Hoofdstuk 4

1.2K 41 10
                                    

Hey allemaal. Ik heb nu dus ook hoofdstuk 4 af, jeeej! Hij is nogal redleijk snel gevolgd op 3 (maar 2 dagen tussen ofzo) dus ik denk dat het niet zo heel goed gaat zijn ergens. Mijn schrijfstijl begint wat te verzwakken vindt ik, T^T . Maar het goede nieuws is dat ik nu eindelijk aan mijn echte plot begint te komen ( snode plannen treden in werking >:) . In ieder geval, ook al zit ik hier wat te klagen, ik hoop dat jullie het mooi gaan vinden. Ik heb er toch een tijdje aan gewerkt en ik heb zelf niet naar mijn anime gekeken (en jullie moeten weten, dat is zowat mijn leven anime!) Dus ik hoop dat het toch goed gaat zijn :). Geniet van hoofdstuk 4!!!!

MissCherryblossom

‘Meer boeken heb ik niet kunnen vinden,’ zegt Seth en ploft een stuk of vijf boeken neer op de tafel.

‘Het is al meer dan mij, ik heb er maar 3,’ zegt Rose, ergens teleurgesteld in haar eigen.

 ‘Ja, maar jou boeken gelden voor 2, zo dik!’ zegt Lisa.

Albus zit er maar bij en kijkt naar de stapel boeken voor hem. Hij heeft alles opgebiecht aan zijn vrienden en zij hebben besloten informatie op te zoeken in de bibliotheek, zeer tegen de zin van Albus zelf.

 ‘Ok, ik ga gewoon wat bevindingen opschrijven,’ zegt Seth die een stuk perkament en een veer pakt. ‘Je eerste droom was over Voldermort en was zo goed als geen echte gebeurtenis. In de tweede droom, van vannacht dus, leek het meer op een echte gebeurtenis, geëindigd met weer een soort fantasie.’ Mompelt Seth hardop.

 ‘Ik weet niet hoor, toch hadden ze allemaal iets echts,’ zegt Albus, eigenlijk wel wat tegen zijn zin.

 ‘Een meisje dat wordt opgegeten door een slang en verandert in Voldermort is zelfs hier te raar. En iemand die opeens uit een donkere muur stapt, ok, misschien ergens mogelijk maar nog steeds erg raar,’ zegt Seth.

Albus zucht gewoon wat chagrijnig en laat zijn vrienden weer begaan.

 ‘Schrijf er ook maar bij dat het waarschijnlijk twee keer Voldermort was. Duister figuur met de dodenspreuk, klinkt als Voldermort,’ zegt Rose. Seth knikt en schrijft het op.

 ‘Zeg, Liana, doe je nog mee?’ vraagt Hunter opeens.

Albus draait zich om en kijkt naar Liana. Seth was bezig aan het schrijven, tezamen met Rose. Hunter, Lisa en Maud hadden een boek gepakt en waren een beetje in stilte beginnen lezen. Alleen Liana zit een klein beetje zielig van hen verwijderd. Albus ziet dat er iets scheelt. Misschien voelt ze zich niet goed?

 ‘Er zijn genoeg boeken hoor,’ zegt Hunter op een iets wat dwingende manier.

Liana kijkt hem een beetje boos aan. ‘Ik vind gewoon dat jullie overdrijven. Het is waarschijnlijk de stress ofzo, ik zie er geen betekenis in,’ zegt Liana.

 ‘We zoeken de betekenis, let je wel op?’ vraagt Hunter.

 ‘Hunter, stop ermee,’ zegt Albus een beetje waarschuwend.

 ‘Ja ik let op maar ik zie er niks in. Het zijn maar twee dromen niet? nou ja, mijn mening,’ zegt Liana wat grommend.

 ‘Jij hebt precies ook niet goed geslapen,’ zegt Hunter.

 ‘Hou op alle twee! Hunter lees verder, Liana, help ons alsjeblieft en apk een boek. We willen Albus gewoon helpen,’ zegt Rose.

 ‘En wat als Liana gelijk heeft en het door de stress kwam of zo?’ vraagt Albus zich luidop af.

 ‘Dromen over een man waarvan je alleen heb gehoord, lijkt me te verdacht Albus,’ zegt Rose en ze pakt ook een boek.

 ‘Sorry Albus, iedereen. Ik…ik pak gewoon wel een boek,’ zegt Liana en ook zei pakt een boek en baldert erdoor.

Albus Potter : de reünieWhere stories live. Discover now