9.

14.7K 616 22
                                    

Geschreven op; 28-07-2015

Ariella
Ik moet zeggen dat ik blij was voor mijn broer toen hij me vertelde dat hij zijn mate gevonden had.
Ten eerste was ik vereerd omdat ik de eerste was aan wie hij het vertelde. Mijn godin, zelfs zijn eigen mate wist het nog niet!
Ten tweede omdat hij nu eindelijk zijn andere helft gevonden heeft. Hij heeft acht lange jaren op haar moeten wachten, jaren waarin Caiden bijna gek van waanzin werd.
Ik was ook bang. Bang dat ze hetzelfde zou zijn als hij. Gewelddadig, gemeen en genadeloos.
Het meeste waar ik op kon hopen was dat ze maar een van de drie G's was. Gewelddadig, gemeen of genadeloos. Dan zou ze misschien een einde kunnen maken aan Caidens gedrag. Het eeuwige gedood moet ophouden, want hoewel hij de sterkste Alfa ter wereld is, heeft hij ook de meeste vijanden. Vijanden die hem gemakkelijk ten onder kunnen brengen als ze zijn mate doden of zelfs maar meenemen.
Dan zou onze roedel verloren zijn. Geen Alfa en geen Luna om onze roedel te leiden.
Als zijn mate, mijn Luna, hem weet te veranderen, kan hij misschien bondgenoten zoeken die hem zullen helpen.

Het is alleen dat toen ik Willow zag, het ene deel van mijn hoop een gigantische boost kreeg. Ze had immers geen enkele van de drie G's in haar eigenschappen geschreven staan, dat was zo te zien.
Het andere deel van me twijfelde verschrikkelijk of het haar ging lukken. Ze was bang, wantrouwend en verlegen. Ze wist niets van onze wereld, dus ze zou het niet snappen.
Ik nam meteen de taak op me om haar zo te kneden dat ze snapt wat Caiden doet, verkeerd is.
Alhoewel, ze zal niet gewend zijn dat in de weerwolfwereld elkaar vermoorden zo goed als geen probleem is. Ik zal haar moeten leren hoe ze Caiden zo ver moet krijgen dat hij verandert. Het zal lang duren, maar ze komt er wel.

Als ik naar Caidens kamer loop, - de kamer waar Willow nu ook in slaapt - merk ik op dat de deur op slot zit. Ik zucht, niet zeker wetend wat er is gebeurd. Het enige wat ik weet is dat mijn broertjelief een aantal uur geleden het bos is ingerend met een aantal van zijn beste strijders achter hem aan, waarschijnlijk om het territorium wéér wat uit te breiden.
Zodra ik de deur met een van de reservesleutels heb kunnen openen, staat mijn hart haast stil van schrik bij de situatie die ik aantref.
Op het bed zie ik het kleine figuur van Willow liggen, zachtjes huilend in het kussen.
Ik hap naar adem en loop met snelle, lichte stappen naar het bed toe waarna ik naast haar ga zitten. Ik streel rustig over haar bruine krullen heen om haar te kalmeren.
"Een leven met Caiden is zo slecht nog niet Willow. De maangodin heeft jullie niet voor niets bij elkaar gebracht, jullie horen bij elkaar!" zeg ik.
Ze reageert niet op mijn woorden, maar wordt er wel wat rustiger van.
"Wat ik wil zeggen is dat je het misschien eerst moet proberen, ik weet zeker dat jullie dingen gemeen hebben. Als het niet werkt, kun je altijd nog een poging doen tot ontsnappen." Ik probeer verzoenend te klinken, maar ik weet niet of het lukt. Ik moet haar op een bepaalde manier vrolijk krijgen! Ik kan iedereen vrolijk krijgen, het maakt niet uit in welke staat ze zich bevinden. Ik ben zo in mijn gedachten verzonken dat ik bijna niet zie dat ze knikt, haar ogen rood en opgezwollen van het huilen.
"Laten we je eerst eens mooi maken. Niet dat je dat niet al bent, maar het kan altijd mooier door een klein beetje make-up!"
Ik spring op. Welk meisje wordt nou niet blij van make-uppen en mooi maken? Ik in ieder geval wel.
"Oh en ik heb kleren voor je gekocht in de stad, ik moest wel in je oude kleren kijken voor de maat, sorry daarvoor." Ik heb er geen spijt van, het betekende dat ik mocht shoppen.
Ik haal een aantal tassen van onder het bed vandaan, een aantal van de vele.
Vero Moda, The Sting, H&M, C&A, Forever21 en natuurlijk Victoria Secrets. Ik had het plan allang een beetje uitgedacht en je krijgt een man makkelijk overgehaald als je een halfnaakt lichaam van zijn mate laat zien.
"Kom kom!" roept ik als ze verder niet beweegt. "Passen maar, ze gaan niet vanzelf aan."
Na een tijdje staat ze op met rechte schouders en veegt ze de tranen uit haar gezicht.
"Welke eerst?" vraagt ze met een zachte stem die ik maar amper had kunnen horen als ik geen weerwolf was geweest.
Ik wijs naar het tasje van Forever21. "Begin daar maar mee, en alles laten zien hè!"
Ze knikt haastig en verdwijnt in Caidens badkamer.

Het ziet er naar uit dat ik haar maten goed heb overgenomen, ongeveer 90% van de gekochte kleren zitten als gegoten om haar lichaam. Wat heeft die meid vormen zeg! Caiden wordt helemaal gek als hij haar ziet in weinig verhullende kleding van de Victoria Secrets.

Ik weet dat ik die twee wat dichter naar elkaar moet brengen, Willow moet aan alles gewend raken. Ook aan het idee van mates, dat ze hier moet blijven, alles. Ik kan ze daarbij helpen. Koppelaar Ariella is in actie!
Ik grinnik om mijn eigen gedachten, waarna ik Caiden mindlink.
Hey broertje!
Hij antwoordt pas een aantal minuten later terug. Wat Ari.
Jezus wat klinkt hij kortaf, chagrijnig mens. Of wolf. Whatever.
Willow-
Wat is er met Willow? Gaat het wel goed met haar? Ik kom er aan Ari, nu meteen.
Mijn broer ook altijd, meteen overdrijven.
Caiden, rustig. Er is niets aan de hand. Niet meer in elk geval, ze was wel verdrietig over het feit dat je haar zo ruw had verteld dat ze hier nooit weg kan.
Ik kan zijn schok en medelijden om Willow bijna voelen door die link in.
Ik kom er nu aan.
Ik antwoord direct dat hij niet moet komen, en ik hoor hem zuchten in mijn hoofd.
Het enige wat ik wil zeggen is dat je haar misschien ons territorium moet laten zien, je moet tijd met haar doorbrengen, dan kan ze aan je wennen.
Hij zegt niets.
Ik weet dat je verwacht dat ze morgen al volledig gemated naast je in bed ligt, maar dat gaat niet gebeuren mister. Ze snapt er weinig van, Caiden, ze heeft geen idee wat er van haar verwacht wordt. Zorg ervoor dat je over tien minuten in de keuken staat.
Hij gaat met me akkoord, al opgewonden als een klein kind dat hij zijn mate weer mag zien.
Ik sluit hem van me af, zodat hij mijn gedachten niet zomaar binnen kan dringen en draai me weer om als Willow met haar favoriete setje kleding de badkamer uitloopt.
Het bestaat uit een blauwe skinny jeans en een lekkere warme roze sweater.
"Mooi!" roep ik. "Nu je make-up nog. Ik ga lekker wat uitproberen."
Ik weet al wat ik ga gebruiken. Niet te veel, gewoon wat foundation om haar huilogen te camoufleren, een bruin lijntje onder haar ogen en zachtrode lippenstift.
Caiden zal niet weten wat hij ziet.

MatedWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu