~ 16 ~

446 13 5
                                    

POV Lizzy

Bibberend van de kou loop ik een parkje in. Ik laat mezelf op een bankje zakken en krul mezelf op tot een balletje. 

Voor mijn gevoel ben ik al uren aan het lopen. Waarschijnlijk is dat ook zo, want het is pikkedonker inmiddels. Zouden ze doorhebben dat ik weg ben gelopen? Zullen ze me gaan zoeken?

Ik schud mijn hoofd en sluit mijn ogen. Niemand zal me missen. Niemand geeft om me.

POV Liam

'Ja. Bedankt, agent.' Ik hang op en laat sissend mijn ingehouden adem ontsnappen. Louis en Daniëlle kijken me afwachtend aan. 'Ze zullen hun ogen openhouden. Er is nog niemand gevonden. Maar ze gaan nog geen uitgebreide zoektocht organiseren, omdat ze minder dan 24 uur weg is.' Ik haal gefrustreerd een hand door mijn haar. 

'Het komt goed, Liam. Wat nou als jullie gaan zoeken en Harry en Niall ook inlichten? Dan blijf ik thuis voor Bear.' Ik knik langzaam. 'En misschien wilde ze gewoon een rondje door de buurt lopen, om haar gedachten op een rijtje te zetten en is ze toen de weg kwijtgeraakt. Ze komt echt wel terug.' Ik zucht even en begin mijn schoenen aan te trekken. Louis volgt mijn voorbeeld. 

'Bel jij Harry als je in de auto zit? Dan bel ik Niall.' Louis knikt en pakt zijn jas van de kapstok. 'Laat ze me bellen als ze haar hebben gevonden.' Louis knikt weer en legt zijn hand op mijn schouder.

'Het komt goed, Liam. We vinden haar wel.' Ik knik langzaam en trek mijn jas aan. 

POV Harry

'Hi Lou', begroet ik hem, zodra ik de telefoon opneem. Ik hoor het geluid van zijn auto en frons even. 'What's up?'

'Lizzy is weggelopen. Kun je helpen zoeken?' Mijn ogen worden groot.

'Wat? Waarom is ze weggelopen?' Louis zucht even.

'Geen idee, Hazz. Kun je alsjeblieft komen helpen?' Ik knik en schiet in mijn schoenen.

'Ben al onderweg. Spreek je later.'

'Thanks, Hazz. Oh, en bel Liam als je haar hebt gevonden.' Ik knik weer. Niet dat hij het kan zien, maarja.

'Zal ik doen.' Ik hang de telefoon op, gris mijn jas van de kapstok en loop snel richting mijn auto.

POV Niall

'Ja, Liam. Ik bel je zodra ik haar heb gevonden.' Liam zucht opgelucht. 'Ik stap nou de auto in.'

'Thanks, Ni. Spreek je later!' Liam beëindigd het gesprek. Ik plaats mijn telefoon in de houder en begin te rijden. 

Als alles maar goed gaat met Lizzy...

POV Lizzy

Ik word wakker geschud en kijk even verward om me heen. 'Je ligt op mijn bankje', hoor ik een stem zeggen. Ik kijk geschrokken op en zie een man met gescheurde kleding en allemaal vuil op zijn gezicht en kleding. Ik kruip overeind en sta snel op van het bankje. 'Gaat het wel goed, meisje?', vraagt de man bezorgd. Ik knik snel.

'J-Ja. Ik was alleen een beetje moe. Ik moet in slaap zijn gevallen.' Ik haal een hand door mijn haar en raap mijn rugzak van de grond af. 'I-Ik moet er vandoor.' De man kijkt me verbaasd aan. Snel draai ik me om, om weg te lopen, maar de man pakt mijn pols vast voor ik iets kan doen. Ik draai me geschrokken om. 'B-Blijf van me af.' De man blijft mijn pols vast houden en kijkt mij doordringend aan.

'Weet je zeker dat het goed met je gaat?' Ik knik snel. De man kijkt me nog even onderzoekend aan, maar besluit dan toch mijn pols los te laten. 'Doe je voorzichtig? Ga maar snel naar huis.' Ik knik weer. Niet dat ik echt naar huis toe ga. Heel eerlijk: ik weet niet eens meer waar ik ben. Ik heb zo lang gelopen. Mijn voeten doen pijn van het lopen en ik ben zo moe. 

'Bedankt. Fijne avond.' De man glimlacht nog even naar me, voor ik me omdraai en de nacht weer in verdwijn.

POV Louis

Ik draai mijn raampje weer naar beneden als ik een stelletje zie lopen. 'Goedenavond. Zou ik u iets mogen vragen?' Ik zet mijn auto stil naast de stoep. Het stelletje stopt even en kijken me vragend aan. 'Heeft u misschien een jong meisje zien lopen? Bruin haar, bruine ogen, ongeveer zo lang?' Ik houd mijn hand op een bepaalde hoogte. Het stelletje kijkt elkaar even aan.

'Er was wel een tijdje geleden een meisje dat hier liep', zegt de vrouw dan ineens. Ik kijk haar hoopvol aan. 'Maar dat is alweer een paar uur geleden, denk ik.'

'Heeft u gezien welke kant ze op ging?' De vrouw denkt even na, maar schudt dan haar hoofd. 

'Nee, sorry. Volgens mij ging ze richting het centrum, maar dat weet ik niet zeker.' Ik knik een beetje.

'Maakt niet uit. Alsnog bedankt! Fijne avond nog!' Ze glimlachen even naar me en wensen me hetzelfde toe. Ik draai mijn raampje weer naar boven en bel Liam op. Hij neemt vrij direct op. 'Li, een stelletje zei net tegen mij dat ze waarschijnlijk richting het centrum is gelopen.' 

'Ik ga gelijk die kant op. Thanks, Lou!' Ik beëindig het gesprek en besluit ook richting het centrum te rijden. Harry en Niall kunnen het beste rondom blijven rijden, voor het geval ze ergens in de buitenwijken van Londen loopt. 

Ik hoop dat we haar zo snel mogelijk vinden...

Adopted by "Daddy Direction"Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu