Tanrılar Okulu (EzgiDeniz293)

324 17 1
                                    

--İnsanlar Ne Diyor?--

İPEK YILDIZ

1-) İsmi yeterli bulmadım çünkü okulda tanrıdan başka herşey var ( melek, peri vs. ) İsim konusunda çok kötüyüm ama " Suyun kalbi veya Olimposlular okulu olabilirdi.

2 -) Konu oldukça farklı sadece tek birşey işlenmemiş ayrıca mitoloji konusunda bilgilerde veriyor. Ayrıca çok bilindik klişe şeyler kullanılmamış ( incibus , Dayanissos vb. )

3-) Aslında çok büyük bir eksiklik yok sadece kurguda hafif bir karışıklık var mesela başta okulda hangi türden varlıklar olduğu daha iyi açıklanabilirdi birde bazı ifadeler daha iyi olabilirdi ( erkek yerine genç adam vb. ) onun dışında genel olarak güzel eleştirilecek pek fazla şey yok.

4-) En gerçeklzçi bulduğum karakter Rin oldu gerçek hayatta da insanlar o şekilde güç gösterileri yaparlar.

5-) Bence uygun gözüme batan herhangi birşey olmadı.

6-) Aslında anlatımı güzel sadece daha fazla mekan betimlemesi olmasını isterdim karakterlerin duygularını çok iyi anladım ama okulun görünüşü veya diğer yerler hakkında kafamda çok fazla şey oluşmadı.

7-) B en genelde hikayeden alınan pasajları pek sevmiyorum tanıtımlar hikayeyi tanıtmak için varlar ve bir olaydan kesit size hikaye hakkında çok fazla fikir vermez o yüzden " Yarı su perisi yarı tanrı olmak kolay değildi, hayatının en mutlu bir haftasını geçirdikten sonra seni terk eden eski sevgilinle aynı okulda olmak ise hiç kolay değildi.... -birşeyler daha falan en son - Kısacası Janet'in hayatında kolay kelimesi sadece zorun zıttıydı. gibi mesela ( . çok saçma olmuş olabilir ama bu tarzı anlatmak istedim dfghjk )

NOT: kapak fantastik için pek uygun değil belki biraz daha değişik olursa daha dikkat çekici olabilir

EZGİ AKKAYA

1. Kitabın kurgusuyla adını bağdaştıramamıştım zaten. şsdfklldlf bence konuyu daha çok yansıtabilecek isimler olabilirdi. Şu an pek aklıma gelmiyor ama 'su' veya 'güç' yada 'doğaüstü' temalı bir isim olabilirdi.

2. Hikayede beni en çok ' güç' etkiledi. Yani herkesin bir gücü vardı. Kimisi su kimisi, zihin kontrol edebilme falan filan. Bunlar kitabı güzel kılmış ve beni çeken etken olmuştu.

3. Hikayenin gözüme çarpan bir eksikliği yoktu açıkçası. Ama kitabın adı, kapağı ve belli başlı yazım hataları da küçük birer eksikti. Bunları gidermek için biraz çaba ve daha dikkatli olması gerekli.

4. Ben en çok Jase karakterini sevdim ve gerçekçi buldum. Diğer karakterler de bir eksiklik yoktu ama ben en çok Daisy karakterinin pek yansıtılamadığını düşünüyorum.

5. Bence diyaloglar gerçek hayatta uygundu.

6.Yazarın anlatım biçimi son derece merak uyandırıcı ve akıcıydı. Sıkıcı bir anlatım sergilememişti ve bir okuyucu olarak bu beni kitaba daha çok bağladı diyebilirim.

7. Bence çok etkileyici bir tanıtımdı. Özellikle seçilen dal ' mitoloji ' başlı başına ilginçti.Her hangi bir eksik yoktu. Kitap son derece ustaca yazılmıştı.

DENİZ YAZGAN

1) Vereceğim isim Tanrılar Okulu olmazdı, hikayenin içeriğini yansıtıyor bence ama yeteri kadar ilgi çekici değil. -Bir isim bulamadım-

2)En çok beni etkileyen yer, son bölümlerde Janet'in kendini kaybettiği ve Suni'nin hayatı pahsına onu vazgeçirmeye çalıştığı bölümdü

Okuyucu Birliği Rapor DefteriWhere stories live. Discover now