BÖLÜM 7

99 4 0
                                    

OKUL AÇILIYOR

Okulun ilk günüydü ve içeriye girdiğim de herkes yerlerine oturmuştu. Bende gidip ilk önce Uzay'a sarıldım bayadır görüşmediğimiz için sonra Çiğdem geldi ve onada sarıldım. Beraber konuşuyorduk yazın ne yaptık nasıl geçti onları anlatıyorduk. Gerçekten ikisini de çok özlemiştim. Aslı ile Çiğdem bu sefer yanyana oturmuyolardı. Küsmüşler, nedenini sormadım ve tenefüs zili çalmıştı. Çiğdem bizle hiç tenefüse gelmezdi o yüzden biz Uzay'la beraber çıktık beraber kantine indik tanıdık bir kaç kişi bulduk öyle konuşuyorduk. Artık Cansu'larla takılamıyordum çünkü sınıfta kalmışlardı ondan sonrada hepsi okulu bıraktılar bu yüzden Uzay'la beraberdim hep. Dışarda da Uzay'la beraberdim hep ne olmuştu bilmiyorum ama mahalle hayatım bitmişti. Kimseyle konuşmuyordum doğru düzgün bir tek Sefa ile beraber okula gidip geliyorduk bide arada takılıyorduk o kadar. Ama hiç bir zaman pişman olmadım çünkü gerçekten eğleniyordum ve mutluydum. Hatta yaz tatilinde okulun açılmasını sabırsızlıkla bekliyordum. Saçma bir durumdu en başta kurtulmak istediğim yerden şimdi çok mutlu oluyordum. Arkadaşlarımı iyi seçmiştim sebebi bu olsa gerek. Bir gün geç yattığım için Uzay'la tenefüse çıkmamıştım ve Uzay yanıma gelip uyandırmıştı beni 

"Kanka sınıf turnuvaları varmış bu sene katılalım mı ?"
"Katılalım tabi kanka"
"Tamam kanka ben gidip hocadan forum alıyorum o zaman" 
"Tamam kanka."

Bizim sınıftaki erkekler hepsi futbol hastasıydı benim gibi hepimiz sevinmiştik bu duruma. Uzay Demir'le beraber gidip katılma formu almışlardı. Kimler katılıcak, takım ismi vs. onları belirliyorduk hep beraber. Futbol turnuvası, kulüp, dışarda takılmak falan derken Çiğdem'le fazla takılmıyorduk bu aralar. Bir ara yanıma geldi ve 

"Kanka Aslı ile küstükten sonra canım çok sıkılıyor. Ben Gizem'lerle takılıcam." 
"Kanka sen bilirsin."

Çok sinirlenmiştim gerçekten çünkü Gizem o kadar fazla değil de Funda'nın adı resmen orospuydu. Onlarla takılıp onunda adının çıkmasını istemiyordum. Ama bişey dememiştim nasıl olsa onlarla küser bir süre sonra diye düşünmüştüm. Ama tam tersi olmuştu, gün geçtikçe daha samimi oluyorlardı ve bir gün Çiğdem'i yanıma çağırdım.

"Kanka beni kardeşin olarak görüyorsun biliyorum ve bende seni kardeşim olarak görüyorum bu yüzden Gizem ve Funda ile takılmanı istemiyorum."
"Neden kanka ne oldu ?" 
"Kanka Funda'nın adı bildiğin orospu diye geçiyor. Seninde adın çıkar onla takılırken."
"Saçmalama kanka ben öyle bişey yapmam biliyorsun. Bişey yapmayınca kimse bişey diyememez."

Ne kadar istesem de anlatamamıştım derdimi ona. Öyle bi çevrede yaşıyorduk ki bişey yapmana gerek yok yeter ki yanında dolaş, anlatamadım ona işte aradan bir kaç hafta geçmişti ve sınıftan Emre yanıma gelmişti.

"Kanka Çiğdem'le Funda bizim mahalleden arkadaşın evine gitmişler ?"
"Arkadaşın kim ?"
"Uğur."

Beynime o an kan gitmemişti. Gerçekten kardeşim olarak görüyordum Çiğdem'i Funda umrumda değildi. Çiğdem hakkında böyle demeleri bana koymuştu. Çekip kenara konuşsam mı diye düşünüyordum içim içimi yiyordu ve vazgeçmiştim bana kızar nasıl hakkımda böyle düşünüyorsun der diye korkmuştum. Ama içimede dert olmuştu. Bir gün Uzay'la beraber okuldan kaçtık ve ona anlattım herşeyi.

"Kanka çağıralım konuşalım o zaman ?"
"Olur kanka" 

Çiğdem'e mesaj attık ve okul çıkışında yanımıza çağırdık. Aras da yanımızdaydı ama samimi olmaya başlamıştık onunla bişey olmazdı yani ondan ve çıkış saati gelmişti. Çiğdem yanımıza geldi. Konuştuk anlattık herşeyi ve bize kızdı nasıl hakkımda böyle düşünüyorsunuz falan diye orda konuştuktan sonra Çiğdem'le küstük o kızdı diye değil ama sonuç olarak Uzay'la beraber küsmeye karar verdik. 

SONSUZ AYRILIKWhere stories live. Discover now