7.BÖLÜM

260 27 9
                                    

Teneffüstü ve ben her zamanki gibi yerimde oturup kıçımı büyütüyordum. Aslında her zaman böyle değilimdir. Regl olduğum her zaman böyleyimdir. Çünkü böyle zamanlarda öyle garip yürürüm ki,  karşıdan bakan kişi regl olduğumu rahat bir şekilde anlayabilir. Zorunda olmadıkça sıramdan kalkmamaya özen gösteriyorum. İlk teneffüs dışarı çıkmak için Derya beni zorlamıştı ancak durumu idrak edince bundan vazgeçti. Ama ne yazık ki bu durumu Gece'ye anlatamam .Aksi halde utancımdan bütün gün onunla konuşamam. Sanırım biraz da benimle dalga geçmesinden korkuyorum. Kuzenim hep dalga geçerdi çünkü. "Aman tanrım, nasıl olurda kan kaybından ölmezsin!"der ve filmlerdeki kötü karakterlere taş çıkaracak şekilde kahkaha atardı.

"Hadi ama sıkıldım ben! Ne olur dışarı çıksak?"diye mızmızlandı Gece.

"Gece, iyi değilim tamam mı?Dışarı çıkmak istemiyorum. "

"Neyin var peki? Zaten bembeyazsın."

"Ya yok birşeyim karnım ağrıyor sadece. "

"Ağrı kesici falan alsana. "

"Almak istemiyorum. "

"Of ne sorunlu bir kızsın Nehir! Bugün ayrı bir kaprislisin. Dışarı çıkıp hava alalım işte, iyi gelir.Geçen teneffüs tuvalete gittin, başka da birşey yok  !"diye tek seferde konuşunca gözlerimi kısıp ona ölümcül bakışlar attım.

"Kalk ayağa gerizekalı!" dedim ve ayağa kalktım. O da kalkınca sınıf kapısına yöneldik.

Ve anında zil çaldı. Tam zamanında!

"O kadar kapris yapmasaydın dışarıya çıkabilirdik. "dedi Gece ve baygın bir şekilde bana döndü.

Bunu duyan Lena o bozuk Türkçesi ile aramıza atladı. "Bilseydım senınle dısari gelirdım Gece. "dedi ve aşağılarcasına bana baktı.

"Pardon da adın neydi senin?" dedi Gece. Lena'nın suratı bir düştü ki sormayın.

"Ah,ben Lena hayatım. "dedi.

"Hayatım mı?Benim için üç yapmacık kelime var;canım, tatlım ve hayatım. Bu üç kelimeyi kullanıyorsan sen de yapmacıksındır. Makyajından belli zaten. Okul burası bar değil. "dedi ve sıraya döndü. Lena ' da ben de ağızlarımız açık bir şekilde bakakalmıştık. Sonra Lena bana döndü ve,

"Bana bak kızim, o çocuğu nasi doldurdin bilmiyorrm ama ondan uzak dur. O benim olcak. Zaten sana bakacağini de pek sanmiyorm ama yine de isimi sağlama almak istedim. Neyse tatlım."dedi ve bana öpücük atarak sırasına döndü. Bu da neydi şimdi?

Sıramıza döndüğümde Gece oturmam için ayağa kalktı ve ben de yerime geçtim.

"Onun adını biliyordun. "dedim sadece ikimizin duyabileceği sessiz ve sakin sesimle.

"Anlamadım?"dedi ve kaşlarını çatarak bana baktı.

"İlk geldiğin gün sormuştun. 'Hey şu kız kim ?Seksiymiş. 'demiştin. Neden adını bilmediğini söyledin?"diye zihnimden geçenleri söyledim. Lena'nın adını unutması imkansızdı. O  Rusya'dan gelen,her erkeğin istediği,okulun popüler sürtüğüydü.

"Sana bakışları beni rahatsız etti. Ben de onu rahatsız etmek istedim. "dedi ve sevecen bir gülümseme takındı. Ben de ona yarım ağız gülümsedim ve Nurcan Hoca içeri girdi.

***

Geçen teneffüs çıkamadığımız için bu teneffüs onu ikiletmeden dışarı çıktım.Derya'yı da alacaktık ama yetiştirmesi gereken bir ödevi olduğu için gelmedi. Akşam yapmazsa böyle olur işte. Tembel kız.  Gece kulağıma eğildi ve sadece ikimizin duyabileceği bir şekilde konuştu.

"Rahat ol biraz.Kim bilir kaç yıldan beri oluyordur. Şimdiye kadar alışmış olman gerekirdi. "dedi ve ben olduğum yerde donakaldım.

"Ne?!"diye bağırdım. Bahçedeki herkes bize baktı. Ben de gözlerimi pörtleterek hareket etmeden hızlıca etrafa bakındım. Birkaç saniye sonra birşey olmadığını anlayan kalabalık eski haline döndü.

"Ne dedin sen?" dedim daha düşük ve sitemli bir sesle.

"Regl oldun değil mi?"dedi ve bana alaycı bir şekilde bana baktı. Burası fazla sıcak olmuştu. Yanaklarım kızgın bir tava kadar sıcaktı. Utanmıştım. Hem de çok utanmıştım. Benimle alay ediyordu.

Gözlerini devirdi ve kolunu omzuma attı. Yürümeye devam ederken konuştu,"Bu kadar utanacağını bilseydim söylemezdim. Kıpkırmızı oldun. Babun poposu gibi."dedi ve kafasını sağa sola sallayıp gülümsedi. Ama gülümseme değil de gülüş. Yani güldü ama sesi çıkmadı. Dişleri falan çıktı. Bu şekilde gülünce ne kadar tatlı olduğunu fark ettim ama hemen bu düşüncelerimden sıyrıldım.

"Birincisi,bu ne yakınlık,"dedim ve kolunu omzumdan aldı. "bunu kast etmemiştim. "deyince gülümseyerek kolunu tekrar omzuma attı ve bana daha yakın durdu. "Yani,ah!Allah aşkına arkamda falan birşey mi gördün de pat diye söyleyiverdin?"dedim. Korkmuştum. Rezil olmak istemiyordum.

"Hayır. Hareketlerinden belli oluyor. "deyince kafamı ve soru soran bakışlarımı hızlıca ona çevirdim. "Sabah midenin bulandığını söylemiştin-"

"Ve sen de bana çocuğun babasının kim olduğunu sormuştun. "dedim ve kafamı iki yana sallayıp gülümsedim. Her midem bulandığımda biri bana hamile olduğum imasında bulunuyordu. Bu başta sinirimi bozsa da şimdi komik geliyor. Hatta çoğu zaman bu küçük hamilelik oyununa uyuyor, babasının benimle dalga geçen kişi olduğunu söyleyip önceki gecenin ne kadar eğlenceli olduğundan bahsediyordum ve BAM! Sinirimi bozamadığı için bozulan bir adet erkek.

"Geçen teneffüste de karnının ağrıdığını söyledin ve yüzün bembeyazdı. Ya hamileydin ya da regl olmuştun. "dedi. "Sonra dışarı çıktık ve sen yürüdün. Penguen gibi. "dedi ve kıkırdadı. "Ya pişik olmuştun ya da regl. Ben de önceki yaşananları göz önünde bulundurarak regl olduğun kanısına vardım. Ha bir de bugün ayrı bir alıngandın!"dedi ve sesli bir şekilde güldü. Ben de omzuna yumruk attım.

"Bir daha böyle pat diye söyleme,utanıyorum. "

"Belli babun poposu gibiydi suratın. "

"Ben de bunu söyleyecektim."dedim ve baya geride kalan konuşmama devam ettim,"İkincisi;cidden mi?Babun poposu mu?! Benzetecek başka birşey bulamadın mı?!"dedim ve gerçek anlamda güldü. Gerçek anlamda dediğim önceden hep yarım gülerdi. Bu sefer kahkahası tüm bahçeyi inletti. Bu sırada zil çaldı ve sınıfa yöneldik.

"Bak bunu sadece sen yaşamıyorsun. Her kızın başına geliyor değil mi? Utanacak birşey yok. Bir sorunun olursa bana söyle. Seninle depresyona giren manyak kızlar gibi patlayana kadar çikolata yiyebilirim. "dedi. Bu söyledikleri ona daha yakın hissetmemi sağladı.

"Ben genelde turşu yerim. Salatalık turşusu. "dedim.

İki kaşını kaldırarak bana baktı. "Ne var? Turşu yemeyi çok seviyorum ve çikolataya o kadar da düşkün biri değilim."dedim.

"Garipsin. Gerçekten garipsin. "dedi ve sıramıza oturup hocanın gelmesini bekledik.
Merhaba!Çok beklettim biliyorum ama ne yazacağımı bilemedim.  Özür dilerim. Bu arada Lena'nın konuştuğu yerler yazım hatası değil. Rus ya hani skskdlalal

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Jul 06, 2014 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Öküz ile TrenWhere stories live. Discover now