Hizmetkar (alyamina)

199 8 0
                                    

—İnsanlar Ne Diyor?—

RÜMEYSA AKBULUT

1) Ben bu ismi de yeterli buldum ama başka bir şey koysaydım Sina ya da Mavi koyardım.

2) Konusu çok güzel ve bir de o en iyi sahip ölümdür diye başlayan cümle sanırım.

3) Bence hikaye çok güzeldi ama neredeyse hiç diyalog yoktu. Bence yazar biraz daha diyalog eklemeyi düşünmeliydi.

4) Benim en gerçekçi bulduğum karakter İstanbul'du. Yani çok az bir bölüm vardı ama bende onun yerinde olsam aynı şekilde düşünürdüm. Diğer karakterler zaten gerçek değilmiş Sina hariç onu öğrenince yıkıldım.

5) Diyalog yoktu ki.

6)Bence üçüncü kişinin gözünden yazılmış ve gerçekten mükemmel olmuş nadir hikâyelerden biri. 7) Çok kısa bir tanıtım ama çok beğendim. Tek cümleyle bütün kitap özetlenmiş bence.

8) Hikaye zaten final yapmış. Ben hepsini okudum bile. 

ELÇİN DUMAN

1) Ben de aynı ismi koyardım. Bence isim uygun.

2) Sanırım, "Ölüm kadar iyi bir sahip, korkak olan kadar iyi bir hizmetkar yoktur." cümlesi oldu. Bence bu cümle dikkat çekici ve etkileyici.

3) Ben bir eksik göremedim.

4) Sina en gerçekçi karakter bence. Daha "Aşkı İçin" bölümünde kaldığımdan diğer karakterlerle ilgili bir şey söyleyemeyeceğim. Sina'nın gerçekçi olduğu gibi diğer karakterlerde gerçekçidir mutlaka.

5) Az diyalog vardı ama gerçek hayata uygundu. Biraz daha diyalog ekleyebilirdi.

6) Ben yazarın anlatım biçimini cidden beğendim. Üçüncü şahıstan yazmak kolay bir şey değil sonuçta.

7) Bence o cümle yeteri kadar etkileyici.

8) Okumam ve soruları cevaplamam için 3 hikaye daha olduğu için "Aşkı İçin" bölümünde okumayı kestim. Hikayeleri bitirir bitirmez okuyacağım xd

RANA İREM GEZGİN

1) İsmin sade ve uygun olduğunu düşünüyorum. 

2) Detaylı betimlemeler beni çok etkiledi. Çünkü hikayeyi zenginleştirdiğini düşünüyorum. 

3) Küçük de olsa tek hata noktalama işaretlerinin konum kuralları. Noktalardan önce boşluk gelmemesi gibi basit hatalar. Düzeltilebilir. 

4) Bunun gerçekçi olduğunu düşünmüyorum şeklinde yorum belirtebileceğim herhangi bir karakter yok. Davranışları gayet yerinde ve gerçekçi.

5) Hikaye diyaloglardan ziyade daha çok düşüncelerle doldurulmuş olduğundan sanırım buna cevap veremeyeceğim.

6) Anlatım biçimini yeterince iyi buluyorum. Söz sanatları ve püf noktalarıyla cümleler süslenmiş ve paragraflar zenginleştirilmiş.

7) Hikayenin tanıtımı güzel ancak dediğim gibi noktalama işaretlerine dikkat edilse iyi olur.

8) Hikaye tamamlandığı için okumaya devam edemeyeceğim.

AYCAN ELOISE

1-İsmi bence gayet uygun.

2-En başında beni içine çeken şey hikayenin kapağı idi.

3-Fazla detaya inmek. Aslında betimlemeleri çok iyi ama çok ufak bir şeyin üzerinde fazla durması okuyucuyu yorabiliyor. Ama bu da pek bir hata sayılmaz açıkçası.

4-Belki de ana karakter olduğu için bana en gerçekçisi Sina geldi. Gerçekçi değil diyebileceğim biri yok.

5-Çok fazla diyalog yoktu. Bence bu da sıkıntıydı. 

6-Zaten hikayesini güzel kılan şey anlatım biçimiydi. Cümleleri akıcıydı.

7-Ben tanıtımı yeterli bulmadım. Daha ilgi çekici yazabilirdi. Hani tanıtımını okuyup bu hikayeyi okumalıyım dedirtecek şekilde olabilirdi. Tabi bu benim fikrim. Ben tanıtımı okuduğumda pek bir şey hissedemedim maalesef.

8-Hikayenin yarısını bitirmiş vaziyetteyim. Wattpad'de hikayeler konusunda biraz seçiciyim ve çoğunlukla fantasy ilgimi çektiği için maalesef devam etmeyeceğim ama başarılı bir kitap olmuş tebrik ederim 

İREM ÖZKAN

1-) Hizmetkar bence gayet güzel bir seçim olmuş. Ancak farklı bir isim gerekseydi 'KORKAK' da seçenekler arasında bulunabilirdi sanırım.

2-) Betimlemelerin göz doldurucu oluşu ve okurken bulutların üstündeymiş gibi bir his yaratması çok hoşuma gitti ^^

3-) Henüz yalnızca tanıtım ve 1. bölümünü okuduğum için eksiklerle alakalı bir şey diyemem ama yazar yazdığı soyut şeylere ek olarak somutlukları da arttırmalı bence. 

4-) Daha sadece ana karakteri tanıdım valla jjsbsbs Onun da adını bile bilmiyom 

5-) Henüz bir diyalog okumadım ama anlatış tarzı çok hoş. Kelimeler de daha eski zamandan fırlamış gibi ama bence bu hikayeyi daha etkileyici kılıyor.

6-) Anlatım biçimi güzel. Belirttiğim gibi istem Somutlukların biraz daha artırılması gerek.

7-) Tanıtımı gayet ilgi çekici bence.

Boş zaman bulur bulmaz okumayı planlıyorum 

BURCU DURMAZ

1-Hizmetkar iyi isim. Açıkçası başka bir şey de olabilirdi de aklıma hiç seçenek gelmiyor. Zaten kendi kitaplarıma bile zor buluyorum isim.

2- Kapağı ve tanıtımı. Kapağı güzel olmuş, tanıtımı da kısa ama ilgi çekici olmuş. Şu sokaktaki yaralı kişiye kanım ısındı nedense.

3- Başlarında çok fazla soru işareti kullanmış. Bir bölümde daha soru işaretli bir kısım yazmıştı. Aslında soru işaretinin çok kullanılmasıyla bir sorunum yok. Sorun, sorulan soruların ardından birazdan kelimesi eklenecekmiş gibi hissettirmesi. Bir de bir iki tane yazım yanlışı ve virgülden önce boşluk gördüm. Ayriyeten Tuna'nın tanıtılış biçimi hoşuma gitmedi. 

4- Tuna sanki ilk görüşte aşk yaşamış gibi. Ve bu bana inandırıcı gelmiyor. Kızın ise tam olarak neyi olduğunu tam bilmiyorum. Kardeşi ölmüş o yüzden sokaktaki kişiye öyle davranıyordu, evet bu biraz inandırıcı. 

5- Şu an diyalog hatırlamaya çalışıyorum. Çok fazla düşünce vardı ve buna rağmen kendini okuttu. Diyalog varsa da demek ki sırıtmamış ki aklıma gelmiyor.

6- Anlatım biçimini beğendim. Ama tabii ki kendini daha da geliştirebilir. Ben yeterli buldum.

7- Tanıtımı etkileyici bence. Merak uyandırıyor.

8- Ekleyemeyeceğim ama bunun nedeni beğenmemem değil, okuyamamam. Şu sıralar cidden okuyamıyorum. Aklımı veremiyorum. Ayrıca kütüphanemde okumadığım bir sürü kitap var. O nedenle şimdilik hayırlısı diyelim.

NOT: HİKAYENİN LİNKİNİ “DIŞ BAĞLANTI”DA BULABİLİRSİNİZ.                

Okuyucu Birliği Rapor DefteriHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin