Sayılı Günahlar (Utumyo)

187 10 0
                                    

—İnsanlar Ne Diyor?—

RANA IREM GEZGİN

1) Cehennem sözcüğü her bölümde kendini sıkça belli ediyor, belki ilerleyen bölümlerde günahlarla bağdaşlaştırılarak başlığı çözmemize yardımcı olur. Bu yüzden henüz bir karar vermek yanlış olur.

2) Hikayenin en can alıcı kısmının, tanrısal bakış açısının kesinlikle harika bir ustalıkla kullanılışı olduğunu düşünüyorum. Böylesini daha önce okumamıştım.

3) Hikayenin anlatılış biçimi, göz kamaştıran cümleler, karakterlerin gerçekçi diyalogları ve harika fiziksel betimlemeler, eksikleri görmemizi engelliyor. Bu yüzden eksik olmadığını düşünüyorum; varsa da göremiyorum.

4) Gerçekliğine beni inandıramayan hiçbir karakter olmadı fakat en gerçekçi olarak birini seçecek olsaydım, bu Bay Gernard olurdu. Çünkü duygularını yansıtmamak konusunda profesyonel olan bir adamın ölüm korkusuyla karşılaşınca ne hâle düştüğünü görmek beni heyecanlandırdı. Bunun yanı sıra Alexia'nın davranışları da son derece gerçek hayata uygundu. Görüşmeden önce yaptığı provalar başta olmak üzere tabii.

5) Diyaloglar da gerçekçi. Duraksamadan, akıcı bir şekilde devam etmemizi sağlıyor. Sanki gözlerimiz cümleler üzerinde pürüzsüz bir zemindeymişçesine kayar gibi. Sanırım böyle ifade edebilirim.

6) Anlatım biçimi hakkında emin olduğum tek şey, wattpad'de karşılaştıklarım arasında en iyisi olduğu. Böyle bir hikayeyle karşılaştırdığı için bu etkinliğe ayrıca minnettarım.

7) İçindekiler Tablosu'nda bir cümle verilmiş, ilerleyen bölümlerden bir alıntı da olabilir belki. Ayrıca ilk bölüm "Tanıtım" olarak ayrılmış. Yeterli ve olabildiğince etkileyici.

8) Bu hikayeyi okumaya devam edeceğim ve daha iyisini bulana kadar benim için "en iyisi" olarak kalacak.

SİBEL İMAMOĞLU

1) Hikayenin ismini içerikle o kadar özdeşleştirmişim ki bu soruya sağlıklı bir cevap verebileceğimi sanmıyorum. 

2) Hikayenin kurgusu tabii ki. Yazarları hikaye için öyle bir dünya yaratmış ki olanların - ve olacakların- yansıtılış şekli insanı çekiyor.

3) Hikayenin en büyük eksikliği Braden. Gelsin artık. Bunu zaten her yorumumda söyleyerek çok sevgili yazarlarımızı bıktırmış bulunmaktayım. Ama bundan sonraki bölümde geliyor sanırım.

4) Karakterler bütün bunları biraz ötemde yaşıyormuş ve ben kahvemi yudumlayarak onları izliyormuşum gibi bir his uyandırıyor zaten. Eğer Alexia'yı saymazsak bu sorunun cevabı olarak aklıma "Cehennemde görüşürüz Anthony." diyen genç adam geliyor aklıma. Orada bir samimiyet sezdim. Onun dışında Sebastian hikayedeki rolü gereği bana çok itici geliyor. Ki bu da gerçekçiliğe ayrı bir kanıt sanırım.

5) "Cehennemde görüşürüz Anthony." der susarım. (Kendi kendime ben bu cümleye neden bu kadar taktım diye düşünüyorum şuan.)

6) Buluyorum. Ben bu anlatım tarzını böyle güçlü kullanamazdım mesela, bu açıdan yazarlarını tebrik etmek gerek.

7) Bence yeterince etkileyici ve çoğu açıklamadan daha çok merak uyandıran farklı bir estetiği var.

8) Tabii ki. Zaten hikayenin başından beri buradaydım. Sonuna kadar da burada kalmayı planlıyorum.

BEYZA ÖZTÜRK

1) Değiştirmenin düşünülemeyecek olması kadar orijinal ve farklı bir isim; Sayılı Günahlar. Tanıtım videosundan da anlaşılacağı üzere bol aksiyon dolu bir yapıt olacak ve hâliyle, uzaktan bize göz kırpan birçok günahın ışıltısını görerek ismi daha çok benimseyebiliyoruz.

Okuyucu Birliği Rapor DefteriOnde as histórias ganham vida. Descobre agora