Capitolul 9

227 22 3
                                    

-Vei veni cu noi de bunăvoie sau va trebui sa te oblig? Il întreabă bărbatul calm.

Dean privește nervos intr-o alta direcție. Nu știa cine era si nici pentru cine lucra. Ce își închipuia bărbatul asta? Ca va merge cu el de bunăvoie? Ei bine nu fara o luptă.

-Hai sa mergem, spune acesta trezindu-l din gândurile sale.

Dean își întoarce privirea spre el.

-Nu merg nicăieri, rostește el ferm.

-Nu voiam sa se ajungă la asta dar bine.

Ușile mașini se deschid iar din ea ies inca doua gorile. Satenul ridica dintr-o sprânceană.Serios? Trebuie sa fie glumă, își zice el in gând.

-Acum sa mai te întreb o data. Vei veni cu noi de bunăvoie sau va trebui sa te oblig?

-Nu! Zice acesta apoi ii da un pum bărbatului de care se ciocnise cu câteva minute in urma.

Urmează un șut in stomac si o lovitura la punctul sensibil apoi o ia la fuga. Cele doua gorile ramase se ia după el. Dean cotește la stânga si ajunge in bazar unde lumea se plimba de la o taraba la alta. Face slalom printre oameni si tarabe cerandu-si scuze încontinuu din cauza că, ba se împingea in lume ba ii făcea sa trântească ce au in mâini. Arunca o privire ii spatele sau si ii vede pe cei doi cautandu-l cu privirea. Acesta căuta repede un loc in care sa se ascundă. Vede in spatele sau un magazin care avea articole vestimentare. Intra repede il el. Își alege un rand de haine de pe umerașe si intra in cabina de probă. Ușa de la magazin se aude din nou cum se deschide. Deschide un pic ușă cabinei de probă si ii vede pe cele doua gorile care vorbeau cu vânzătorul. Trebuie sa găsească o cale de a ieși de aici fara ca cei doi sa nu il recunoască. Privește hainele pe care le luase. Erau o pereche de pantaloni din in albi si o tunica crem care ii ajungea pana la genunchi. Se îmbrăca cu el repede si întredeschide din nou ușă pentru a arunca o privire in magazin.  Cei doi nu mai erau in magazin ieșiseră dar așteptau la ușă de la intrare. Merge glonț spre văzător unde plătește hainele si ii zice sa le ia pe cele vechi ale lui.

-Pălării sau ceva care sa îmi acopere capul nu aveti?

Acesta ii face semn sa il umeze. Îi da un ghutrah ,un val patrat din bumbac alb. Pentru a fixa ghutrahul ia un snur gros negru numit Igal.

-Gata. Te mai costa zece dolari.

Ii da banii apoi întreabă daca exista o ieșire prin spatele magazinului.

-Da, spune acesta apoi ii arată o usa.

Dean fuge spre ușă si iese din magazin. Se afla intre doua clădiri. Se uita in stânga si in dreapta. In partea dreaptă se afla o fundătură iar in partea stângă drumul ducea spre fatada magazinului. Nu avea o alta cale. Se ruga ca cei doi sa nu il recunoască când va trece pe acolo. Pornește la drum. Ajunge la coltul cladirii iar un grup de oameni tocmai treceau pe acolo. Se pierde si el in acel grup apoi când iese din raza vizuala a celor doua gorile o ia la fuga spre bibliotecă.

***

Natalie si Lucas rămăseseră singuri in biblioteca deoarece tatăl brunetei obosise din cauza vârstei destul de inaintate si plecase la hotel.

-Lucas ai găsit ceva?

-Nu iubito. Numai informații inutile pentru noi dar foarte interesante.

Aceasta oftează exasperată si privește camera dezordonata. Un ciocănit se aude.

-Sunt sigura ca este Dean care s-a întors cu coada intre picioare, ii spune aceasta lui Lucas care începuse sa chicotească încet.

-Intra! Adaugă ea.

Ușă se deschide la perete iar in fata ei se afișează Hans si bărbatul saten pe care ii cunoscuse azi la recepția motelului in care înnoptaseră aseară.

-Buna Natalie, spune roșcatul iar celalalt se rezuma doar la un rajet prostesc si obraznic.

***

Dean izbește ușile mari ale bibliotecii de pereți. Arunca o privire spre ghișeul bibliotecarului. Acesta nu mai era acolo. Satenul începe sa înainteze in bibliotecă. Ceva nu ii mirosea a bine. Merge spre locul unde ii lăsase ultima oara pe Natalie si ceilalți doi. In camera nu se afla nimeni iar papirusurile erau aruncate prin toată camera. Dintr-o data simte cum o durere îngrozitoare ii săgeată craniul iar in următorul moment își pierde cunoștință. Cel care il lovise si celălalt care era cu el il iau si il duc in debara lângă Natalie si Lucas. Cei doi erau si ei leșinați.

Hans si Jack vin si ei lângă cele doua gorile.

-Ați făcut treaba buna băieți, spune el apoi se întoarce spre Hans. Nu ai vrea sa mergem sa mergem sa mâncam ceva cat timp se trezesc ei?

-Sigur ca da dar mai întâi sa mergem sa o luam si pe Stela.

***

Începe sa audă mai mai multe voci iar capul sa o doară îngrozitor de tare. Își aduce amintea lupta dintre Lucas si doua gorile ale bărbatului șaten si ale lui Hans si cum Hans i-a pus la nas o batista cu miros înțepător.

-Iubito, aude șoaptele soțului sau.

Geme si se afunda mai mult in brațele lui.

-Natalie scumpo nu este vremea de dormit.

Își deschide ochii si se îndepărtează ee trupul iubitului sau cat sa ii privească chipul.

-Nu mai am voie sa stau in brațele soțului meu?

-Ba da dar avem probleme.

Dean își drege vocea iar atenția brunetei se îndreaptă imediat spre el.

-Oh! Zice ea analizandu-l pe Dean din cap pana in picioare. Tie ce ti s-a întâmplat?

-Poveste lunga, ii raspunde el.

-Îmi place cum ești îmbrăcat, te face foarte autentic, spunea ea pe un ton batjocoritor.

-Da foarte, ii raspunde pe același ton el.

-Este important ca Dean a aflat mai multe despre templu, intervine Lucas între cei doi.

-Ce ai aflat? Întreabă cu seriozitate Natalie.

-Nu este timpul si nici momentul potrivit pentru a discuta despre acest subiect.

Niste voci de bărbat si si una de femeie încep sa se audă din ce in ce mai tare. Acestia încetează din a mai vorbi si așteaptă ce urmează in continuare sa se întâmple.

-Deschide-ti ușa, porunceste un bărbat.

Ușă se deschide iar in fata celor trei se afișează Hans, Jack si Stela. Natalie si cei doi se bărbați se ridica in picioare.

-Ce vreți de la noi? Întreabă Natalie.

-Informații despre templu sau mai exact locul unde se află.

-Nu am aflat nimic, raspunde Lucas.

-Voi doi nu dar el da, spune Jack arătând spre Dean.

Intoarcerea faraonuluiUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum