BÖLÜM 6

97 4 0
                                    

YAZ TATİLİ. 

(Bu bölümü kısa tutacağım. Çünkü yazın anlatacabileceğim fazla olay yok malasef.)

Yaz tatili başlamıştı. Evde boş boş yatıyorum, kalkıyorum, dışarı bile çıkmıyorum. Ailem artık evde durmamdan şikayetçi olmaya başlamıştı ve işe girip çalışmamı istiyorlardı. Bende çalışmak istemediğim için memlekete (Samsun) gitmiştim. Orda çok rahattım. Gündüzleri çok canım sıkılıyordu ama geceleri arkadaşlar falan geziyor, eğleniyorduk. Samsun'da baya güzel günlerim geçiyordu. Hem orası küçük bir kasaba olduğu için polis falan yoktu ve rahat rahat araba kullanabiliyordum. Bu yüzden orda kalmayı çok istiyordum. Onlarla kavgalara gitmek bile güzel oluyordu gerçi genelde dayak yiyorduk. Hatta keşke en başında babam Samsun'a taşınalım dediğin de kabul etseydim. Ama İstanbul büyük şehir güzel yer orda ben yaşayamam diye düşündüğüm için gitmek istememiştim, daha doğrusu ailecek istememiştik. 15 senedir İstanbul'da yaşıyorduk ve hayatımız düzenimiz buraya göre alışmıştı. Samsun'da Büşra diye bir arkadaşla tanıştım. Bir gün beraber otururken yanında bir kızla gelmişti. Konuşmuştuk beraber üçümüz yaklaşık bir, iki saat sonra gitmişlerdi. Onlar gidince bende eve gitmiştim ve telefonuma mesaj geldi. Büşra'dan 

"Kanka bugün yanımda ki kız senden hoşlandı. Sen ne düşünüyorsun ?"
"Kanka kızı tanımıyorum ki" 
"Numarasını veriyim tanışın kanka ?" 
"Tamam kanka."

Numarasını vermişti ve günlerce konuştuk. Sabahları arkadaşlarım çalıştığı için benim canım sıkılıyordu. Vakit geçirmek için bende onunla mesajlaşıyordum hatta arada bir buluşuyorduk. Zamanla bağlanmış gibi oldum diyebilirim ama geçiciydi biliyordum o yüzden fazla bağlanmamaya çalışıyordum. Sonuçta Samsun neresi, İstanbul neresi ama içimde bir şeyler var gibiydi. Değişik bir durum yani. Sevgili olmuştuk bir gün arkadaşların yanında onunla konuşurken arkadaşın birisi elimden telefonu aldı kiminle konuşuyorum diye bakmak için Nihal ile konuştuğumu görmüştü. Birden şaşkın şaşkın bana bakmıştı.

"Sen bu kızı nerden tanıyosun ?"
"Büşra mesaj attı benden hoşlanıyormuş öyle konuşmaya başladık."
"Lan bu kız benim eski sevgilim."

Mustafa'nın eski sevgilisi çıkmıştı. Kardeşim olarak gördüğüm çocuğun eski sevgilisi çıkmıştı çok kötü olmuştum ne biliyim sanki kardeşim dediğim insana ihanet eder gibi olmuştum. Zaten orda öğrendikten sonra direk ayrıldım kızdan ama beni anlayacak mıydı Mustafa ? Bir ara yüzüme bile bakmıyordu. Zamanla kendi kendine düzeldi. Eskisi gibi samimi olmuştuk ve buna sevinmiştim. Sonuçta kardeşim dediğim insanı kaybetmek istemiyordum. Bir gün evde otururken babam aramıştı. Sınav tarihlerim belli olmuş ve İstanbul'a gitmem gerekiyordu. Arkadaşlarla vedalaştıktan sonra otobüse binip İstanbul'a gelmiştim. Sınavlara bir hafta vardı evde onlara çalışıyordum. Yoksa sınıfta kalıcaktım bu sefer Çiğdem yoktu yanımda yaz tatili olduğu için öyle fazla konuşmuyorduk ama yinede arada bir konuşuyorduk. Sınav zamanları gelmişti ve çalışmamın karşılığını almıştım yani sınıfı geçmiştim. 

SONSUZ AYRILIKWhere stories live. Discover now