Zıt Kutuplar Birbirini Çeker (haticesmetolu)

281 10 0
                                    

—İnsanlar Ne Diyor?—

İREM İMRAK

1) Bu hikayeye bir isim verecek olsanız bu ne olurdu?

-> Hikayenin ismini kesinlikle değiştirmezdim. Henüz çok az, sadece sekiz bölümcük, okuma şansımız olmasına rağmen hikayeyi, konuyu çok iyi yansıttığına ve yansıtacağına inanıyorum! ^^

2) Hikayede sizi en çok etkileyen/çeken şey ne oldu? Neden?

Tanıtımda Binbir Gece Masalları'ndan bahsetmiş olmasıydı. Ah bir de ekinokslar. İyi bir seçim ve can alıcı bir nokta. Bir de Ana karakterimizin soyadının bir karaktere bu kadar çok yakışması! ^^ Yazarımızın da betimlerini boş geçersek ona haksızlık edeceğimizi düşünüyorum... İyi bir bütünleme yakalamış.

3) Hikayenin en büyük eksiğinin ne olduğunu düşünüyorsunuz? Bu nasıl giderilebilir?

Yan karakter olan Derya'nın anlatıldığı kısımın kafa karıştırıcı olması, bence. Ancak betimleme ve olay örgüsünün akışının yoğunluğundan dolayı hikaye bölümlerini tek bir solukta değil de daha çok sindirilerek okunmasını tavsiye ederim. Onun haricinde göze batan ya da okurken her şeyi alaşağı eden bir sorun yok.

4) En gerçekçi bulduğunuz karakter hangisi oldu? Diğer karakterlerde neleri eksik gördünüz?

En gerçekçi bulduğum iki karakter var aslında. Birsi ana erkek karakterimiz olan Kağan Koçak iken diğer hikayede çok az yer almış olsa da kızımın abisi Berke Saydam. Mert ve Filiz karakterleri hala daha gerçek bir anlam kazanmadığı için eksikliklerinden bahsedemem, aynı durum diğer yan karakterler için de geçerli. Ancak bu iki karakter hem Defne'nin ağzında ve düşüncelerinde çok sık duyduğumuz hem de beni en çok kendilerine çeken iki karakter.

5) Sizce diyaloglar gerçek hayata uygun mu? Değilse, dikkatinizi en çok çeken şey ne oldu ve yazar bunu nasıl düzeltebilir?

Hikayede polisiye türü ağır bastığı olduğu için, gerçek hayat denilince olayın yaşanma olasılığı aklıma geldi. Eğer bu olasılık varsa; diyaloglar uygundur. Karakterlerin Türk oldukları diyaloglarla desteklenmiş ve Türklük özelliklerine uygun sözler, cümleler sarf edilmiştir.

6) Yazarın anlatım biçimini yeterli buluyor musunuz? Bulmuyorsanız, bu konu hakkında yazara verebileceğiniz tavsiyeler neler?

Bence kesinlikle yeterli ve doygun bir anlatıma sahip. Yazarken kendisini kastığı yerler çok çabuk belli oluyor, biraz rahatlayıp öyle yazması dışında hiçbir tavsiyem yok. İçine rahat tut, Hatice. Kurgun güzel ve anlatımın hoş, bölüm beklemek sorun değil. Bunu bir yük gibi görerek yazarsan hem kendini hem de okurları sıkıntıya sokarsın. Sadece biraz rahatla! ^^ 

7) Hikayenin tanıtımını/açıklamasını yeterli ve uygun buluyor musunuz? Nasıl daha etkileyici olabilir?

Hikayede beni en çok çeken kısmın tanıtım olması bu sorunun cevabı oluyor zaten. Bence etkileyici bir tanıtım! ^^

8) Bu hikayeyi okumaya devam edecek misin?

Kesinlikle devam edeceğim ve okumayan, okumayı düşünüp okumaya üşenen herkese tavsiye ederim! ^^

LEYLA ASLAN

1) Bu hikayeye bir isim verecek olsanız bu ne olurdu?

Şu anda 8 bölümlük bir hikaye ve uzun soluklu olacağının sinyallerini veriyor. Kurgunun sinyalleri çoktan verilmiş ve ne kadar ana karakterlerden Kağan Koçak bir katil olsa da Defne karakteriyle zıt olduklarını hemen her bölüm,bir şekilde görüyoruz. Siyah ve beyaz, iyi ve kötü. Yanlış ve doğruyu iyi anlattığını ve tasvirlediğini düşünüyorum. Bence adı gayet uygun.

Okuyucu Birliği Rapor DefteriWhere stories live. Discover now