.

Pređem rukom po njezinome licu.

''Budi oprezna,uredu''?

Želio sam zviznuti samoga sebe. Nakon svega što mi je ispričala, bio sam takav slabić da nisam mogao izraziti ni svoje vlastite osjećaje. Bio sam jebena pičkica. Sve što sam joj do sada rekao bila je blijeda poluistina. Nije to samo bila riječ o malenom vremenskom periodu koji se poznajemo,nego o želji da je upoznam na potpuno drugačiji način,i da to traje godinama.

Načas je sklopila oči,a kad ih je otvorila,gledala je prema jezercetu,kao u neku neodređenu tačku u daljini.

Načas je sklopila oči,a kad ih je otvorila,gledala je prema jezercetu,kao u neku neodređenu tačku u daljini

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

''Uredu'' promrsila je.

Najzad je podignula pogled i nasmiješila se.

''Idemo li'' reče,zamahnuvši glavom kako bi mi pokazala da krenemo ka imanju. Okrenuvši se,naša stopala su se ubrzo našla na pločniku u laganom i ravnoumjerenom ritmu,ali nisam imao pojma šta smo to upravo zaključili.

Hladnjikav zrak me lupio po licu,iako je danas bilo po prvi put nakon nekoliko tjedana toplo. I iako je vjerovatno još uvijek bilo ispod deset stepeni,imao sam dojam kao da je stiglo proljeće. Nebo se već pročistilo,bez oblaka i sivih sjena. Svega nekoliko metara ka imanju,postalo mi je prevruće te sam svukao svoju jaknu,zavezavši je oko svog struka. I na tren podigao majicu pomišljajući da i nju skinem.

 I na tren podigao majicu pomišljajući da i nju skinem

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.
SVE DOK NAS LJUBAV NE RASTAVI  (ZAVRŠENA)👰Where stories live. Discover now