Capitolul 4

908 34 0
                                    

M-am ridicat din pat, eram ametita. Mi-am amintit de noaptea trecuta si am oftat. Am intrat in baie, iar primul lucru care l-am vazut a fost chipul meu in oglinda. Eram diferita, infatisarea mea ma soca, eram fermecatoare. Buzele mele erau pline si rosii. Parul meu, deobicei, salbatic, care nu voia sa stea in nicio coafura, statea lefer aranjat ca si cum il pregatisem minutios. Aveam pometii  trandafiri, iar deasupra lor tronau ochii care erau aurii. Din cate observasem asta se intampla doar cand ma transformam, nu si momente ca acestea. Ma minunam singura de propria infatisare, desi parea sa denote egocentrism. Dupa atata timp in care ti-ai memorat chipul, se schimba. Nu se schimba, doar se infrumuseteaza intr-un mod imposibil. E incredibil ce a facut sangele din mine. O urma de dezamagire imi intuneca chipul cand am relizat ca totul va disparea si voi redeveni banala. Ma intreb ce va zice mama cand ma va vedea.

 Dupa ce am terminat cu pregatirea, am privit ceasul: era sapte jumate si mama nu-mi pregatise cerealele.

-Mama!am strigat-o eu.

Nu-mi raspunse nimeni. Mi-am facut singura de mancare, iar dupa ce am terminat totul, am plecat. Ma intrebam ce se intamplase cu mama. Poate a aflat de noaptea trecuta si s-a dus la Jason sa-i spuna. El deja stia, doar el ma gasise si ma adusese acasa imediat.

Am ajuns la scoala, iar cand am intrat mi-am amintit de toate lucrurile simple care mai existau in viata mea. Am inceput sa ma uit dupa scorpia de zilele trecute. N-am observat-o, dar am vazut-o pe Jenny. Nu aveam chef de entuziasmul ei, ma obosea. Am vrut sa trec pe langa ea, dar ma vazu si-mi facu semn sa vin la ea. Am mers stangace sprea grupul ei, nu stiu daca era grupul ei, dar asa parea. Erau doi tipi, iar Jenny il tinea de brat pe unul tachinandu-se, iar celalalt ii privea stanjenit si plictisit, cand ma vazu ii aparu un zambet pe buze.

-Buna Jenny, am spus eu fara prea mult chef.

-Sall, Ash!a spus ea cu vocea pitigaiata.Ti prezint pe Josh, iubitul meu si arata spre baiatul care il tinea de brat.

El ma masura din priviri si a saluta. Era genul de tip care foloseste fetele ca pe servetele. Nu mi-am dat seama de asta cu simtul meu supranatural, ci cu cunostintele mele despre personalitatea umana, el era tipic. Jenny continua:

-Iar el e fratele lui, Ricky, spuse ea uitandu-se atent la Josh, era clar ca mai tarziu aveau sa chiuleasca si sa fuga pe undeva sa se giugiuleasca.

Mi-am intors privirea spre Ricky. Ma surprinse cand cand am realizat cat de dragut era. Nu se compara cu Jason, dar era dragut. Dar, duhnea. Desi Jenny si Josh nu pareau a fi constienti, eu simteam foarte bine mirosul sau, am incercat sa-l ignor.

-Incantat de cunostinta, Ash! spuse el cu un zambet larg.

-La fel, Ricky!am spus eu. Spune-mi Ashley.

-Sigur! Nici mie nu-mi place cand Jenny imi prescurteaza numele, deci imi poti spune Richard.

-Deacord, i-am spus zambind.

Atunci am realizat ca el era tipul de la ora de literatura care crezuse ca ma holbez la el.

-Ne vedem la ora de literatura!spuse si pleca.

M-am intors spre Jenny sa-mi iau la revedere, dar ea deja se saruta cu Josh

-Mai respirati, porumbeilor, am murmurat si am plecat.

Am participat la fiecare ora pana cand a trebuit sa ma indrept catre cea de literatura, unde aveam sa-l gasesc pe Jason, spre bucuria mea.

Am intrat in clasa, fix cand se suna, macar nu voi mai intarzia. Am inceput sa-l caut pe Jason din priviri, dar mi-a sarit in ochi Richard. Avea o discutie aprinsa cu Jason, ceea ce ma surprinse. Ma uitam nedumerita la ei cand ei ma observara. S-a dus imediat fiecare in banca sa si a inceput sa citeasca din cartea de literatura. M-am dus spre banca mea cand m-am impiedicat. Am cazut in nas, iar dupa ce mi-am revenit m-am intors sa vad de ce m-am impiedicat. Era piciorul lui Alison care se odihnea in drumul meu. M-am ridicat imediat si am strigat fara control:

Schimbarea lui AshleyUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum