Güven Bana (PiesAwesome)

374 13 0
                                    

--İnsanlar Ne Diyor?--

EZGİ AKKAYA

1) Bu hikayeye bir isim verecek olsanız bu ne olurdu?

= Açıkçası ben kitabın adını konu ile çok bağdaştırdım ve beğendim. Fakat bunun dışında bir isim seçmek gerekirse ıhmm sanırım '' Sev Beni'' yada '' Umudum Ol'' tarzında olabilirdi şsdkfjkdjk

2) Hikayede sizi en çok etkileyen/çeken şey ne oldu? Neden?

=Beni bu kitaba çeken etken sanırım konusu oldu. Çünkü ne bad boy good girl şeklindeydi nede hep aynı tarz yazılan konulardandı.

3) Hikayenin en büyük eksiğinin ne olduğunu düşünüyorsunuz? Bu nasıl giderilebilir?

=Hikayenin en büyük eksiği, zaman dilimlerine ayrılmasıydı. Çünkü, çoğu yerden bir şey anlamadım. Hani bu geçmişten mi yoksa gelecekten mi? diye düşündüm. Sanırım daha sonra ki bölümlerde bunu değiştirebilir yada bir not paylaşıp aklımızda ki soruları giderebilir.

4) En gerçekçi bulduğunuz karakter hangisi oldu? Diğer karakterlerde neleri eksik gördünüz?

= Ben en çok Eva karakterini gerçekçi buldum. Diğer karakterlerde de pek eksik görmedim. ^^ Bu konuda yazar çok başarılıydı.

5) Sizce diyaloglar gerçek hayata uygun mu? Değilse, dikkatinizi en çok çeken şey ne oldu ve yazar bunu nasıl düzeltebilir?

= Bence diyalogların bazıları çok uygunken bazıları çok uygunsuzdu. Mesela kadın ve erkek ortaklar ama birbirinden hoşlanmıyorlar. Buna diyecek bir şeyim yok ama birbirlerine karşı biraz daha nazik olmaları gerektiğini düşünüyorum. Süre gelen bir küfürleşme vardı. Hemde bu çok çabuk olmuştu. Yazar bunu diğer bölümlerde biraz azaltarak giderebilir.

6) Yazarın anlatım biçimini yeterli buluyor musunuz? Bulmuyorsanız, bu konu hakkında yazara verebileceğiniz tavsiyeler neler?

= Yazarın anlatımını son derece sade ve akıcı buldum. Bu konuda kendisini tebrik ediyorum.

7) Hikayenin tanıtımını/açıklamasını yeterli ve uygun buluyor musunuz? Nasıl daha etkileyici olabilir?

= Zaten kitapta benim en çok beğendiğim kısım ön yazı ve giriş kısmı olmuştu. Her şey fazlasıyla yeterli ve etkileyiciydi.

BEYZA ÖZTÜRK

1) Ben Güven Bana isminden gayet memnunum fakat madem ki ihtimalleri ele alıyoruz Kalbim Sana Yansıyor, Kral ve Kraliçe, Denge, Gölge veya Küçük Bir Oyun olabilir. Ama düşündüm de, Güven Bana tam olarak oturuyor kurguya.

2) Etkileyen en önemli şey Jared hayran kurgusu olması. Tam olarak hayran kurgusu sayılmasa da Colton'ı Jared'ın canlandırması bile yeter. Bir de Hilal'in o eşsiz anlatımı var tabii etkili olan.

3) Hikayeyi ilk kez okuduğumda zaman ayrımlarını anlamamıştım. Aylar önce ikinci kez okuduğumda daha iyi bir şekilde kavradım neyin ne olduğunu. Sanırım bir eksik varsa o da zamanın daha profesyonelce ayrılması ya da zaman ayırmak yerine geçmişin anlatılması ile çözülebilir. Ama çok büyük bir sorun olarak görmüyorum.

4) Zaten pek fazla karakter olmadığı için sınıflandırmaya değecek bir karakter listesi de yok. Yani, Eva da Colton da gayet gerçekçi ve yaşadıkları ülkeyi düşünürsek oralarda gerçekten olabilecek türden karakterler.

5) Güven Bana'da gerçek hayattan kasıt Türk hayatını değil de bir Amerikan hayatını kapsadığı için farklı tarzda konuşmalar bize, en azından bana zıt düşmüyor. Fakat bazı yerlerde tutarsızlıklar olmamış değildi; anlatıcı karakterin duyguları tam olarak verilmediği için karakteri iyi anlayamadığım zamanlar oluyordu. Bu da kurguyu derinleştirerek düzeltilebilir.

Okuyucu Birliği Rapor DefteriWhere stories live. Discover now